MIECIO JUZ W SWOIM WSPANIALYM DOMKU- JEST SZCZESLIWY !!!!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt wrz 14, 2012 8:39 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Mieciulku kochany, za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt wrz 14, 2012 9:53 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Zouzetka- kłaniam się w pas, naprawdę! Jak Cię tylko zobaczyłam w biurze to wiedziałam, że lepiej nie mógł trafić!
Okiem się nie martw, będzie dobrze, Cichocki jest naprawdę dobry! Dzisiaj Iza ma u niego wizytę z kotką ze zmiażdzonymi kręgami, będzie czatowac od 15.
Bardziej martwi mnie ten jego nosek, dobrze że mu zrobili RTG. Czy mówili co z tym dalej robić?

Trzymam za Ciebie mocno kciuki, za Mieciulka i Tatusia, co się nie stydzi, że jego syn będzie populał w różowym:)

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pt wrz 14, 2012 10:18 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

WeraW pisze:Zouzetka- kłaniam się w pas, naprawdę! Jak Cię tylko zobaczyłam w biurze to wiedziałam, że lepiej nie mógł trafić!
Okiem się nie martw, będzie dobrze, Cichocki jest naprawdę dobry! Dzisiaj Iza ma u niego wizytę z kotką ze zmiażdzonymi kręgami, będzie czatowac od 15.
Bardziej martwi mnie ten jego nosek, dobrze że mu zrobili RTG. Czy mówili co z tym dalej robić?

Trzymam za Ciebie mocno kciuki, za Mieciulka i Tatusia, co się nie stydzi, że jego syn będzie populał w różowym:)

Wera, nie wiem Która to Ty z biura :) ale dziękuję :), strup wygląda fatalnie, o 8 jak dzwonilam do weta- nie wiem z kim rozmawialam, mowil zeby starac mu sie sciagac te strupy, tylko czzyyyymm?? nie zapytalam, ciepla woda nie pomaga, moze kwas borny?? zapytam, bede o 15 dzwonic do Cichockiego, moze zgodzi się na podesłanie Mu mailem zdjecia oczka Mietka, żeby nie jeździć z nim tak na okraglo, tym bardziej ze nie jestem zmotoryzowana :( antybiotyk zjada w mięsku i nawet o tym nie wie, wiec powinno byc dobrze, tylko ze jak mu zakrapiam to tak mocno zaciska to oko,,,, im mocniej tym bardziej z niego wycieka. rozmawialam z moja mama ktora jest pielegniarka i nie raz widziala u ludzi takie operacje, podeslalam jej zdjecia i mowi ze nie ma sie czym przejmowac.tak samo jak wet, ze trzeba tylko te strupy z szwow starac sie zdjac bo jak zaschną to bedą mocno mu skóre sciagac, okolice oka sa mocno ukrwione i obrzek zawsze jest. To dla mnie totalna nowość :( ale qqqqrcze mogli mnie uprzedzic czego moge sie spodziewac i żeby nie panikowac. a dostalam tylko kartke z 'instrukcjami' ktora i tak mi przeczytal inny lekarz... eeeeeeeeeeh wiem że dr.Cichocki dobry i nawet moja mama mowi że bardzo ładnie szwy zalożone.
wlasnie przyszedl Mieciula podrapać fotel, pomiauczec ze mu niewygodnie w kołnierzu, zrobil baranka i poszedl z powrotem do łazienki
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 10:27 przez zouzetka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Od: Sob sie 11, 2012 15:20

Post » Pt wrz 14, 2012 10:24 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

co do noska..... to tak jak mowie. zostalo mi przeczytane przez innego lekarza to co i tak dostałam na piśmie...... + CD ze zdjeciem RTG. widać na nim to złamanie i zablokowanie jamy nosowej- nawet dla mnie laika to jest widoczne. chyba tak musi już być, bo kości juz sie zrosły, nie bedą mu znow lamac kosci zeby nocha odblokowac- tak mi sie wydaje, ale to tylko lewa strona, prawa jest w porządku i słysze ze juz ładnie oddycha nochalem
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt wrz 14, 2012 13:27 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Ja to ta, której mąż się śmiał, że zapraszamy znowu do biura po kolejnego kota:) Do tej pory obstawia, że na jednym się nie skończy.

Spróbuj ściągnąc mu tego strupka np rancikiem gazy, bo jest dośc szorstka.

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 14:07 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

a Wiecie że coraz bardziej sie nad towrzyszka dla mietka zastanawiam :)) ale ... nie mamy zbyt warunkow na 2 koty, i moze w lutym wyjazd do anglii...
rozmawiałam z dr. jednak to normalne że krew się sączy. i moze tak przez nawet 2 tyg. uuuuuuuuuuuuffffff uspokoilam sie. tylko mogli mi to wczoraj powiedziec..... :| ---->bo czytać to ja umiem.
lece po sól fizjologiczna i gaziki i zaczynam walkę ze strupami. biadactwo jest tak smutny przez ten abażur, ale kolezanka przed chwila przyniosla w odwiedziny ciastka, i mietek pierwszy sie zaczal czestowac, zbój jeden :) nie dość że swoje zjadł to i nasze chciał gwizdnąć :)
jestem happy :D
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt wrz 14, 2012 14:09 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Cieszę bardzo:) Myślę, że dla równowagi koleją kicię powinien przynieść Ci Twój przyszły mąż:)

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 14:14 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

WeraW pisze:Cieszę bardzo:) Myślę, że dla równowagi koleją kicię powinien przynieść Ci Twój przyszły mąż:)

Wera, a mogę prosić o maila, wyśle Ci fotki .... widok tragiczny,bo jak to powiedzial dr, Mietek ma dośc dużo usuniete tej dolnej powieki i bardzo szerokie otwarcie oka, ale to dopiero dzien po operacji i tak jeszcze będzie mu ciekło mocno. i jednak wszystko pod kontrola. a jesli nie dam sobie rady ze ściagnieciem tych strupow to moge w kazdej chwili przyjechac do lecznicy.
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt wrz 14, 2012 14:23 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

I tak jeżeli chodzi o warunki: mam kawalerkę 34 m plus balkon 4 metry (osiatkowany jak na wybiegu dla małp). Przestrzeń pionowa jest zorganizowana pod koty tzn drapak do samej góry, z niego zeskok na wymoszczona kartonami i piernatami szafę). Koty, a na stałe mam 2 plus od soboty polickiego tymczasa radzą sobie świetnie. Na balkonie stoi drabina dla kotów, jest też pieniek na którym moga siedzieć/drapać/obserwować. Pozioma przestrzeń z resztą też:) 2 lata temu zarzekałam się, że nigdy ale to nigdy żadnego kota w kawalerce, no ale bez kota jak bez reki, i zaczęły się tymczasy, aż którys z kolei został (Enola), potem rok później pojawiło się 5 kociaków z interwencji, jeden został:) I tak zrobiły się dwa:) Czasami bywały u nas inne koty w odwiedzinach albo na "urlopie" jak ktoś wyjeżdzał. Pomyśl:)

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 14:24 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Proszę bardzo: w_wronska@o2.pl
Jak wrócę do domu to wstawię jeśli chcesz. Asystowałam przy takim zabiegu, może widok średni, ale szybko się goi:)

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 14:39 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

WeraW pisze:Proszę bardzo: w_wronska@o2.pl
Jak wrócę do domu to wstawię jeśli chcesz. Asystowałam przy takim zabiegu, może widok średni, ale szybko się goi:)

to masz większą kawalerkę niż ja :-P a balkon mam zabudowany oknem=szklarnia, i brak mozliwości osiatkowania okien, bo ocieplona elewacja.... a przed wczoraj widziałam kota- wiekszęgo od Mietka pod blokiem budynku na 3 maja który ewidentnie wyfrunął.... połamane łapki, już nie żył :cry: , akurat z zieleni sprzatali i chyba go zabrali.
jestem przeczulona na punkcie okien!!!!. nie wiem czy moskitiera zda zadanie, narazie wietrze tylko jak mieciula jest w kuchni zajęty pałaszowaniem miseczki.
a ja to zawsze bylam psiara, u rodziców jest suczka tez po przejsciach, trzeba bylo usunac oczko, ma zszytą powiekę, wiec z nią nie bylo takiej tragedii jak DLA MNIE teraz z Mietkiem... ale wszystko trzeba przeżyć. jak Mietek juz wydobrzeje to pojedziemy w odwiedziny. Miśka będąc w schronisku siedziała cały czas w kociarni. i ma mnóstwo nawyków kotów. potrafi godzinami czyścić łapki oczy, więc myślę ze sie dogadaja, i jest mniejsza od Mietka! :) najwyzej beda siedziec, oddzielnie w dwoch pokojach
Pewnie. możesz wstawić, tylko trzeba przestrzec innych że są drastyczne :/ i czekam na opinię, jesteś pielęgniarką weterynaryjną ??
Obrazek
Obrazek

zouzetka

Post » Pt wrz 14, 2012 19:48 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Będę technikiem wet:) Wg oczko wygląda dobrze:) Kot-lampa:)
Faktycznie strupki należy czyścić, bo pod spodem milion niefajnych rzeczy może siedzieć, ale nie przejmuj się:) Będzie dobrze:)
Uwaga, zdjęcia, dla niektórych może drastyczne, ale gorsze tu były:)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Żebyś Ty wiedziała, w jakich Mietek jest dobrych rękach, tzn Twoich, to byś byłą spokojniejsza:)

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 19:56 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Mietek, Druciaku Różowy, jesteś kochany i cierpliwy. I masz kochaną Mamusię!! Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Pt wrz 14, 2012 20:11 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

Mieciu malutki, ile ty musisz wycierpieć, dobrze że masz wspaniałą opiekunkę, :ok:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Pt wrz 14, 2012 21:42 Re: MIECIO WYJATKOWY KOT DLA WYJATKOWEGO CZLOWIEKA !!!!!!!

WeraW pisze:Będę technikiem wet:) Wg oczko wygląda dobrze:) Kot-lampa:)
Faktycznie strupki należy czyścić, bo pod spodem milion niefajnych rzeczy może siedzieć, ale nie przejmuj się:) Będzie dobrze:)
Uwaga, zdjęcia, dla niektórych może drastyczne, ale gorsze tu były:)
Obrazek

Obrazek

Żebyś Ty wiedziała, w jakich Mietek jest dobrych rękach, tzn Twoich, to byś byłą spokojniejsza:)

Nie są takie strasznie drastyczne. Widziałam już gorsze. Trzymaj się kochany Mieciulku :ok: Dasz radę, jesteś przecież taki dzielny :) No i masz wspaniałą Pancię , która robi wszystko, abyś był zdrowy i szczęśliwy :D
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

[poprzednia][następna]