mały burasek znalazł dom [do zamknięcia]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt wrz 14, 2012 14:31 mały burasek znalazł dom [do zamknięcia]

Tiger, bo takie dostał dzisiaj robocze imię, cudem uniknął przejechania przez samochód. Błąkał się i płakał przy ruchliwej ulicy. Był bardzo wygłodniały. Nie miałam sumienia zostawić go tam. Wzięłam malucha do siebie. Sytuacja jest jednak poważna. Moja kotka reaguje agresywnie na inne koty, więc mały musi być w klatce. Ona nie je, nie chodzi po domu, jest kupką nerwów. Dlatego pilnie poszukuję domu dla malucha.

Tiger to kot ideał, który po początkowym warczeniu i agresji zrozumiał, że człowiek nie jest zły. W tej chwili mały najchętniej non stop siedziałby na rękach, "ugniatał", mruczał i tulił się. Dawno nie widziałam takiego miłego kociaka.

Tiger ma około 3-4 miesiące (sądząc po stanie uzębienia) i według naszego pana weterynarza będzie dużym kotem.
Został obejrzany przez weterynarza. Chłopak jest zdrowy, odrobaczony.
Uczę go korzystać z kuwety i idzie co raz lepiej. Trzeba mu jednak pomóc w nauce, a siedzenie w klatce temu nie sprzyja. Dlatego poszukuję domu, choćby tymczasowego.

Kilka zdjęć malucha:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maluch ma wydarzenie na fb https://www.facebook.com/events/424673887591836/
Będę wdzięczna za udostępnienie wydarzenia i pomoc w znalezieniu maluchowi domu.

Wiem, że kotów jest zatrzęsienie, ale prosiłabym o pomoc. Za max. 2tygodnie przeprowadzam się i to dopiero problem. Moja kotka nie zniesie aż tak dużo stresu :(
Ostatnio edytowano Pon wrz 24, 2012 22:34 przez maueczarne, łącznie edytowano 2 razy

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt wrz 14, 2012 20:14 Re: Mały burasek pilnie szuka DT/DS!!! Lublin

Czy zrobiłaś mu ogłoszenia w necie?To najlepszy sposób na znalezienie domu. Tutaj ma szansę ale znikome.Wszyscy prawie poszukują domów dla takich jak twój podopiecznych.
Musisz mu porobić fajne foty+tekst i zarzucić net ogłoszeniami.Na pierwszy rzut daję zawsze 50.A i to nie zawsze daje rezultaty.Powodzenia i bierz się do roboty.Na pewno się uda.
Tylko wypytaj dom i wydaj kota za umową adopcyjną.

Niestety DT są zawalone.Ale to pewnie zauważyłaś sama.Może masz propozycje jakiejś pomocy takiemu DT co by twego kota przejął. To napisz w tytule i na pewno to ułatwia decyzję.

Koci rezydenci z reguły są zestresowane kilka-kilkanaście dni.Potem układa się.Wszystko zależy od ciebie.Daj im więcej czasu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob wrz 15, 2012 22:28 Re: Mały burasek pilnie szuka DT/DS!!! Lublin

ASK@ dzięki za zajrzenie. Już odpisuję na Twój post.

Ogłoszenia w necie nie miałam nawet chwili zrobić. Na szybko rzuciłam wydarzenie na fb, żeby chociaż wśród znajomych go ogłosić. Dopiero przyjechałam do domu i siadam do ogłoszeń. Mały jest od środy wieczorem u mnie, a że dużo pracuję to nie dałam rady. Ogłoszenia robię dla naszych lubelskich tymczasów, więc portale obeznane. Się robi za momencik.

Wiem, że DT tutaj zakocone, na forum jestem nie od dzisiaj, ale zawsze warto spróbować. DT pomogę oczywiście. Jak mi już gotówki zbraknie to będę biżutki na bazarek wystawiała i jakoś damy radę. Z moją kotką sytuacja jest co raz gorsza i wcale nie przesadzam. Tu czas wiele nie pomoże, bo już kiedyś próbowałam dokocenia. W tej chwili moja Klara potrafi rzucić się z zębami nawet na mnie. Nie mogę jej aż tak stresować, bo stres ją w końcu dobije. Czasu na sprawdzanie też nie mam, bo za 2tygodnie muszę się wyprowadzić z mieszkania a w drugim remont będzie na całego. Dla mojej przeprowadzka będzie kolejnym stresem. Ale co mogę zrobić, tak mi się w życiu ułożyło i muszę.

Jest kiepsko. A mały przekochany i bardzo mi go szkoda, ehs.

maueczarne

Post » Pon wrz 24, 2012 22:00 mały burasek znalazł dom [do zamknięcia]

Ufff chłopak pojechał do swojego domu w ubiegłą środę. Byłam w szoku ilością telefonów i tak naprawdę dobrych domów.
Wybrałam mu najlepszą opcję dla niego z innym małym kotkiem i mądrymi znającymi się na kotach Dużymi. Po wspólnej dobie kocurki razem spały. Cudowne zakończenie :)

Niech mu się szczęści :ok:

a wątek można zamknąć.

maueczarne

Post » Pon wrz 24, 2012 22:24 Re: Mały burasek pilnie szuka DT/DS!!! LUBLIN pomoc dla DT!

maue, ekspresowa ta adopcja. poszczęściło się Chłopakowi, że trafił właśnie na Ciebie :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pon wrz 24, 2012 22:32 Re: Mały burasek pilnie szuka DT/DS!!! LUBLIN pomoc dla DT!

To był dla mnie bardzo ciężki psychicznie i fizycznie tydzień, ale cieszę się, że skończyło się jak się skończyło :)

Mój pierwszy tymczas :mrgreen:

maueczarne