Kocia magia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 10:49 Kocia magia

Witam.
Chciałem Wam krótko opowiedzieć pewną historię. Moja ŚP.Babcia miała kota. Przez całe ich wspólne "pożycie" kociak był bardziej odludnikiem. Miał poprostu wszystko gdzieś,tylko jadł i spał, i nie interesował się zupełnie swoją Panią. Kiedy u babci wykryto raka i fatalnie spadł jej stan zdrowia, kot zaczał do niej przychodzić. Zaczął z nią spać,wtulając się w szyję, chodził za nią,patrząc smutnym maślanym wzrokiem,kiedy nigdy wcześniej tego nie robił,miał wręcz obsesje na jej punkcie,z odludnika nagle stał się kochającym zwierzakiem. Cholernie zainteresowała mnie ta sprawa. Generalnie jestem sceptyczny, ale ta sprawa naprawdę mnie poruszyła. Czy koty posiadają jakieś specjalne właściwości?

Pozdrawiam.

Mhizan

Od: Sob wrz 15, 2012 10:40

Post » Sob wrz 15, 2012 14:53 Re: Kocia magia

" Wyczuwają " chore i bolące miejsca ale nie wiem jak to robią.

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Sob wrz 15, 2012 16:04 Re: Kocia magia

Moje koty przychodzą do mnie wtedy kiedy ONE tego chcą :) Gdy jednak jestem chora, to nie mogę ich od siebie odgonić. Leżę powalona gorączką a one pokotem na mnie .... uff, jak gorąco ... jest tak za każdym razem. Nawet nie upominają się wtedy o jedzenie. Gdy już poczuję się lepiej, odchodzą na swoje ulubione miejsca.
Ale wśród tych siedmiu jest jedna najbardziej wrażliwa na ludzkie dolegliwości. Ona je wyczuwa u każdego kto akurat jest w domu. Przyszła sąsiadka z bolącym kolanem - Tysia już u niej siedzi na kolanach, chociaż właściwie jej nie zna. Córka miała anginę - Tysi nie można było zgonić, gdy wtuliła się w jej szyję - normalnie robiła za szal-boa. Siostra przywlekła się z bolącym kręgosłupem - Tysia wcisnęła się na fotel za siostrę i grzała jej plecy.... itd itd.
Nie mam pojęcia skąd to wiedzą :roll: ale, że wyczuwają choróbska - to fakt.
Kot to MAGICZNE stworzenie bez dwóch zdań :D
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Sob wrz 15, 2012 16:27 Re: Kocia magia

Koty wyczuwają chore miejsca.
Parę lat temu moja mama skręciła kostkę, dwa lata temu nie mogła chodzić na tę nogę, kot co noc przychodził i kład się na boląca nogę, po paru tygodniach mama nie miała problemów z poruszaniem.

Inna historia
Od znajomej mąż miał raka płuc (wtedy jeszcze nie wiedzieli o chorobie). Siostra znajomej zawsze przychodziła do nich z kotem. Kot kładł się na płuca męża znajomej. Po takiej wizycie gdy kot wracał do domu zawsze wymiotował.
Po kilku miesiącach okazało się że Pan na którym leżał kot ma raka płuc. Kot zwyczajowo wyciągał chorobę.

Koty wyciągają choroby, wyczuwają je i leczą.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47