Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 14:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:.Ten powód powalił mnie na kolana
Państwo kupili sobie nową kanapę a Matusio ją podrapał :twisted:

Szczerze mówiąc to współczuję takim ludziom, dla których przedmioty są ważniejsze niż istoty żywe, smutne jest ich życie chyba, ale na to zasługują.
Nie mieści mi się w głowie żeby oddać zwierzaka po tylu miesiacach z powodu kanapy. Oni mają jakieś uczucia w ogóle?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie wrz 16, 2012 18:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, pilnie potrzebuję ulotki Vivy dotyczące cyrku, bo kolejny robi tournee po trójmieście i chcę powrzucać ludziom do skrzynek...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie wrz 16, 2012 20:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

A ja potrzebuję A)ulotki tej gdzie jest ta kocia piramida z jednej kotki tysiąc kociaków
Niedaleko mojej pracy mieszka pielęgniarka rozmnażaczka Już nie raz zabierałam stamtąd kocięta i kotki w ciąży a dzisiaj przebiegły przed moim autem dwa kociaki :evil:
Byłam rozmawiałam i jak groch o ścianę i odp typu".... ale dzieci lubią kotki"MASAKRA
B)PILNEkarmiącej kotki chociaż na tydzień
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Nie wrz 16, 2012 22:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziś umieściłam u wet. Kasprzyka kotkę z małymi, kotka dzikuska do wypuszczenia - wtorek, środa ją zabiorę i wypuszczę (dziś miała sterylkę). Maluchy szt. 3, w wieku około 6 tyg., są cudne, zdrowe i czyściutkie, chyba 3 dziewczynki (cóż za złośliwość losu), niebieskie oczka po prostu cudeńka do schrupania i kochania od zaraz. Jutro wstawię zdj. jednej, a jak pojadę do wet. to porobię reszty.
To jest kocia rodzinka z Narcyzowej z Gdyni, ta jedna ostatnia kotka z tamtąd, z zagródki koło trafo, na którą polowałam ponad 2 lata, w międzyczasie okociła się 3 razy (wiem masakra), ale to jest kotka - najgorsza zdzira jaką spotkałam, nie dawała się złapać, ani w ciązy ani bez ciązy ani z małymi, podawanie provery przez karmicielkę może ograniczyło liczbę miotów w ciągu tych 2 lat ale im nie zapobiegło, kocica miała w zwyczaju znikac na całe tygodnie (pewnie ma inne miejsca karmienia) wracała albo z bebzonem jak bęben i bezczelnie nie dawała się złapać albo juz kilkutygodniowymni kociętami, ile godzin ja się tam nastałam... to historia już, dziś połapałyśmy z karmicielką te 3 maluszki do transportera, przystawiłyśmy do klatki łapki, i polujemy, ale nie było łatwo, oj nie było, kocica mega inteligentna, już próbowała łapką odsuwać kontenerek od klatki, inne kombinacje aby tylko nie wejść, 3 godziny tam koczowałam dziś, i w końcu ją złapałam!!!
Wreszcie mam zrobiony porządek na Narcyzowej!

Malutkie są każda inna: cała czarna, biała w bure pręgowane łatki, czarna z białymi znaczeniami.
Potrzebny dt, ds dla nich, ja nie wezmę, nie mam gdzie odizolować a ledwo uporałam się z grzybem, ciągle mi coś krązy jakieś infekcje wśród kotów, takie maluchy od razu podłapią...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie wrz 16, 2012 22:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny:

1) na przełomie wiosny/późnej wiosny zaginą mi fioletowo/szary transporter (taki zookarinowy duży z metalowymi drzwiczkami). W gorączce sterylkowej gdzieś dałam , a ponieważ mam sklerozę totalną, to nie pamiętam co/jak i gdzie. Jeśli gdzieś do kogoś zawędrował takowy obcy sprzęt, to proszę o kontakt :D

2) poszukuję do polecenia dobrego weta w centrum gdyni lub z okolic z dobrym dojazdem z centrum.

- ktoś chodzi do mrukot ? to klinika tylko dla kotów

- łukucie w redłowie

coś bliżej centrum ?

Czy macie jakieś doświadczenia z kliniką na kieleckiej (T.Brzeski) ?????

Bardzo mi zależy, aby polecić dobrą lecznicę, bo dzisiaj uśpiony kot w poprzedniej leczony było chyba średnio fachowo. Ja znam osobiście z gdyni tylko całodobowego Bandurę, ale to za daleko.

Dzięki !

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon wrz 17, 2012 0:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:A ja potrzebuję A)ulotki tej gdzie jest ta kocia piramida z jednej kotki tysiąc kociaków
Niedaleko mojej pracy mieszka pielęgniarka rozmnażaczka Już nie raz zabierałam stamtąd kocięta i kotki w ciąży a dzisiaj przebiegły przed moim autem dwa kociaki :evil:
Byłam rozmawiałam i jak groch o ścianę i odp typu".... ale dzieci lubią kotki"MASAKRA

rzeczywiście masakra. http://miau.pl/ulotki/sterylizacja-cyfrowy.pdf

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z412761265

Ma na imię Lena, 1-letnia, czysta, zadbana, na początku nieśmiała, później towarzyska, szaro-czarne pręgi, łapy i krawat białe. Powód oddania - wyjazd za granicę do pracy. Do odebrania w Wejherowie. Proszę o kontakt telefoniczny PO 16-TEJ. Tel. 796 464 545

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z412459227

Oddamy Labradora (biszkoptowego) 6-letniego, z aktualnymi szczepieniami, piesek jest zadbany i dobrze utrzymany, niekastrowany, chowany w mieszkaniu...
Bardzo towarzyski do ludzi, ale jak to samiec nie lubi innych psich samców.
Oddamy go w dobre ręce, ponieważ ze względu na naszą pracę, pies siedzi w domu po kilkanaście godzin sam i jest smutny. Chcielibyśmy znaleźć dla niego domek, w którym będzie miał towarzystwo i będzie się mógł wybiegać.
Zapytania prosimy pisać na maila.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z412496173 tel: 782825000

Oddam dwa około półtoramiesięczne kotki, porzucone przez matkę.
Kotki są zdrowe, czarne, z białymi wstawkami, kotka i kocurek.

Sprawa pilna

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z412469276

Oddam w dobre ręce suczkę wilczur kę czarną podpalaną ,którą mąz przygarnął bo była przez kogoś wyrzucona .Suczka jest zaszczepiona i w dobrym stanie .Mąz często wyjeżdza ,a my mamy jeszcze 5 psów ,więc chętnie oddamy chociaż jedno. 504454382

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z413616987

Dnia 13.09.2012 w Gdyni, około godziny 13. Pies reaguje na imię Ares, na szyi ma srebrną obrożę. Jeżeli ktokolwiek go widział, proszę o kontakt mailowy. Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje, znalazce czeka nagroda!!

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z413434972

Mam do oddania za FREE całego białego kotka: Puszek(biały, kocurek)
Ma 9 tyg. Korzysta z kuwety. To kot domowy, lubi ludzi, łasi sie, siedzi na kolanach. Nigdy nie był na dworze. Jestem zmuszona Go oddać, gdyż ma córeczka jest silnie na niego uczulona, co chwile mi sie dusi, jest cąła napuchnięta. On nie jest niczemu winny:( Chce dla niego jak najlepiej i MUSI znaleźć jak najszybciej nowy bezpieczny dom. Inaczej wyląduje w schronisku.
Za symboliczną kwotę 40zł sprzedam DRAPAK, KOJEC, SMYCZ i ŻWIREK.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z412018242 pisałam, bez odzewu

Oddam śliczne, wychowane, czyste kociaki, które korzystają z kuwety za każdym razem, mają przycięte pazurki.
Jesteśmy trójką młodych studentów i szóstka kotów do wykarmienia w mieszkaniu staje się dla nas coraz większym problemem. Zaadoptuj kotka pomóż jemu i nam. Kontakt 793963008

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z414001793

W niedzielę 9.09.2012r. zaginęła kotka, w Gdyni, z Alei Zwycięstwa (ogródki działkowe). Kotka lubiła przesiadywać w samochodach.
Kontaktowa, ufna, wychowywana w domu. Ma około 3 lat. Jeśli ktoś widział, właścicielka prosi o kontakt 795 849 973

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z413931835 to te same co wcześniej?

Dwa dwuletnie koty pilnie szukają domu w Gdańsku.
Maja po 2 lata , wychowywały sie razem. Sa nauczone czystości , zaszczepione itd.
Najlepiej zeby były razem. Oddam w dobre ręce.
Najlepiej jakiemus małżeństwu lub komus kto bedzie mógł poswiecic im trochę czasu.
Z uwagi na tryb życia jaki prowadzę nie moge im zapewnic odpowiedniej opieki a nie chce żeby po kilka dni siedziały same w domu.
Sa bardzo otwarte , ufne i zabawowe

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z413744973

Dnia 14.09 rano zaginąl pies rasy west. Ma na sobie czarne szelki i reaguje na imie Nero. Zgubił sie w lesie w sopocie na osiedlu przylesie. Mozliwe ze jest na terenie trojmiasta. Znalazce prosze o kontakt. Czeka nagroda. tel 795094201

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z413035965 tel: 601311205

Niewielki 5-miesięczny kotek o słodkim charakterze czeka na swojego wybawcę. Chociaż pierwsze miesiące swego krótkiego jak dotąd żywota spędził na dworze, od razu łapał wyjątkowy kontakt z ludźmi. Jednak w miejscu, gdzie żył w stanie dzikim, rozpoczęła się budowa. Nie byłam w stanie obojętnie przechodzić obok totalnie zestresowanego maluszka i wzięłam do siebie na przechowanie. Nie mogę go dłużej zatrzymać ze względu na inne zwierzęta domowe i liczne życiowe przeszkody. Ten kociak jest bezbłędny, prawdziwy koci super-model, bardzo ufny i śmieszny, kiedy się bawi lub próbuje zwrócić na siebie uwagę. Poza tym czysty, zdrowy i z kuwetą zaprzyjaźniony. Żadnych niemiłych niespodzianek - sama słodycz i oddanie!
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon wrz 17, 2012 5:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

adzi pisze:Dziewczyny:

1) na przełomie wiosny/późnej wiosny zaginą mi fioletowo/szary transporter (taki zookarinowy duży z metalowymi drzwiczkami). W gorączce sterylkowej gdzieś dałam , a ponieważ mam sklerozę totalną, to nie pamiętam co/jak i gdzie. Jeśli gdzieś do kogoś zawędrował takowy obcy sprzęt, to proszę o kontakt :D

2) poszukuję do polecenia dobrego weta w centrum gdyni lub z okolic z dobrym dojazdem z centrum.

- ktoś chodzi do mrukot ? to klinika tylko dla kotów

- łukucie w redłowie

coś bliżej centrum ?

Czy macie jakieś doświadczenia z kliniką na kieleckiej (T.Brzeski) ?????

Bardzo mi zależy, aby polecić dobrą lecznicę, bo dzisiaj uśpiony kot w poprzedniej leczony było chyba średnio fachowo. Ja znam osobiście z gdyni tylko całodobowego Bandurę, ale to za daleko.

Dzięki !

Ja chodzę do "mrukota" ale tylko do Jacka lub Madzi.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon wrz 17, 2012 12:37 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Na terenie posesji gdzie do niedawna pracowałam (Wrzeszcz) jest do wzięcia 4-pokojowa (2-piętrowa) budka dla kotów. Koty z niej nie korzystają ponieważ kilku dokarmianym - gdy tam byliśmy- i oswojonym udało się znależć domy. Nikt nie pamięta skąd ta budka się wzięła, bo była prawie "od zawsze". Ale pretensji nikt do niej też nie zgłasza.
Gdy juz wszyscy się stamtąd wyniesiemy, podejrzewam, ze nowy właściciel lub wandale mogą ją zniszczyć. A wydaje mi się, że mogłaby jeszcze trochę posłużyć (choc pewnośći nie mam).
Myślę, ze jeśli jest ktoś chętny, to najpierw zorganizowałabym wizje lokalną.
Zainteresowanych proszę o kontakt na pw- podam mój nr telefonu.

PS. BUdka jest dość sporych rozmiarów. W zwykłą osobówkę na pewno się nie zmieści.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon wrz 17, 2012 13:24 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mgj pisze:Na terenie posesji gdzie do niedawna pracowałam (Wrzeszcz) jest do wzięcia 4-pokojowa (2-piętrowa) budka dla kotów. Koty z niej nie korzystają ponieważ kilku dokarmianym - gdy tam byliśmy- i oswojonym udało się znależć domy. Nikt nie pamięta skąd ta budka się wzięła, bo była prawie "od zawsze". Ale pretensji nikt do niej też nie zgłasza.
Gdy juz wszyscy się stamtąd wyniesiemy, podejrzewam, ze nowy właściciel lub wandale mogą ją zniszczyć. A wydaje mi się, że mogłaby jeszcze trochę posłużyć (choc pewnośći nie mam).
Myślę, ze jeśli jest ktoś chętny, to najpierw zorganizowałabym wizje lokalną.
Zainteresowanych proszę o kontakt na pw- podam mój nr telefonu.

PS. BUdka jest dość sporych rozmiarów. W zwykłą osobówkę na pewno się nie zmieści.

proszę o rezerwację budki kociej
o ile jeszcze aktualne
pozdrawiam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon wrz 17, 2012 14:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Jedna z kić z Narcyzowej, pliss, kto mógłby 3 takie cudne rybki zdrowiutkie, słodziaki, niedzikie, czyściutkie wziąć na DT?
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 17, 2012 14:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Jedna z kić z Narcyzowej, pliss, kto mógłby 3 takie cudne rybki zdrowiutkie, słodziaki, niedzikie, czyściutkie wziąć na DT?
Obrazek

Niestety u mnie zaraza....Tymuś pozarażał mi moje koty oczy zawalone i kichają....horror.
Obrazek

biamila

Post » Pon wrz 17, 2012 19:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Cała czarna z maluszków znalazła już dom, adzi - nie wiem jak mam Ci dziękować za pomoc :1luvu: .

Trzeba jeszcze gdzieś umieścić tylko dwie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon wrz 17, 2012 19:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Super!!!
Obrazek

biamila

Post » Pon wrz 17, 2012 20:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Cała czarna z maluszków znalazła już dom, adzi - nie wiem jak mam Ci dziękować za pomoc :1luvu: .

Trzeba jeszcze gdzieś umieścić tylko dwie.

Dopiero dotarłam na chatę i odczytałam esa - super :) !!! Adopcja expres 8)

Z czarnymi i prążkowanymi, jak nie mam akurat w użyciu, to zapraszam :))))) To moja specjalność :lol: Swoją drogą to chyba stworzę taką bazę zdjęć mniej charakterystycznych kociąt :P

Też miałam dziś dobry adopcyjnie dzień 8)

Jaka jest płeć tych pingwinków ? jak masz drugą fotę to dawaj wstawie do tekstu Kruszynki.

Monia - swoją drogą :piwa: :piwa: za złapanie matki. Z aga marczak mamy taką kotkę, a nawet dwie, z tym że 1 nam regularnie 2 razy w roku rodzi po 4 8O Jak myślę o ilości łapanek to ciśnienie mi skacze. To jest HORROR. Osobiście straciłam nadzieję jakąkolwiek :roll:

---------

biamila - dzięki. Państwo Irzyłowscy to rodzice mojego ex-studenta :D Nakierowałam znajomą na nich póki co. O Łukuciach też mówiłam. Niech wybiera 8)

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Pon wrz 17, 2012 21:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

adzi, jak widać nadziei nie należy tracić nigdy, ja już wczoraj po trzech godz. też zwątpiłam i już miałam się zwijać do domu, a jednak wlazła zdzira (pomogło to, ze ja siedziałam w samochodzie a nie stałam na widoku i to że wyniosłam kociaki w tranporterze na parking, dalej od kociego domku, jak były blisko to ona chyba nie przejmowała się zbytnio uważała, że są bezpieczne... a ile dni ja tam wcześniej spędziłam, ile się namarzłam, nastałam, w dodatku to jest pod wieżowcem, podejrzewam, że ludzie jak to widzieli z okien to mieli mnie za niezłą wariatkę.
Wczorajszą łapankę oczywiście opiłam :piwa:

Wszystko są koteczki - dziewczynki, możesz użyć tego zdjęcia powyżej, a druga siostra jest biała w pręgowane łatki, mam jedno zdjęcie ale teraz nie mogę wstawić bo mi karta odmawia współpracy z laptopem, może jutro na innym kompie mi się uda zgrać to zdjęcie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]