SchronWro - wrocławskie koty czekają na domy! Fot. str. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 12, 2012 8:34 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

jjw666 pisze: I jeszcze ważna sprawa - dzisiaj dowiedziałam się od właścicieli działek na ul.Chełmońskiego, że na działkach rozgrywa się dramat. Koci dramat. Większość działkowiczów nie chce kotów na działkach i skutecznie je truje... za rękę na razie nikogo nie złapano. Pan z którym rozmawiałam, opowiadał mi, że ostatnio zawiózł dwa trzytygodniowe kocięta do weta i okazało się, że były spryskane jakimś trującym świństwem... maluszki nie dały rady, mimo pomocy :cry:
Gdzie to mam zgłosić, żeby ktoś COŚ naprawdę zrobił?

Do TOZ warto zgłosić oni zajmują się interwencjami w takich sprawach.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro wrz 12, 2012 8:39 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

gabi.cezar pisze:do mnie też pisała,wysłałam jej kilka zdjęć, ale akurat o Basi nie pomyślałam :oops:
ma się odezwać jak podejmie decyzję.

No właśnie mi napisała :mrgreen: to podrzuć prosze jeszcze Basia ona tak długo czeka :( a kotków innych nie zaczepia więc się na pewno nada
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 12, 2012 9:11 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Za Wilczunię :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro wrz 12, 2012 10:24 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Byłam wczoraj w schronie. Ze smutnych wiadomości, to zostały uspione - kicia biało-bura (była od dwóch dni, bardzo cięzki stan) i kicia czarna z wybiegu od Asi, taka chuda, zrudziała- miała zupełnie zniszczoną wątrobę :(

Z wkurw.... wieści- przylazła wczoraj babiszon, nabzdyczona, arogancka, oddać kota. Kot piękny domowy, wystraszony. Kot nie jej tylko chyba jej matki, albo jej córki- niezupełnie zrozumialam, w kazdym razie "babcia jest chora, a córka popłacze, ale ona się kotem zajmowac nie będzie". Kota przyjęto z obawy o wywalenie gdzieś, baba swoje usłyszała. Nie chciała podac danych córki, bo "nie będziecie jej nękać i tak będzie płakać". Nosz kur....... Jak rzadko kiedy, tak życzę jej wszystkiego najgorszego, głupiej (...)... :evil:
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Śro wrz 12, 2012 11:07 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Jeśli kot był czyjś (babci) to oddanie go do schronu jest kradzieżą. No ale jakby nikt kota nie wziął to by go walnęła na ulicę. Ale tak z czystej złośliwości bym nasłała na babiszona policję :twisted:

Mam nadzieję że to czarne zrudziałe to nie Balbina? :roll: Jak ktoś będzie w schronie to looknijcie co tam z Balbiną.
I temu domowemu zdjęcia zróbcie plisss...

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 12, 2012 11:23 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

ja pier.... :evil: co za kurwi... on
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro wrz 12, 2012 12:32 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Gibutkowa pisze:Jeśli kot był czyjś (babci) to oddanie go do schronu jest kradzieżą. No ale jakby nikt kota nie wziął to by go walnęła na ulicę. Ale tak z czystej złośliwości bym nasłała na babiszona policję :twisted:

Mam nadzieję że to czarne zrudziałe to nie Balbina? :roll: Jak ktoś będzie w schronie to looknijcie co tam z Balbiną.
I temu domowemu zdjęcia zróbcie plisss...

Ktoś wie, w którym pokoju jest Balbina? Pełno czarnuszków w boksach, aż zgłupiałam. Ale ostatnio widziałam kotkę, która wyglądała podobnie, ale miała uszko przycięte trochę (chyba że się załapała na schroniskową sterylkę i to po tym?). Ale pysio taki okrągły i oczy wielkie, no i, jak przystało na dzikiego kota, przytulać się zaczęła. Nie miałam jednak ze sobą psa i rozwydrzonej pięciolatki, żeby sprawdzić, czy to na pewno ona... :roll:

A baba, bez komentarza, kretynów nie brak.

Edit. A już widzę, że pokój nr 7, zwrócę na nią uwagę jak będę w tym tygodniu w schronie.

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Śro wrz 12, 2012 13:25 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

E.T. i Regan mają ogłoszenia. Dobrze by było gdyby komuś udało się przed weekendem podjechać do schroniska i porobić zdjęcia.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 12, 2012 13:41 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Ja pójdę w piątek. Kasia, będziesz też może? Byłoby łatwiej zrobić fajne zdjęcia z pomocą.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro wrz 12, 2012 14:13 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Zdjęcia małych burasków najlepiej trzasnąć już teraz - nie oszukujmy się teraz są słodziaste najbardziej, ewentualnie ponowić za jakieś 2-3 tygodnie. Ale można już je powoli zacząć ogłaszać - konkretne domki poczekają. Tylko u mnie ciężko z terminami - niedzielę mam wolną, ale niestety cierpię na chroniczny brak czasu, 18 września mam wolny dzień - wtedy jestem od rana do ok 16 na UP jak coś.

Białasy są te same - nikt nic nie podmieniał :ok: z resztą skąd tu by wziąć takie pikne maszkarony :1luvu:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Śro wrz 12, 2012 14:42 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Słuchajcie, czy ktoś wie może czy ten maluszek z połamaną łapką jest jeszcze w schronie?
Już druga osoba się o niego pyta i nie wiem czy on w ogóle jeszcze jest... jakbyście coś wiedzieli, dajcie znaka :)

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro wrz 12, 2012 15:04 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

ciekawa.swiata pisze:Słuchajcie, czy ktoś wie może czy ten maluszek z połamaną łapką jest jeszcze w schronie?
Już druga osoba się o niego pyta i nie wiem czy on w ogóle jeszcze jest... jakbyście coś wiedzieli, dajcie znaka :)

No ponoć jest. :roll:
EDIT: Gabi ma chyba telefon do Asi. Najlepiej do niej zadzwonić i zapytać.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro wrz 12, 2012 15:52 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

Ja też mam, jakby ktoś potrzebował, mogę wysłać w PW.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro wrz 12, 2012 16:04 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

a jeszcze z innej mańki chciałam zapytać... ma ktoś może do oddania jakieś kody rabatowe do zooplusa?
bo robie gigantyczne zamówienie i każdy procencik mi się przyda :|

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Śro wrz 12, 2012 16:06 Re: SchronWro - mały Kiwaczek pilnie szuka DT/DS!!!

sroka7 pisze:A z innej bajki to CZY KTOŚ MA ODSTĄPIĆ TALON NA STERYLKĘ? a konkretnie to na kastrację kocurka?

Zaczepił mnie dzisiaj sąsiad z dołu (pisałam już o nich kiedyś, mają młodego kotka, który kilka razy wypadł im z okna, ogólnie trochę pato...) z pytaniem czy nie jestem weterynarzem, bo ciągle tak z kotami w transporterze ganiam, no i pmówie że nie, ale o co chodzi, co się dzieje?
-a bo ten nasz Urwisek(tak kicio się nazywa) je i nic nie rośnie ani nie tyje, co tu robić?
no i chwilę pogadaliśmy - niby kotka odrobaczali, oczywiście kastracja nie, ale "próbowali go raz dopuścić", no chwilę pogadaliśmy i namówiłam Pana, że jak się zgodzą to ja tego kota wykastruje im za darmo, jeszcze go zwiozę i przywiozę - szkoda mi kocinki bo to śliczny roczny kocurek(czuć na klatce czasami), a skoro się martwi facet to może uda się zrobić ciach i będzie lepiej dla wszystkich. Pan musi jeszcze zapytać swojej partnerki, bo to jej kotek, ale myślę że się zgodzą, tylko potrzebuję talonu, bo w tej chwili nie mam z czego zafundować kocurkowi zabiegu, a biedny jest bardzo-ma brudne łapenie, choć w domu mieszka, ale tam się nie przelewa i ja się i tak cieszę że w ogóle go karmią i teraz ciut lepiej pilnują, no a kotek jest straszną przylepą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

[poprzednia][następna]