Nie będę chodzić.Okruszka w nowym domu.Szuka opiek. wirtual

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 20:50 Nie będę chodzić.Okruszka w nowym domu.Szuka opiek. wirtual

To wątek trójłapka : viewtopic.php?f=1&t=144989

Oprócz niego pomocy potrzebuje jego przyrodnie rodzeństwo. TAM one też nie mają szans. Kto pomoże?

Kociaki wyglądają na zdrowe, są puchate i jeszcze łatwo je oswoić.
Problem w tym aby zabrać je na kilka dni (może być pojedynczo, albo parkami),
przez kilka dni oswajać, odrobaczyć, zapoznać z kuwetą i drapakiem.
Gwarantujemy pomoc, super ogłoszenia. Już teraz jest zaklepany dom dla czarnuszka,
ale nie wezmą go z kociej budki, wszyscy chcą kociaka z leżaczka. Kto pomoże ?

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

EDIT. 29,09,2012

Dziś Okruszka urodziła się na nowo. To dzięki Ewiehajduk i jej rodzicom dostała po raz drugi szansę na życie. :D

Dziękujemy im bardzo. Niezdaro tobie dziękuję za to, że koteczka mogła poczekać na szansę w DT.
Dziękuję również JoannElle za transport małej i sfinansowanie odrobaczenia.
Dziękuję też osobom wpłacającym na leczenie i wyprawkę Okrusi, za kibicowanie i mocno zaciśnięte kciuki. :1luvu:

Rozliczenia.

Leczenie:

Dwie wizyty, zastrzyki, zdjęcie rtg i konsultacja dwóch lekarzy.

129,00

Wpłaty na ten cel:

30 - Łukasz Ł. Chełm Śl.
70 - Tomasz K. Warszawa

Wyprawka Okrusi:

30 - Ewa Ch. Gdańsk
40 - Kasia G. Częstochowa
30 - Tomek_k
20 - Mamaginy

Wirtualni opiekunowie:

10 - MamaGiny-06,12,2012
30 - Tomek_k-03,12,2012
20 - Echtom-15,11,2012
20 - Echtom - 13,12,2012
30 - Tomek_k - 04,01,2013
10 - Mamaginy - 07,01,2013
20 - Echtom - 14,01,2013
30 - Tomek_k - 04,02,2013
20 - Echtom - 18,02,2013
30 - Tomek_k - 04,03,2013
20 - Echtom - 28,03,2013
30 - Tomek_k - 04,04,2013

Jest jeszcze jedna wpłata, ale to na mamusię Okruszki, na sterylkę:

50 - Joasia G. Lódź

Mamusia Okruszki została wysterylizowana. Dzięki Agnieszko. :D Oto ona w klatce.

Obrazek Obrazek

Narazie to wszystkie wpłaty, jeśli ktoś jeszcze wpłaci będziemy bardzo wdzięczni, bo kotek taki jak Okruszka jest kotkiem wymagającym i jego utrzymanie kosztuje więcej, więcej pracy i więcej pieniędzy.
Myślę, że wspaniale byłoby, gdyby znalazło się kilka osób, wirtualnych opiekunów, którzy co miesiąc wspomagaliby dom Okruszki, nawet po 10 zł.

Jeśli kogoś pominęłam, proszę o wiadomość. :)

ewahejduk pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=146584 nowy dom, nowe życie, nowe imię i nowy temat zapraszam. Ta historia się już skończyła zaczęła się nowa :wink:
Ostatnio edytowano Sob kwi 06, 2013 11:13 przez kotika, łącznie edytowano 13 razy
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon wrz 10, 2012 21:31 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

prosimy o pomoc :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto wrz 11, 2012 19:59 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

CZy ktoś może pomóc i dać DT lub awaryjny DT :?: :?: :?:

Ogłoszenia z cudnymi buraskami i czarnulkiem (zdjęcia identycznych kotów, piękne, takie "reklamowe") już są. Wiem, że ktoś dzwoni, ale z budki nikt kota nie weźmie...

Trzeba wyciągnąć je... Z poprzedniego miotu przeżył tylko trójłapek Tristan...

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Wto wrz 11, 2012 20:02 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

Do góry, kociaki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro wrz 12, 2012 2:26 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

Jeszcze raz bardzo proszę, to tylko kilka dni. Można je brać pojedynczo.
W wekend przyjeżdża domek po czarnuszka, a ja nie wiem co zrobić. :(
Obrazek

kotika

Post » Śro wrz 12, 2012 7:46 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

kotika pisze:Jeszcze raz bardzo proszę, to tylko kilka dni. Można je brać pojedynczo.

kotika, a one dzikie sa? czy dadza sie dotknac??
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Śro wrz 12, 2012 9:51 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

od poniedziałku przyszłego do MAXYMALNIE przyszłego piątku (czyli 5 dni) mogę jednego przechować (pod warunkiem że OBIE izolowane obecnie koty NIE dojdą do wniosku że szczyl służy do zamordowania, wtedy niestety nie mam kolejnego pomieszczenia odosobnienia)

chyba że coś się dramatycznie zmieni, na 100% obiecać nie mogę bo ostatnio zdarzają się nagłe i niespodziewane przetasowania

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Czw wrz 13, 2012 0:31 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

ilonajot pisze:
kotika pisze:Jeszcze raz bardzo proszę, to tylko kilka dni. Można je brać pojedynczo.

kotika, a one dzikie sa? czy dadza sie dotknac??

W zeszłym tygodniu mogłam wybierać je ręką z budki, w tym tygodniu nie byłam u nich,
ale dużo zmienić sie nie mogło.
Gdybym dziś je miała w domu, to dwójka poszłaby na pewno. Z budki nie chcą. :(
Obrazek

kotika

Post » Czw wrz 13, 2012 7:47 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

kotika pisze: W zeszłym tygodniu mogłam wybierać je ręką z budki, w tym tygodniu nie byłam u nich,
ale dużo zmienić sie nie mogło.
Gdybym dziś je miała w domu, to dwójka poszłaby na pewno. Z budki nie chcą. :(

bez sensu :(
napisalam pw
Dopóki ludzie myślą, że zwierzęta nie czują - muszą one odczuwać, że ludzie NIE MYŚLĄ!
http://www.starogard.otoz.pl

ilonajot

Od: Wto maja 08, 2012 9:02

Post » Pt wrz 14, 2012 1:23 Re: Trójmiasto. Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szan

Poszłam dziś zobaczyć co z kociakami. No po prostu musiałam pójść.
To co usłyszałam, ścięło mnie z nóg. :cry:
Jeden z maluszków ma niesprawne dwie tylne łapki, ciągnie je za sobą, są dziwnie wyprostowane. :cry:
Znalazłam na śmietniku kartonik i stary, ale suchy sweterek, a później szukałam malucha.
Nie było to łatwe, zaczęło się ściemniać, na szczęście za jedna cegłą zauważyłam malca.
Chował się za cegłą, leżał w błocie i trząsł sie z zimna. Włożyłam go do pudełka, które zaczęło się trząść razem z nim.
Pojechałam do weta, bo w razie takich urazów, kot musi szybko dostać odpowiednie zastrzyki.
Nie ma na razie czucia w tych łapkach, rokowania są pesymistyczne. Jutro muszę pojechać z nim na rentgen.

Wet mówi, że ktoś go uderzył. A mówiłam, że one tam nie mają żadnych szans.

Kociak nie może u mnie zostać, nie mam warunków na kolejnego kota specjalnej troski, nie mam miejsca na żadnego kota.
Czy ktoś da mu kącik ? Właściwie to jej, bo to koteczka. Nazwałam ją Okruszek.

Mam fotki, ale coś dziś fotosik strajkuje. :?
Obrazek

kotika

Post » Pt wrz 14, 2012 7:07 Re: Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szans ?! Dwułape

No, więc mogę tylko to czego do tej pory starałam sie nie robić - czyli podrzucać.
Żeby to choć mogło pomóc... :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt wrz 14, 2012 8:31 Re: Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szans ?! Dwułape

Chociaż podrzucę
Obrazek Obrazek Obrazek

Astaroth86

Od: Pon wrz 12, 2011 20:05

Post » Pt wrz 14, 2012 8:33 Re: Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szans ?! Dwułape

masakra .. :cry:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt wrz 14, 2012 8:35 Re: Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szans ?! Dwułape

ludzie zlitujcie się niech ktoś weźmie te kociaki do siebie, przecież one nie mają tam szans..
chyba nikt nie zasługuje na tragiczny koniec jaki je tam czeka..
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Post » Pt wrz 14, 2012 9:04 Re: Awaryjny DT na kilka dni dla kociąt bez szans ?! Dwułape

MASAKRA :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Bardzo potrzebna pomoc temu maluchowi (dwułapkowi ?!?!) no i 3 została tam :!: :!: :!:

One zajmą MINI miejsca w łazience/pokoju, dla 1 może jest domek, pozostałe 2 też szybko znajdą.

ONE W MIG ZNAJDĄ DOM, NIE MOŻNA POZWOLIĆ< ABY STAŁA SIĘ IM KRZYWDA. Już jest trójłapek , u kolejnego paraliż 2 łapek. Tam działa jakiś ZWYRODNIALEC, to nie może być zbieg okoliczności :!: :!: :!

MAM klatkę na szynszyla wys x szer x gł (metr na metr na 60cm) mieści się kuweta, są półeczki do spania/zabawy. Maluchy spokojnie mogą tam czekać na DS. jestem do wczesnego wieczora w 3mieście, mogę pożyczyć klatkę, NIECH SIĘ KTOŚ ULITUJE nad nimi.

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

[następna]