Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i okol

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 0:59 Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i okol

Witam o tak późnej porze
Na działki przyszła kotka wraz ze swym potomostwem. Maluchy są troszkę zabiedzone, ale staramy się je karmić (jedzą same, chętnie, wręcz łapczywie). Nie są przyzwyczajone do człowieka, więc idzie nam to z trudem, ale mimo prychów i protestów z ich strony, próbujemy im pokazać, że duży wcale nie znaczy zły. Matka kociąt też nie należy do okazu zdrowia, jest wychudzona strasznie. To akurat nie problem, skoro dokarmiamy inne koty, jej też nie zabraknie jedzenia, czy to zima czy to lato. Ale maluchów szkoda na takie 'działkowe' życie, może się uda znaleźć im dom. Próbujemy na własną rękę, ale miasto jest poobklejane ogłoszeniami dt kociąt.
Szkoda mi ich po prostu i szukam pomocy. Nie chcę też by wylądowały w schronisku, gdzie po pierwsze nie wiadomo czy je przyjmą, a po drugie schronisko to jednak traumatyczne przeżycie dla zwierzaka.
Jeden jest pięknym pręgowanym szarakiem, a dwa pozostałe białe w szaro-pręgowane łaty. Są cudne. Płci niestety nie udało mi się określić ze względu na ich (mam nadzieję chwilowe) wrogie nastawienie do człowieka.

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Wto wrz 11, 2012 9:05 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Przede wszystkim - małym trzeba DT by je troszkę oswoić.
By je wyłapać potrzebna jest klatka łapka.
Ogłaszać je możesz na różnych portalach za friko:
www.tablica.pl
www.gumtree.pl
www.neeon.pl
www.kokosy.pl
wydarzenie na FB i wiele innych ale musisz mieć zdjęcia kociaków

Napisz może o tym na wątku wrocławskim schroniska wrocław - może uda się pomóc i któraś z dziewczyn pomoże.
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Wto wrz 11, 2012 22:31 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Pisałam do Ekostraży, ale niestety nie udzielą pomocy :/ z dnia na dzień coraz bardziej przyzwyczajają się do człowieka, że 'ta duża ręka ma mięsko i smyrnie za uszami' :) (cytuję moją córkę). Jeszcze funkcjonują z matką i nie chcę ich rozdzielać, zawsze mogę je wziąć na dt do siebie, chociaż obawiam się, bo mam bardzo zazdrosną kocicę w domu :) i sądzę, iż mogą 'wióry' lecieć :)

j.szmudrowska

Post » Wto wrz 11, 2012 22:46 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

lepiej jak w domu wióry polecą :wink: ,niż maja zginąć bezdomne :cry:
:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro wrz 12, 2012 6:45 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Coraz zimniej za oknem - pewnie niebawem złapią jakieś choróbsko.
Skoro możesz być dla nich DT wyłap je jak najszybciej.
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw wrz 13, 2012 1:02 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

o niczym innym nie myślę, zwłaszcza jak słyszę ten deszcz walący mi o parapet. chyba jutro tak zrobię. nie chcę wyjść na zołzę bez serca, ale boję się,że nikt ich nie weźmie i zostanę z +3 kotami w domu, i to mnie trochę blokuje. zwlaszcza, że kot już w domu jest i planowany był jeszcze jeden. po prostu się boję. na dodatek mam na tyle potyrpaną rodzinę (babcia, mama...),że od ich tekstów nt dokarmiania kotów, a już co zgrozo! brania ich do domu od kilku dni mam koszmary :/ głupie, nie?
dzięki za wsparcie, szukam dalej domków dla maluszków mimo mej całej miłości do kociaków :(

j.szmudrowska

Post » Czw wrz 13, 2012 2:52 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

nie będzie tak żle....łap kociaki,rób zdjęcia i ogłaszaj ;
możesz też poprosić o pomoc w ogłaszaniu....forumowa CatAngel za nie nie wielkie pieniądze robi duuuzo ogłoszeń na cały kraj a pieniążki przeznacza na bezdomne koty.....tak więc-ona pomoże Tobie a Twoje pieniądze wspomogą inne bezdomniaki....nie ma na co czekać-młodsze koty "idą" szybciej...
tu masz link do wątku Małgosi:
viewtopic.php?f=27&t=117559
Powodzenia :ok:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw wrz 13, 2012 6:28 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

j.szmudrowska

A na jakich działkach dokarmiasz kociaki?
Nie na tych przy Prądzyńskiego może ?
Zaginęła tam moja niewidoma kotka...

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Śro wrz 19, 2012 1:45 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Kolo Tesco mamy działkę, i żaden nowy kot się na horyzoncie nie pojawił ostatnio

j.szmudrowska

Post » Śro wrz 19, 2012 6:41 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Moja kocia sie znalazła :)
Powodzenia z twoimi maluchami :)

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Śro wrz 19, 2012 7:31 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

w mieszkaniu można je początkowo trzymać w klatce -w takiej dużej dla królika albo w takiej dla psa
i ze względu na Twojego kota i na to, żeby ci się gdzieś w dziury nie pochowały - jak dzikie

a potem ogłaszać na darmowych stronach i szukać rozsądnego domu
(bo nie każdy kto chce kociaka jest rozsądny 8) )

ja mam w klatce teraz takiego 4-tygodniowego

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt wrz 21, 2012 12:55 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

Szansa na złapanie jest, bo matka garnie sie do czlowieka, ale koszt sterylizacji jest raczej ponad nasz budzet domowy, a wet nie chce robic 'charytatywnie', nawet jesli to kotka dzialkowa :/

j.szmudrowska

Post » Nie wrz 23, 2012 18:56 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

czyli to jest domowa kotka :( proszę złap i ją, razem z maluchami. na poforum Koci Bazarek możesz wystawić coś do sprzedania, ewentulanie poszukaj fundacji z Twoich okolic ktore mogłyby pokryć koszt zabiegu. dostają na to pieniądze w końcu. Zaraz mozę znowu byc w ciąży....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro paź 10, 2012 16:47 Re: Trzy kociaki 6tygodniowe, Świdnica, woj. dolnośląskie i

jakieś wieści?
Obrazek

Edytka1984