Poznań Główny PKP| Zapraszamy na dworcowe dyżury

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 12:53 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Będą zdjęcia wieczorem.

Jutro mogę zrobić PKP i Składową jak nikogo nie ma.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt wrz 14, 2012 14:13 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Witam
chciałam się dowiedzieć c z kotkami które straciły właścicielkę czy Puchatek znalazł dom?
canven@wp.pl proszę o jakieś informacje na jego temat będę bardzo wdzięczna :)
Magda

Canven

Od: Pt wrz 14, 2012 14:08

Post » Pt wrz 14, 2012 17:05 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Rudy:

To po narkozie więc nie prezentuje się najlepiej. Ogólnie ciężko dochodzi do siebie.

Obrazek

Obrazek
Obrazek

itaka

Post » Pt wrz 14, 2012 17:36 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Piekny rudzielec !

Itaka jestes blyskawica kastracyjna :)

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt wrz 14, 2012 19:59 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

a gdzie go Itaka znalazłaś?

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Pt wrz 14, 2012 20:00 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Na Świerczewie.
Obrazek

itaka

Post » Sob wrz 15, 2012 13:44 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Ania Z pisze:FKP nie wysyła podziekowań z zasady
czasami darczyńcy sobie tego nie życza i wtedy może być problem
z podziękowaniami też trzeba uważać

FKP misiało tylko rozliczyć się z tej darowizny

ok, rozumiem. Czy wiecie juz ile z 1 % podatku przypadlo na koty dworcowe ?

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Sob wrz 15, 2012 13:52 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Itaka czy mogę zdjęcia kociaków z piwniczki powrzucać na FB? Jesli macie jakies zdjecia to podeslijcie jak możecie na etka@o2.pl

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob wrz 15, 2012 17:09 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Etka pisze:Itaka czy mogę zdjęcia kociaków z piwniczki powrzucać na FB? Jesli macie jakies zdjecia to podeslijcie jak możecie na etka@o2.pl

Można. A możesz brać bezpośrednio ze strony internetowej. Bo one są duże i długo będą się ładować :arrow: http://kotydworcowe.pl/galeria
Obrazek

itaka

Post » Sob wrz 15, 2012 21:26 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Mój nowy nabytek jest cudowny. Nie boi się żadnych hałasów domowych i psów. Co do kotów jeszcze nie wiem. Jutro będą testy na kota. UWIELBIA głaskanie. Tuli się, udeptuje, daje buziaki, chodzi za mną jak pies. Ja w prawo on w prawo, ja w lewo on w lewo. Roboczo nazwany Zajączkiem. Nikt się po to cudo nie zgłosił. Jutro siadam do ogłoszeń.
JEST KOCHANY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

itaka

Post » Nie wrz 16, 2012 10:34 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Ach, dużo się dzieje, nie ma kiedy o wszystkim pisać...

Na początek kilka nowych zdjęć naszych sierotek - zdjęć zrobionych przez wolontariuszkę fundacji "Głosem Zwierząt". Fundacja włączyła się bardzo aktywnie w pomoc w wyadoptowaniu Django (psa) i przy okazji jego sesji zdjęciowej, poprosiłam Magdę także o kilka zdjęć kotów.

Gapcia:

Obrazek

Obrazek

Gapciula jest wytrawną poszukiwaczką głasków. Nieśmiała, łagodna i młoda duchem - myślę zresztą, że jest młodsza niż początkowo zakładałyśmy. W ogłoszeniu wpisałam jej 7 lat, ale kto ją zobaczy powie że ma nie więcej niż 3. Dobre geny 8)

Szeryf:

Obrazek

Obrazek

Szeryf jest bardzo opiekuńczy w stosunku do innych kotów w domu. Taki koci tata. I miziak, i łagodny, i kochany... Złoty kot, naprawdę! :love:

Nikita (to akurat zdjęcia mniej profesjonalne, bo kiedy Magda wizytowała zwierzaki, Nikita była jeszcze w szpitalu i musiałam sobie sama poradzić z jej obfotografowaniem):

Obrazek

Obrazek

Nikita ponad tydzień spędziła u weterynarza. Najpierw była filtrowana, żeby zbić podwyższone wyniki nerkowe (co się z sukcesem udało - teraz są w normie :) ), później miała usunięte kilka zębów. Po tym zabiegu gorzej się poczuła, dlatego jej pobyt w szpitalu się przedłużył, ale wczoraj wreszcie mogłam ją odebrać. Po leczeniu, odmłodniała o kilka lat. Wczoraj, kiedy wypuściłam ją w domu z transportera, skakała po wszystkich sprzętach jak młody kociak. Karmę nerkową zjadła z olbrzymim apetytem - nasz piwniczkowy Tygrys mógłby się od niej uczyć! :twisted: Szukamy jej domu, w którym opiekunowie utrzymają jej dietę nerkową i co jakiś czas będą kontrolowali krew. Ale nie jest z tymi nerkami tak źle, jak można było podejrzewać u kotki, która od lat nie była u weterynarza. Po 3 dniach kroplówek wszystko wróciło do normy - to błyskawicznie. Chciałybyśmy osiągać takie rezultaty u Tygrysa... :roll:

Puchatek:

Obrazek

Obrazek

I tu jeszcze zdjęcie pt. "Jezuuu, dajcie mi żyć!" :wink:
Obrazek

Puchatek w przyszłym tygodniu jedzie na kastrację. Jako jedyny kot wzbudza zainteresowanie potencjalnych adoptujących. Miał dwie wizyty przedadopcyjne, było kilka telefonów w jego sprawie. Jest wstępnie "zarezerwowany".

Django:

Obrazek

Więcej jego zdjęć można zobaczyć tutaj:
http://www.glosemzwierzat.pl/?page_id=14550
Ale to już raczej dla włansej przyjemności, a nie po to, żeby go reklamować, bo wczoraj wspólnie z Alicja i Kubą z fundacji "Głosem Zwierząt" zawieźliśmy Django do nowego domu pod Poznaniem. Na razie na miesięczny okres próbny, ale jesteśmy dobrej myśli, że już tam zostanie :) Mam kilka zdjęć z nowego domu, wrzucę jak zgram. Django zamieszkał w dużym domu z pięknym ogrodem, w okolicy jest mnóstwo lasów, do których będzie chodził z nowym panem na spacery. W domu są także 2 koty znajdki. Test na tolerancję z obu stron wypadł na 6 - Django traktuje koty jak naturalny element wystroju domu, a koty chodzą za nim z zainteresowaniem, ale nie wydały z sobie ani jednego prychnięcia, żadnego stroszenia ogonów, nic. W domu były już wcześniej duże psy, także państwo są doświadczeni. Jutro zabierają Django do weterynarza na ogólny przegląd. A pies poczuł się tam od razu jak u siebie, merdał ogonem, wydawał się bardzo zadowolony z obrotu spraw :-)

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Nie wrz 16, 2012 10:46 Re: Poznań Główny PKP|Bardzo chora Hektorkowa :-( Szukamy po

LunaKlara pisze:
MartaK pisze:Pustki wielkie na dyżurach, może ktoś dołączy do naszej ekipy kateringowej?

GRAFIK 10.09-16.09

PKP
pn. - merka
wt. - Ola G.
śr. - itaka
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. -itaka
ndz. -

Składowa
pn. - MartaK
wt. - TŻ KMagdy
śr. - itaka
czw. - TŻ KMagdy
pt. - MartaK
sob. - itaka
ndz. -

Kociaki nie moga nie jesc trzy dni :(
Dziewczyny moze wrzucic na FB kotow dworcowych info o poszukiwania karmicielek?

Tak to wyglądało w tym tygodniu z dyżurami. Nie dopuszczamy, żeby koty nie jadły 3 dni, ale fakt, że trudno nam samym z itaką wypełnić grafik na Składowej. Itaka zaraz wyjeżdża z Poznania, a nawet jak jest to mam mnóstwo do roboty z kotami z działek, swoimi znajdkami, tymczasową kociarnią dla kotów po zabiegach, a ja nie zawsze nadążam z piwniczką, weterynarzami, podawaniem leków u Krystyny i jeżdżeniem na dworzec, także wszelka pomoc z karmieniem bardzo potrzebna!

Grafik na następny tydzień 17.09-23.09:

PKP
pn. - merka
wt. - Ola G.
śr. - itaka
czw. -
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
śr. - itaka
czw. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
pt. -
sob. -
ndz. -

Na Składowej wszystkie dni bez karmiciela... :( EDIT: nie, nie wszystkie. Dwa dni są obstawione! :-) Poprawiłam w tym i w ubiegłym tygodniu. Był błąd na łączach, ale już wszystko wyjaśnione.
Ostatnio edytowano Nie wrz 16, 2012 11:47 przez MartaK, łącznie edytowano 1 raz

MartaK

Post » Nie wrz 16, 2012 11:37 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

Marta wpisz mnie na środę w oba miejsca.

Kto jest administratorem naszej strony na FB ?? Trzeba ją trochę rozkręcić. Czy moglibyście mnie dodać do administrowania ? Ja bardzo dużo czasu spędzam przed komputerem i mam czas by w międzyczasie zająć się tym porządnie. Ja jak wstawiam tam nowe zdjęcia są one niewidoczne, moje prośby o karmę itp. też są niewidoczne dla ludzi, którzy polubili naszą stronę.
Także proszę dodajcie mnie :mrgreen:
I jak możecie rozgłaszajcie naszą stronę internetową gdzie się da, www.kotydworcowe.pl
Obrazek

itaka

Post » Nie wrz 16, 2012 11:46 Re: Poznań Główny PKP| Umrzeć, tego nie robi się kotom...

itaka pisze:Marta wpisz mnie na środę w oba miejsca.

Kto jest administratorem naszej strony na FB ?? Trzeba ją trochę rozkręcić. Czy moglibyście mnie dodać do administrowania ? Ja bardzo dużo czasu spędzam przed komputerem i mam czas by w międzyczasie zająć się tym porządnie. Ja jak wstawiam tam nowe zdjęcia są one niewidoczne, moje prośby o karmę itp. też są niewidoczne dla ludzi, którzy polubili naszą stronę.
Także proszę dodajcie mnie :mrgreen:
I jak możecie rozgłaszajcie naszą stronę internetową gdzie się da, http://www.kotydworcowe.pl

Hasło do konta na FB ma Kasia i Etka z tego co wiem.

Ja też mam trochę zdjęć piwniczkowych, myślę że ładnych, wrzucę tutaj do ściągnięcia.

MartaK

Post » Pon wrz 17, 2012 9:43 Re: Poznań Główny PKP|Bardzo chora Hektorkowa :-( Szukamy po

MartaK pisze:[...]

Grafik na następny tydzień 17.09-23.09:

PKP
pn. - merka
wt. - Ola G.
śr. - itaka
czw. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

Składowa
pn. -
wt. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
śr. - itaka
czw. - TŻ KMagdy (stały dyżur) - rano
pt. - kasia_5000
sob. -
ndz. -

[...]
Ostatnio edytowano Śro wrz 19, 2012 22:25 przez kasia_5000, łącznie edytowano 1 raz

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

[poprzednia][następna]