SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 18:04 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

ciekawa.swiata pisze:a jeszcze z innej mańki chciałam zapytać... ma ktoś może do oddania jakieś kody rabatowe do zooplusa?
bo robie gigantyczne zamówienie i każdy procencik mi się przyda :|

Mam 3% rabat wykupiony. Plus zniżka za przelew to razem 5%.

A ktoś wie jak ma się Kiwaczek?
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Czw wrz 13, 2012 9:43 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Hej wszystkim!

Ja w sprawie Fifi. Jej zdrowie polepsza sie ale musze przyznac, ze jest bardzo ciezkim kotem tzn atakuje inne i nie daje kompletnie spac miauczac w nocy 100 razy na minute, coraz ciezej znosza to domownicy. Mam nadzieje, ze z czasem sie to polepszy.

Martwi mnie jednak co innego. Kota widzialo kilka osob, rowniez z wiedza na ten temat i kazdy mowi, ze to mlody kotek a 6-letnia bajka to musi byc zwykle oszustwo schroniska. Chcielismy wziac kota juz uksztaltowanego a nie malutkiego, szkoda, ze tak dziwnie pogrywa schronisko. Nie mam 100% pewnosci wiec nikogo nie oskarzam ale jednak kazdy mowi to co mowi, to widac w zachowaniu, wygladzie itd.

Apeluje aby schronisko przestalo oszukiwac w ten sposob bo potem problemy maja wlasciciele oraz kotki, ktore moge byc zwrocone. MY zrobimy wszystko aby Fifa zostala z nami do konca zycia, mimo to musze o tym wspomniec bo to nie jest normalne. To nie sa sztuczne lalki tylko zywe stworzenia i trzeba je traktowac powaznie a nie grac nimi.

myszorkot

Od: Pon wrz 03, 2012 19:53

Post » Czw wrz 13, 2012 9:49 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Wiesz 6 letni kot to nie jakiś mega staruszek :wink: (taki wiek pewnie podały osoby oddające kota) Niektóre koty do końca życia mają ADHD i biegają jak kociaki.
Ona jest też chyba z tych mniejszych kotów więc może sie niektórym wydawać że taki mały kot nie może mieć tylko lat- a może bo moja kotka też jest z tych mikro.

Kupcie jej Kalm Aid i dodawajcie do karmy - jest to ziołowy preparat uspokajający który nie powoduje skutków ubocznych.

Edit: Jeżeli Fifi była dobrze karmiona w domu to jej ogólny stan też będzie dobry
Ostatnio edytowano Czw wrz 13, 2012 9:54 przez JaEwka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw wrz 13, 2012 9:51 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Czw wrz 13, 2012 10:02 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

dziś zadzwonił jeden Pan. bardzo mu się spodobało ogłoszenie
dot. adopcji kociaków i.... prosi o pomoc w zalezieniu domów
kociętom, które przyszły na świat na jego posesji...
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Czw wrz 13, 2012 10:06 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Dzieki za odpis.

Ona tak strasznie nie biega po pokoju, zreszta to byloby dosc normalne. Drapie cala noc w drzwi i miauczy wiec ani my nie mozemy spac ani inne osoby w domu. To jest glowny problem. Je, coraz lepiej wyglada i wydaje sie, ze po srednim poczatku czuje sie u nas dobrze ale to taki maly wojownik, ona chce rzadzic przegania oba starsze kotki, mysle, ze jakos to bedzie ale poki co jest ciezko, szczegolnie te noce.

myszorkot

Post » Czw wrz 13, 2012 10:14 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

myszorkot pisze:Drapie cala noc w drzwi i miauczy wiec ani my nie mozemy spac ani inne osoby w domu. To jest glowny problem.

Może ona po prostu była przyzwyczajona że jedyne zamknięte drzwi to drzwi wejściowe ?Jak my naszym kotom robimy eksmisję z sypialni bo za bardzo szaleją ( o 3-4 nad ranem) to drapią drzwi , skaczą na nie i miauczą bo chca wejść...I żeby nie było - nie dlatego że chcą z nami spać bo jak otworzymy drzwi to wejdą na chwilę i zaraz dalej urządzają galopady po całym domu.

Tiama

Od: Pon cze 20, 2011 8:01

Post » Czw wrz 13, 2012 10:16 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

ten preparat uspokajający Kalm Aid, który poleciła JaEwka
fajnie zadziałał na Tymonka, który całe noce rozrabiał.musicie go przetestować.
poza tym ona się wreszcie dotrze i dostosuje do Waszego trybu
życia. koty lubią monotonię. nasz codziennie o tej samej godzinie je,
o tej samej chodzi do kuwety, i o tej samej chodzi spać.
mam nadzieję, że niebawem Fifi też włączy się taki wewnętrzny zegarek
i będzie grzecznie spała w nocy.
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Czw wrz 13, 2012 10:17 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Jakbyście się zdecydowali na feliway to kupcie go w zooplusie - słyszałam, że tewn z Polski bywa rozwadniany i nie daje efektów.
A Kalma jak coś to kupcie tego co jest dla kotów, fretek i psów bo lepiej działa.
Gdyby nic z w/w nie działało to może wtedy spróbować z kroplami bacha od forumowej ryśki lub karmą royal canin calm
Wszystkie preparaty są ziołowe i nie mają skutków ubocznych więc można sotosować bez obawy.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 13, 2012 10:18 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

gabi.cezar pisze:dziś zadzwonił jeden Pan. bardzo mu się spodobało ogłoszenie

tzn od jego kotki? czy kotki wolno żyjącej :roll: powiedz że pomożemy w ogłaszaniu jeżeli wysterylizuje mamusie :twisted:
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 13, 2012 10:20 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

dzieki za wszystkie porady, za jakis czas dam znac jak sie sprawy maja

myszorkot

Post » Czw wrz 13, 2012 10:23 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

a jeszcze odnośnie Fifi - ona była oddana poszła do schroniska potem trafiła do zupełnie nowego domu i znów nowe koty nowe zapachy dlatego może się tak zachowuje.
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 13, 2012 10:24 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

JaEwka pisze:
gabi.cezar pisze:dziś zadzwonił jeden Pan. bardzo mu się spodobało ogłoszenie

tzn od jego kotki? czy kotki wolno żyjącej :roll: powiedz że pomożemy w ogłaszaniu jeżeli wysterylizuje mamusie :twisted:

przybłąkała się bidusia, ktoś ją wyrzucił.
przygarnęli ją, ale są całkiem zieloni jeśli chodzi
o koty. myśleli, że jest gruba, bo lubi podjeść,
a tu niespodzianka - 4 maluchy :roll:
jestem z facetem w kontakcie, będzie sterylka i ogłoszę mu te maluchy,
choć już mi ręce opadają...
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Czw wrz 13, 2012 10:28 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

przy umieszczaniu ogłoszeń mogę pomóc, na FB wrzucić czy u weta powiesić ale kurde na razie z innych czynności odpadam bo przy Wilczce to nawet nie mam jak na wizyty PA się umawiac bo ja w taj chwili nigdy nie wiem kiedy u weta wyląduje :(
Obrazek

JaEwka

Post » Czw wrz 13, 2012 10:31 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

spokojnie Ewelinka, te maluch mają dopiero
2 tygodnie, więc jeszcze jest czas.
skupiaj się na Wilczurze :ok:
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

[poprzednia][następna]