MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 13, 2012 19:18 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

W mieleckim schronie wiele rzeczy jeszcze zadziwia m.in. podania o wolontariat i odrzucanie chetnych. Nie wiem czy kts normalny odrzuca darmowa pomoc !??!! Mam nadzieje, ze Tereska sie nie podda i pozostali pojda w Jej slady.

Koty juz nas znaja, gdy tylko przychodzimy, to siedza pod bramka kociarni zewnetrznej. Gdy sie wchodzi, to 'lecą' wszystkie. Glooodne! Rzucaja sie na karme z puszek zmieszana z sucha. Nagram filmik i wrzuce, nie uwierzycie.

Koty lubia miec czysto, wiadomo, wiec wymieniamy koldry, trzepiemy koce, poslania, ostatnio AgiP nie bylo i wielka dziura, musialam przejac kociarnie w sobote i we wtorek. Troche ciezko jak wypadnie tak solidna, pracowita osoba jak Aga. Lusinda wyprala poslanka i sie susza. Najlepiej maja sie male kociaki, u nich zawsze czysciutko. W duzej kociarni niestety koldry trzeba wywalac.

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Pt wrz 14, 2012 9:26 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Aga_ pisze:Obrazek

Od dzisiaj będe mogła podziwiac ta koteczkę jedynie na zdjęciach...ale wcale tego nie żałuję. Byłam w schronisku po pracy , kotka czekała przygotowana do adopcji. :ryk: :ryk: :ryk:

Kotuchom dołożyłam mokrej karmy wymieszanej z suchym Iamsem. Niestety te ich ulubione chrupeczki już się kończą. Ale mamy obiecane inne , też dobre :kotek:
Trochę posłan powymieniałam. Tragedia w kociarni dorosłych kotów. Z jednego posłania aż kapało...tam zawsze leją po kołderkach, zawsze sobie którąś upatrzą Było więc trochę smordku. U maluchów całkiem przyjemnie, nie ma tłoku, sielankowo. Wolontariuszki dbają, a jest co raz więcej osób, które się kotami interesują. U maluchów teraz wręcz pachnie :kotek: :D

:ok: :ok: :ok: za dobry domek dla ślicznoty :ok: :ok: :ok:
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Pon wrz 17, 2012 10:35 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Ulka18 pisze:W mieleckim schronie wiele rzeczy jeszcze zadziwia m.in. podania o wolontariat i odrzucanie chetnych. Nie wiem czy kts normalny odrzuca darmowa pomoc !??!! Mam nadzieje, ze Tereska sie nie podda i pozostali pojda w Jej slady.

nie ma to tamto, razem z Agatą mamy już pewny wolontariat czekamy tylko na ruch UM, a u nich trochę zejdzie, bo jest biurokracja... ale jak wszędzie. Czekam na tą umowę, żebym mogła na tygodniu zajrzeć do kotów.
Ostatnio edytowano Wto lis 13, 2012 22:40 przez teresek, łącznie edytowano 1 raz
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

teresek

Od: Sob wrz 08, 2012 7:58

Post » Wto wrz 18, 2012 9:12 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Wczoraj z Agą i Agatą znalazłyśmy kilkanaście koszy
Wszystko to z zagranicznych darow. Ile lekow, srodkow opatrunkowych, tabletek na robale sie przeterminowalo, bo poprzedni prowadzacy zlekcewazyl te dary calkowicie. Jest wiele rzeczy do przejrzenia, na 3 hali masa darow lezy. Kuwet, koszykow wiklinowych. Dobrze, ze to zaczyna sluzyc lokatorom schroniska.

PS. Mozna by te wieksze kosze dac na hale 2, tam gdzie sa chore psy i po zabiegach.

Ulka18

Post » Wto wrz 18, 2012 10:32 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

JolaJ ostatnio zasiliła bazarkowo nasze kociaki , po odliczeniu kosztów przesyłki mamy dodatkowe 15,50 :)
Czekamy jeszcze na kolejne wpłaty :)))

A dzis, mam wolne do południa, więc zamiat puszek była wątróbka z ryżem . Tak sobie pomyślałam, ze koszt 1 duża puszka to mniej więcej 1 kg podrobów. Ugotowane ( ryż) i skrojone( podroby) w domu. W schronie tylko wymieszać i gotowe . A ile radości miały kociaste, sami zobaczcie:) Puszeczki dostały jedynie jako dodatek. Na jutro planujemy serducha, moze trochę rybki i serek :)
Obrazek
Obrazek
Jedzonko porozkładałam na wielu miseczkach, zeby nie tłoczyły się przy jednej.
Obrazek
Obrazek

A ostatnio sponsorzy podarowali 10 kg Royala i ma nadejść kolejna dostawa !!!!! bardzo dzękujemy każdej dobrej duszy, która wspiera jak może nasze bidy schroniskowe :spin2:
Aga_

Post » Wto wrz 18, 2012 11:26 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

ALE UCZTA :D Swietny pomysl z gotowaniem. Ja za bardzo nie mam jak, za daleko, do tego jade czesto prosto z pracy (w tygodniu).

Ulka18

Post » Wto wrz 18, 2012 20:31 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Nie wygląda to "dobrze" :lol: ale kocury z pewnością wniebowzięte:)

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Śro wrz 19, 2012 20:12 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:Nie wygląda to "dobrze" :lol: ale kocury z pewnością wniebowzięte:)

Za pieniążki bazarkowe od JoliJ kupiłam wczoraj 3 takie zestawy (5 z groszami za dwie szt.) :kotek: :kotek: :kotek:
Rano dostarczyłam na miejsce.
Obrazek

Dziś Teresek zaserwowała serduszka z ryżem :) :ok:

I za kambuche od Budryska 10zł , za bazarek zorganizowany przez agnieszka.mer
Za co udało mi się kupić mintaja w tesco,/ jest promocja/ nie całe 6 zł i jeszcze jeden zestaw whiskasów :)

Bardzo, bardzo Wam dziękujemy !!!!!! :ryk: :ryk: :ryk:
Aga_

Post » Śro wrz 19, 2012 21:31 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

powiem, ze ten garnek z watróbką to całkiem nieźle się prezentował :ok: to ja tak zapytam po raz kolejny - kto z Dębicy jeździ do Mielca? Bo ja chętnie przygotowałabym taki garnek, dorzuciła może jakaś puszkę w miarę możliwości...
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Śro wrz 19, 2012 22:25 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

Dziękujemy również Izydorce, wpłaciła na mielczaki 17,50 zł :ryk: :ryk: :ryk:

ps. Wieści od Princeski naszej niebieskiej. Zaprzyjaźniła się z psiakiem a po domu buszuje nocami :)
Aga_

Post » Czw wrz 20, 2012 7:54 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

kto z Dębicy jeździ do Mielca
Ja jeżdze z Debicy do Mielca. Jesli bedzie pogoda to jade jutro ok.11. Jezdze tez w kazda sobote, o ile nie leje i nie ma burzy. Takze pewnie ok. 15 bede wiedziec czy jutro pojade.

Ulka18

Post » Czw wrz 20, 2012 10:55 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

dzisiejsze rybki. Rozmrożonej i parzonej nieco ubyło, więc dodałam puchy tuńczykowe . Ale smakowało :)
Do tego royalek suchy i juz kotuchy lapiej zaczynają wyglądać, A jeszcze apetyt dopisuje bo się zaczyna zimno robić.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nic nie może się zmarnować ;)
Obrazek

Obrazek

W środku, przed remontem jeszcze...remont za pasem. Myślę, ze w końcu kiedyś będziemy miały się czym pochwalić w kwestii funkcjonalności i wyglądu kociarni...
Aga_

Post » Czw wrz 20, 2012 20:13 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 dziękujemy !!!!!!!!!!!!!! paczka dziś doszla, jutro trafi do schroniska

A tak to wygląda i chyba smakowicie pachnie pomimo folii ;)

Obrazek

Nasze zapasy psio-kocie rosną. I chociaż psich jest przewaga to oko sie raduje na widok rosnących zapasów.
Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 20, 2012 20:47 przez Aga_, łącznie edytowano 1 raz
Aga_

Post » Czw wrz 20, 2012 20:47 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

normalnie szalejecie dziewczyny:)

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Czw wrz 20, 2012 21:03 Re: MIELEC-WIELKI DRAMAT PSOW I KOTOW-ADOPCJE I DT NA CITO

melancholia4 pisze:normalnie szalejecie dziewczyny:)

Ostatnio w tesco była promocja na Bruno dla psów - 2,50 za dużą puchę ( dogomaniaczki zaszalały :) ). Kocie mokre to wciąż deficyt, ale cieszymy się jak mamy przynajmniej lepszą suchą karmę, którą chętnie zjadają. Schroniskowe chrupki się zwyczajnie marnują. Leżą w miskach i wietrzeją.
Sugerowalyśmy już ,zeby nie było takiego marnotrawstwa , to lepiej żeby zakupili mniej a lepszej ( zarówno dla psów jak i kotów). Pan kierownik zapisał, poczekamy zobaczymy.
Ostatnio edytowano Pt wrz 21, 2012 7:17 przez Aga_, łącznie edytowano 1 raz
Aga_

[poprzednia][następna]