ŚWIDNICA!! Hania znaleziona? Potrzebna wizyta POADOPCYJNA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 15:05 Re: Hania ZAGINĘŁA Z DS !! BARDZO PROSIMY O POMOC!!!!

Gibutkowa pisze:Filipek/Otylka - tam jest sporo terenu gdzie kotka może być. Są dwie niebezpieczne ulice (sama Prądzyńskiego i potem wylotówka na Wałbrzych - do niej jest kilka dojść). Są bloki z dużą ilością połączonych piwnic, chaszcze, krzaki, po drugiej stronie działki, wiocha i pola. Teren przedszkola. Ciężki teren do szukania ale też sporo miejsc gdzie kot może się bezpiecznie ukryć. Nie wiem na ile Hania sobie radziła ale żarła tez może trochę znaleźć na okolicznych śmietnikach czy za sklepami. Ja się zastanawiam czy ona w ogóle wyszła. Kot wystraszony drze na dół, bloki są zamykane, domofony. Raczej bym zaczęła od piwnic, od jednego ciągu piwnic w połączonych blokach. Nie wszędzie przejdzie człowiek ale kot tak - między kratami. Trzeba by wejść do każdej bramy z ciągu i sprawdzić piwnice, iść tam z jedzeniem, pokićkać. To jest pierwsza rzecz którą trzeba zrobić.
I rozpuścić wici po podwórkowej dzieciarni. Jeszcze jest w miarę ciepło i jasno, dzieciaki nie mają tyle zajęć. Latają po podwórku znają dobrze teren wlezą w każdy zakamarek.

Obejrzałyśmy mape okolic na zdjeciach satelitarnych. Widac że rozległy teren z jednej strony i ulice z drugiej. Hania jest niewidoma, rujka by wiele tłumaczyła. A przynajmniej tłumaczyłaby chec wyjscia z domu.
Strasznie nam tej kociej dziewczyny szkoda :-(

Filipek/Otylka

Od: Nie sty 16, 2011 19:57

Post » Śro wrz 12, 2012 15:14 Re: Hania ZAGINĘŁA Z DS !! BARDZO PROSIMY O POMOC!!!!

Te ulice za blokami nie są bardzo niebezpieczne jeśli za daleko nie pójdzie (jeśli nie dojdzie do ulicy przechodzącej w wylotówkę). Pomiędzy tymi ulicami jest sporo miejsc gdzie kot może się schować, dużo krzaków, zakamarków. Teren rozległy z drugiej strony (od frontu bloków) to działki przechodzące w pola, no i na lewo wiocha przez którą idzie wylotówka, na prawo osiedle.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 12, 2012 15:53 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Czy ktoś może pomóc szukać tam?????
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 12, 2012 15:57 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Lolcia81, czy masz jakieś aktualne zdjęcia Hani??? jesli tak wstaw tu!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Śro wrz 12, 2012 16:06 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

To ona jest w Świdnicy? W jakiej okolicy?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro wrz 12, 2012 16:07 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

poprosze ogłoszenie na maila kot.w.paski@gmail.com porozwieszam na swoim osiedlu.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro wrz 12, 2012 16:13 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Mruczeńka1981 pisze:poprosze ogłoszenie na maila kot.w.paski@gmail.com porozwieszam na swoim osiedlu.

Mruczenka w domu mam net tylko w telefonie i tylko jak złapie sieć, podesle ci o
głoszenie rano z pracy. Dziekuje

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Śro wrz 12, 2012 16:17 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

ja bym zaczęła od przepytania koleżanki i wyciągnięcia jakiegoś info. Kot się nie rozpływa.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Śro wrz 12, 2012 16:27 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Moim zdaniem tam jest za daleko do wylotówki na Wch. Ze sterylizacją to Lolcia81 napisze. Wiem, że miały być razem z Coco sterylizowane, ale coś były chore i się przeciągało, ale to już było długi czas temu. Ja ogólnie się zastanawiam, bo byłam u Lolcia81 w domu i wiem jak te klatki wyglądają, poza domofonami, to jest chyba jedno z ostatnich pięter. Obiecałam Lolcia81, że jak będę jechac w piątek do Wałbrzycha, to podjadę do niej.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Śro wrz 12, 2012 17:35 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Ania, tam do wylotówki jest bardzo bliziutko przez tą ścieżkę, którą opisałam (wiem bo tam łaziłam, to jest moje podwórko). Ulicą też nie daleko, ulica wylotowa (Zamenhofa) to 5 równoległa od Prądzyńskiego, dla człowieka 5 minut. Na skos tyle samo.
Może być jeszcze na tym zamkniętym terenie - nie wiem jak to nazwać tam są jakieś druty, jakaś łączka telefoniczna czy co to tam jest.
Ogólnie teren nie za ciekawy do szukania. Naprawdę zaczęłabym od piwnic. Tyły bloków aż do wylotówki. A potem wpizzzdu terenu działek i dalej. Może nie odeszła daleko... :roll: To prawie tydzień...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 12, 2012 20:21 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Trzeci raz pisze odpowiedź z tego zawartego telefonu wrrr:O
Do wylotowki jak mówi ania nie jest aż tak blisko, ale bardzo daleko też nie...Koleżanka przepytana od razu, w ogóle nie widziała se kota nie ma póki nie wrocilam i nie wie co się stało, szła do miasta ale jej nie uciekł...
Hanka nie miała sterylki, miały mieć razem z coco ale najpierw była chora a potem wetka stwierdziła żeby jeszcze poczekać, bo jest bardzo drobna i malutka2,2kg i nie miała nigdy rujki jeszcze, a że kot niewychodzacy to nie ma pośpiechu...
Dzisiaj leje, nie było w ogóle żadnych kotów w krzakach ani dzieci na podwórku które by można wypytać.

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Czw wrz 13, 2012 7:34 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

może wydarzenie na fb i innych forach? mnie na fb nie ma :(
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw wrz 13, 2012 8:10 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Lolcia81 pisze:szła do miasta ale jej nie uciekł...

Albo kręci albo nie zauważyła, jak kot wychodzi. Koty nie dematerializują się jak mówisz ani same nie otwierają drzwi z klucza.
ObrazekObrazek
Obrazek

neron

Od: Wto maja 29, 2012 14:06

Post » Czw wrz 13, 2012 8:36 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Jesteśmy :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw wrz 13, 2012 10:25 Re: ŚWIDNICA!! Hania ZAGINĘŁA! BARDZO PROSIMY O POMOC W SZUK

Mój Ziutek ostatnio przesiedział 6 godzin zamknięty w łazience. Łazienkę mam mini, otworzyłam drzwi nie wchodząc do środka, zabrałam gumkę do włosów z kosza na pranie przy drzwiach. Zamknęłam łazienkę i wyszłam do pracy. Przed otwarciem łazienki zajrzałam pod łóżko gdzie siedział Ziutek. Kot w 2-3 sekundy przemieścił się z pokoju do łazienki, niezauważony przez mnie, a mam już koty dłuuuugo i wiem jak szybko mogą śmignąć, więc mam "wyczulony" wzrok na takie kocie elektrony. Tym bardziej koleżanka mogła nie zauważyć jak Hania śmignęła na korytarz.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]