Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Prakseda pisze:Nie ma na Śląsku organizacji prozwierzęcych, TOZ'u?
Tę sprawę należy zgłosić choćby straży miejskiej. Wg ustawy o ochronie zwierząt porzucanie zwierząt domowych jest karane.
Może też anonimowo wrzuć taką informację (cytat z ustawy) tym ludziom do skrzynki na listy.
alata pisze:Jeśli chodzi o karmę, to możecie na mnie liczyć. Na mój udział w leczeniu też.
Mam nadzieję, że dzisiaj uda się złapać całą trójkę: mamę, malucha i czarną/czarnego![]()
![]()
Liwia_ pisze:Justyna nie ma internetu, wiem od niej, że czarna kicia i mama zostały dziś złapane. Mama jest w fatalnym stanie, w lecznicy ocenią, czy coś można dla niej zrobić.
Maluch nie miauczał dziś i się nie pokazał. Pan z bloku, przy którym są koty powiedział, że małych była dwójka - wczoraj widzieliśmy tylko jednego. Mam nadzieję, że uda się jeszcze go (je) złapać, jakby co - ja mogę czatować w niedzielę.
Justyna znalazła dziś też 5 maluchów, bardzo małych maluchów, mają jeszcze niebieskie oczka. Bawiła się nimi grupa dzieci
Malce zostały tam, gdzie były - nie ma gdzie ich umieścić. Wątek: viewtopic.php?f=1&t=146122
Prakseda pisze:Liwia_ pisze:Justyna nie ma internetu, wiem od niej, że czarna kicia i mama zostały dziś złapane. Mama jest w fatalnym stanie, w lecznicy ocenią, czy coś można dla niej zrobić.
Maluch nie miauczał dziś i się nie pokazał. Pan z bloku, przy którym są koty powiedział, że małych była dwójka - wczoraj widzieliśmy tylko jednego. Mam nadzieję, że uda się jeszcze go (je) złapać, jakby co - ja mogę czatować w niedzielę.
Justyna znalazła dziś też 5 maluchów, bardzo małych maluchów, mają jeszcze niebieskie oczka. Bawiła się nimi grupa dzieci
Malce zostały tam, gdzie były - nie ma gdzie ich umieścić. Wątek: viewtopic.php?f=1&t=146122
Zginą marnie! Nie ma komu wziąć na tymczas?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], puszatek i 146 gości