Nasza kocia rodzinka. Prośba o pomoc dla Lolusia z FIP:(((

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 19:42 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Aniu ,ja naprawdę CIe podziwiam,szacun wielki :1luvu:
Brakło mi słów podziwu,nie dość,ze przy swoich kociakach masz kupę roboty ,to jeszcze do tej pani ,jesteś niesamowita :1luvu:

Bunieczko,nie smuć nas proszę

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 15, 2012 19:59 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

mar9 pisze:a dostaje leki przeciwwymiotne?

Nie dostaje, a co mogę jej podać? :(

Myszolandia pisze:Aniu ,ja naprawdę CIe podziwiam,szacun wielki :1luvu:
Brakło mi słów podziwu,nie dość,ze przy swoich kociakach masz kupę roboty ,to jeszcze do tej pani ,jesteś niesamowita :1luvu:

Bunieczko,nie smuć nas proszę

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Sylwia, bez przesady, tamta pani nie ma nikogo kto by jej pomógł w takich sytuacjach, dla mnie to wielki obowiązek i zagrożenie życia bo jestem silnie uczulona na psy. Dzisiejszej nocy już miałam koszmar z oddychaniem powodu astmy na tle alergicznym , ale co mam zrobić, nie iść tam?
Przecież trzeba im dać jeść, wypuścić psy aby się załatwiły, i tak dwa razy dziennie, paliwo kosztuje, a i karmę im kupiłam na dwa dni, a jutro muszę jeszcze suche iść kupić psom bo dzisiaj wieczorem im dałam resztę. :(
Dobrze, że wczoraj pomagała mi z tamtym dużym psem dziewczyna z forum piechcia15 :1luvu: to chociaż jest świadek, że nie kłamię, bo tam była i widziała nawet ile jest tej karmy, 1 puszka dla psów, trochę suchego a dla kotów nie było nic.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob wrz 15, 2012 20:09 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

ja nie pisałam w tym sensie ,ze miałabyś tam nie chodzić,albo odradzać CI to ,w żadnym wypadku
W zupełnie innym sensie to napisałam
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob wrz 15, 2012 20:12 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Anna61 pisze:
mar9 pisze:a dostaje leki przeciwwymiotne?

Nie dostaje, a co mogę jej podać? :(

kiedyś któryś z moich tymczasów dużo wymiotował i dostawał taką zawiesinę dopyszcznie ale nie pamiętam nazwy, poradź się weta
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Sob wrz 15, 2012 20:37 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Myszolandia pisze:ja nie pisałam w tym sensie ,ze miałabyś tam nie chodzić,albo odradzać CI to ,w żadnym wypadku
W zupełnie innym sensie to napisałam

Wiem wiem, :wink: ale ja to napisałam tak ogólnie, bo to jest niestety dla mnie duży problem.

mar9 pisze:kiedyś któryś z moich tymczasów dużo wymiotował i dostawał taką zawiesinę dopyszcznie ale nie pamiętam nazwy, poradź się weta

Weta to najwyżej jutro się poradzę, a mi chodziło i tu i teraz. :wink:

Przypomniało mi się o Ranigaście, że ostatnio Buńka go dostawała i jej teraz podam w jedzonku.
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Sob wrz 15, 2012 22:03 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Bunia nie chciała karmy z ranigastem, ale się wyrywała i nie połykała tylko memłała w buzi,
potem to co zjadła zwymiotowała. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 16, 2012 16:26 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Rano ugotowałam Buni fileta z kurczaka i go zmiksowałam razem z suchą karmą i/d Hillsa.
pasę ją co 2 godzinki tak 11ml. Nie mogę więcej aby nie zwymiotowała a jak do tej pory od rana ich nie było.
Jest bardzo lichutka, nie wiem jak długo jeszcze wytrzyma. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie wrz 16, 2012 18:21 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

:(
11ml to troche za duzo Aniu na raz dla niej...moze zwracac...Rumcio dostawał góra 5...trzymaj się...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie wrz 16, 2012 18:45 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Aniu ja podaje Wilczce przeciw wymiotom famidynę - działanie takie same jak ranigast tyko daje się 1/2 tabletki raz dziennie.

Edit: działa nawet lepiej niż ranigast bo przy ranigaście Wilczka i tak potrafłia wymiotować a odkąd daje jej famidynę to nic
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie wrz 16, 2012 19:51 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Nie mam Ewelinka Famidyny w domu, jutro w aptece kupię, ale i tak rano do lecznicy jedziemy.

BOZENAZWISNIEWA pisze::(
11ml to troche za duzo Aniu na raz dla niej...moze zwracac...Rumcio dostawał góra 5...trzymaj się...

Wcześniej nie wymiotowała jak tyle dostawała, ale zwróciła bo się za dużo powietrza nałykała chyba.

Teraz nie zwymiotowała, ale dawałam jej powolutku.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 17, 2012 8:30 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia znowu źle:(

Bunieczko, proszę Cię, walcz! :ok:
Aniu, jestem przez cały czas, chociaż chwilami dostęp do netu utrudniony.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 17, 2012 11:34 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy.Bunia....tak cicho i pust

Nie ma już mojego skarba ['] :cry:

Obrazek

Obrazek

"- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? - spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy?
- Nic wielkiego, - zapewnił go Puchatek, - posiedzę tu sobie i na Ciebie poczekam.
Kiedy się kogoś kocha, to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
:cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon wrz 17, 2012 11:36 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia....tak cicho i pus

A Boże, Aniu :cry: Tak mi przykro :cry:

Bunieczko, śpij spokojnie [*]

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 17, 2012 11:37 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia....tak cicho i pus

Nigdy nie znika
Przytulam
Buniu [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 17, 2012 11:56 Re: Nasza kocia rodzinka, tymczasy. Bunia....tak cicho i pus

Bunia :cry:

[*]

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

[poprzednia][następna]