POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANY KREGOSLUP I LAPKA-POMOCY !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2012 23:44 POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANY KREGOSLUP I LAPKA-POMOCY !!!!

KOLEJNY POLAMANY KOCIAK W POLICACH !!!

Wczoraj w godzinach wieczornych dostalam zgloszenie, ze w krzakach przy budynku socjalnym lezy mlody kociak. Udalam sie pod wskazany adres, faktycznie lezal tam kociak i sie nie ruszal, byl przytomny, patrzyl na mnie. Zabralam go do siedziby, na pierwszy rzut oka pomyslalam nie jest zle, pewnie obity bo tam skad go zabralam to nie ciekawa dzielnica, mial rane na lapce i byla ona spuchnieta. Wsadzilam do klatki, dalam jesc i pic i poszlam do domu. Rano zadzwonilam do kliniki i umowilam termin. Pojechalam, zrobili przeswietlenie i okazalo sie, ze kociak ma zlamanie przynasady dalszej kosci podudzia. Kociak w miedzy czasie zrobil siku pod siebie z krwia, Zrobiono dalsze przeswietlenie miednicy i kregoslupa. I tu SZOK !!! Okazalo sie, ze kicia ma konpresyjne zlamanie kregu piersiowego !!!! Dalej juz nie sluchalam co weci do mnie mowia. Wyszlam musialam ochlonac. Gdy wrocilam rozmawialam z wetem, powiedzial, ze to mozna zoperowac, ale koszt operacji to 1200 zl. Kicia okazala sie kotka 4 miesieczna i widac, ze bardzo chce zyc, tylko skad wziasc tyle pieniedzy na operacje ??? Kotka dostala kroplowke, antybiotyk, cos przeciwbolowego i przeciwkrwotocznego czy cos takiego. Jutro tez z Nia jade do kliniki i mamy dac odpowiedz co dalej ? Chce jechac na konsultacje do innych wetow i zapytac czy ktos zrobi operacje taniej, bo Nas poprostu na to nie stac, a przeciez nie uspimy kici tylko dlatego, ze nie mamy za co zaplacic za operacje. Tego nigdy nie zrobie !!!
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 17, 2015 22:08 przez toz-police, łącznie edytowano 4 razy
KOCHANA BASIENKO NA ZAWSZE ZOSTANIESZ W MOIM SERCU [*]

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Od: Sob sie 27, 2011 13:50

Post » Czw wrz 13, 2012 23:49 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Brak słów :( :( :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Pt wrz 14, 2012 0:01 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Ojej... :(

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pt wrz 14, 2012 0:04 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Kochane cioteczki, czy ktos mial taki przypadek, czy rzeczywiscie jest ratunek dla kici ? :placz:
Lapeczke da sie zoperowac, ale co z tym zlamaniem kregu piersiowego ?
Jestem zalamana :cry:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt wrz 14, 2012 0:35 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Milutka znalazłam z niewładnym tyłem. Ciągnął go zupełnie bezwładny. Na szczęście nie miał zaburzeń w wydalaniu, choc na początku robił pod siebie, bo zazwyczaj nie dociągał tyłu do kuwety.
Nie był operowany dostawał tylko nivalin. Miejsce urazu było widać, bo był taki uskok.
Chodziłam na rehabilitacje - lampy, laser, nagrzewanie.
Dużo czasu mineło nim stanął pierwszy raz trzymany za ogon przez p. Halinke - rehabilitantkę.
W tej chwili chodzi:)) Może nie tak lekko ale chodzi. Miewa miękkie kupy i stąd czasem problem w kuwecie, bo te ruchy nie zawsze są zamierzone i precyzyjne, ale od czasudo czssu można futro umyć.

Ważne, zeby jak najszybciej zacząć podawać leki. Milutek miał uraz stary. Zdążył juz bardzo schudnąć nim trafił do piwnicy. Jego historia jest w moim podpisie.
Trzymam kciuki za biedaka.

Teraz mam kociaka z bezwładna łapką ale póki co mam nadzieję, że jeszcze czucie wróci.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt wrz 14, 2012 6:25 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Nasz Mały miał złamanie kręgu piersiowego z przemieszczeniem, rdzeń był uszkodzony, też nie był operowany, mimo braku czucia w tylnej części ciała nauczył się chodzić tzw. chodem automatycznym.

Nie wiem co Ci doradzić, pomóc finansowo nie mogę :(, a każdy przypadek takiego urazu jest inny.
Dobrze byłoby kotkę pokazać neurologowi, na pewno powinna dostawać Nivalin.
Koteczka ma czucie w tylnej części ciała?

Blue

Od: Pt lut 08, 2002 19:26

Post » Pt wrz 14, 2012 7:18 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Dzisiaj Iza ma dzwonić do innej kliniki. Dla mnie to jest chore co mówi ten lekarz. Stwierdził, że łapki się nie opłaca teraz robić, bo kicie trzeba obserwować tak ze 2 tyg, jeśli będzie z nia w miare ok to wtedy się zrobi coś z kręgosłupem i łapka. Krew mnie zalała! W dwa tygodnie to w łapce zrobi się staw rzekomy i tyle będzie z pomocy! Nie jestem pewna czy Mała ma czucie w łapkach, ale Iza mówi, że się podnosi.

WeraW

Od: Pt lut 24, 2012 21:02

Post » Pt wrz 14, 2012 9:49 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Dzisiaj jedziemy do innej kliniki na konsultacje.
Niewiem czy ma czucie nie chce sama nic sprawdzac, weci z wczoraj nie sprawdzali.
Kicia robi siku fakt, ze pod siebie no ale robi.

Jestem tak rozbita, ze polowe co mi wczoraj mowili to i tak zapomnialam, to co zapamietalam to, ze trzeba bedzie ja uspic :cry:

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt wrz 14, 2012 9:56 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Boże kochany, jaka bieda :(
Próbować o kicię zawalczyć na pewno warto, jeśli jest szansa.
Za dużo było już przypadków walenia morbitalu bez podjęcia wysiłku.
A kasę jakoś zbierzemy, Miau już nie raz udowodniło, że w grupie siła.
Dajcie znać, co z kicią i co powiedzieli w drugiej lecznicy.

Czy Wy możecie wystawiać cegiełki na allegro?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 14, 2012 10:09 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Wiem, ze na Miau mozna zawsze liczyc :1luvu: :1luvu:
Bedziemy walczyc o kicie, a koszty mozna splacac w ratach.

Tak mozemy robic aukcje cegielkowa na allegro, ale nikt tego nie zrobi bo nikt nie potrafi.
Kilka razy mialysmy, ale tej osoby juz nie ma co Nam robila.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt wrz 14, 2012 10:09 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Myślałam właśnie o cegiełkach... Mam nadzieję, że Iza jakoś ogarnie temat, bo to co się teraz dzieje to dramat. Musimy spróbować, jeśli doktor Cichocki a potem mam nadzieję, także Gugała powiedzą jednogłośnie, że kotka nie ma szans, to będzie trzeba pozwolic jej odejsć, ale jeśli jest choć cień szansy tyo bedziemy walczyć! Tylko w tym tygodniu od niedzieli do wczoraj na leczenie Małej, kotki Poli, kociaka z wysypiska oraz Antosia, który jest tymczaswowo u mnie poszło 1000 zł, a to nie koniec... A jedzenie? A inne kociaki? A psiaki??? Boże.

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 10:10 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Iza, a masz login do allegro??? Może ja Martę poproszę z Miłoszem?

WeraW

Post » Pt wrz 14, 2012 10:22 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Bardzo Wam dziękuję :1luvu: Przywracacie mi wiarę w to, że są na tym świecie :aniolek:
Jakiś czas temu jeden z wątków, dość podobny, podłamał mnie totalnie :( Na szczęście, to marginalne przypadki.

Aukcje cegiełkowe robi Mruczeńka1981 z Kociej Skarbonki, może zapytajcie o podpowiedź, jak to robić.
Ostatnio edytowano Pt wrz 14, 2012 10:49 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt wrz 14, 2012 10:45 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

WeraW pisze:Iza, a masz login do allegro??? Może ja Martę poproszę z Miłoszem?

Ja nie mam, ale bede miala, byloby super trzeba malej fotki porobic, a ja nie mam aparatu.
Weronika jak znajdziesz chwilke to wstaw kici fotki prosze.

ObrazekObrazekObrazek

toz-police

Post » Pt wrz 14, 2012 10:55 Re: POLICE-KOLEJNY DRAMAT-POLAMANA KICIA-POMOCY !!!!

Wstawie jak wrócę do domu, pewnie. Może dzisiaj jak się uda nam spotkac to sama jakieś zrobię.

WeraW

[następna]