SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 15, 2012 8:41 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Nie znam się na szamponach. Ja moją Sibel jak się obsrała w transporterze i wymazała tym czyściłam zwykłym szarym mydłem Biały Jeleń. Teraz mają takie antyalergiczne, jeszcze delikatniejsze.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 15, 2012 14:34 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Byłam w schronie z rana na chwile. Bez aparatu. Na klatkach 3 maluchy 4 tygodniowe (1 w jednej klatce, 2 w drugiej) i 4 sztuki 5 tygodniowe (3 zbite w kupkę w jednej klatce, 1 w drugiej). I był taki 3-4 miesięczny "Sznuruś" - biało czarny, drący się w niebogłosy i wspinający się po szczebelkach. Na wybiegach nie byliśmy. Tak chyba ze 4 koty z obróżkami.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob wrz 15, 2012 15:53 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Z doskoku.
Dzwonila do mnie koleżanka. Dziś ktoś przywiezie 3 okolo 4 tygodniowe maluchy, burasy. Koleżanka znalazla w kukurydzy kolo domu sąsiadów na wsi. Ona nie może wziąć - ma chorego na raka psa, który się sypie. Sąsiedzi nie chcą; jedyne co sąsiadka zgodzila się zrobić, to odwieźć do schronu, żeby ich coś w tej kukurydzy do rana nie zagryzlo. Szukanie chętnego na wsi nie ma sensu.
Na razie wyglądają na zdrowe.

Uprzedzając pytania i dobre rady: ja nie mogę. Tu, gdzie jestem, będę pewnie jeszcze tylko ze dwa tygodnie i mam ze sobą 4 koty, w tym jednego agresywnego i zero możliwości izolacji. Nie odważę się.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob wrz 15, 2012 18:04 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

karishma pisze:Szukam kocurka dla moich rodziców. Mają aktualnie jedną czteroletnią kotkę, druga, nasza ukochana, umarła w tym tygodniu. Jest jeszcze trochę wcześnie, ale chciałabym im pokazać paru kandydatów, może się w którymś zakochają i zapomną choć na chwilę o bólu.
Proponowałam im moją tymczaskę, ale jest zbyt podobna do zmarłej kotki. Teraz myślą raczej o małym kocurku.
Jakby ktoś miał jakąś biedę do adopcji to proszę o info.

viewtopic.php?f=13&t=146143

Dziewczyna z Wrocławia. Rodzice chyba z Kielc.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob wrz 15, 2012 21:20 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Był telefon o Małgośkę, ale mam dużo wątpliwości. Pi razy oko umówiłam się na wstępne spotkanie.

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Sob wrz 15, 2012 21:44 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

to trzeba się spotkać i rozwiać wątpliwości albo je potwierdzić :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob wrz 15, 2012 23:20 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

A jak tam Wilczka??

viris

Post » Nie wrz 16, 2012 10:21 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

viris pisze:A jak tam Wilczka??

Raz lepiej raz gorzej, teraz gorzej.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 16, 2012 11:40 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

No taj jak Edyta napisała- raz w górę raz w dół... Zobaczymy co to będzie ale w tej chwili jest słaba :cry:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 16, 2012 12:42 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

na Kociarni jest wolne DT wrocławskie viewtopic.php?f=13&t=146162
Pako

Post » Nie wrz 16, 2012 16:46 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

W dalszym ciągu trzymam kciuki za Wilczkę.

A tak w ogóle - BURASY są cudoooooowneeeee!!!! jjw666 pozdrawiam serdecznie i dziękuję za możliwość poznania tych małych rozbójników ;)

viris

Post » Nie wrz 16, 2012 18:28 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Podzielamy w pełni opinię, że buraski są obłędne :lol:
Dziękujemy, że znalazłaś dla nas czas i że zbójniki miały okazję zaprezentować swe wdzięki w profesjonalnej sesji zdjęciowej :D Obawiam się, że z ich urodą i twoimi zdjęciami szybko znajdą domki :wink:

Dużo zdrówka dla Wilczki!

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Nie wrz 16, 2012 18:41 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Ej to gdzie te zdjęcia :mrgreen: - jesteśmy rządni burasków !

Wilczka bardzo dziękuje za tyle kciuków i ciepłych słów :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Post » Nie wrz 16, 2012 18:58 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Kasiaufo pisze:
Gibutkowa pisze:Maluszek z łapką jest u Reni (_leśna_), ona pracuje w schronisku, pisała na poprzedniej stronie ;)

Balbina :1luvu: :piwa: matko jak się cieszę :dance: :dance2:

Fakt, zapomniałam, że pisała, starzeję się chyba. O Balbinie niestety więcej nie wiadomo, ale mam nadzieję, że będzie dobrze.
A swoją drogą, Asia mówi, że odkąd strona Kamili jest podlinkowana pod stronę schroniska, dużo więcej osób przychodzi po koty i właśnie tam się o nich dowiaduje najpierw. Super sprawa. :)

No i niestety, Kamila mi napisała, że jednak widziała dzisiaj Balbinę w schronie dalej. :roll: Coś się chyba z Asią nie dogadaliśmy w kwestii jej losu...

Buraski obłędne, też na zdjęcia czekam.

No i od wczoraj mam nowego tymczasa, tego kocurka:
Obrazek

Wzięłam go, bo był jak wyrzut sumienia za każdym razem, kiedy byłam w schronie. Najwaleczniejszy z trójki rodzeństwa, prychał i syczał na każdego, kto wchodził, w końcu rodzeństwo zostało adoptowane, on został sam. W schronie od czerwca, miał wtedy 3 miesiące, teraz ma ok. 6, jest już wykastrowany, być może uda się go jeszcze oswoić (pozwolę sobie zignorować uwagę pani w biurze, że "najlepiej to on by się czuł na działkach, na wolności" a przeżycia okołoadopcyjne przemilczę, bo wciąż się gotuję jak sobie przypomnę). Jest zdrowy i przepiękny, ale dzikus z niego. Wczoraj nic nie zjadł, ale dzisiaj już je za dwóch. Na razie w klatce, przyzwyczaja się do obecności człowieka, niebawem wypuszczę go w jednym z pokoi i będziemy obserwować i próbować się zaprzyjaźnić. Dzielnie mi w tym pomaga Diabełek, który jest nowym gościem bardzo zaciekawiony.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie wrz 16, 2012 19:05 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

oswoi się oswoi na pewno - potrzeba tylko trochę czasu :ok: Fajnie, że go wzięłaś bo gdyby tam został i poszedł na kociarnię to by zdziczał do końca :roll: Z resztą koty w domu potrafią zachowywać się zupełni inaczej niż w schronie - inaczej znaczy lepiej :wink:
Obrazek

JaEwka

[poprzednia][następna]