PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 15:47 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Majtający się kawałek lewej łapki zesztywniał . Trzech wetów uznało ,że łapeńka jest do amputacji ,że jest to porażenie nerwu.
Jeśli Notka przeżyje i będzie cień nadziei na uratowanie łapki ,to jak mnie znacie - będę o tę łapkę walczyć. W poniedziałek wieczorem jadę na konsultację do ortopedy .

Łapka nie jest złamana, nerw promieniowy porażony, prawdopodobnie od tępego urazu (uderzenia?), łapka jest do uratowania, na razie za wcześnie na decyzję o amputacji.
AnielkaG

Post » Wto wrz 11, 2012 17:20 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

AnielkaG pisze:
Majtający się kawałek lewej łapki zesztywniał . Trzech wetów uznało ,że łapeńka jest do amputacji ,że jest to porażenie nerwu.
Jeśli Notka przeżyje i będzie cień nadziei na uratowanie łapki ,to jak mnie znacie - będę o tę łapkę walczyć. W poniedziałek wieczorem jadę na konsultację do ortopedy .

Łapka nie jest złamana, nerw promieniowy porażony, prawdopodobnie od tępego urazu (uderzenia?), łapka jest do uratowania, na razie za wcześnie na decyzję o amputacji.

Amputacja na chwilę obecną nie wchodzi w grę .To ostateczność.Będę robiła co się da . Złamania nie ma .Brak czucia do łokcia. Notka będzie dostawała 1xdz 0,2ml Nivalin i 2xdz 1/4drażetki B compositum . Masowanie i w miarę możliwości prostowanie łapki .
Jakie igły mam kupić do robienia Nivalinu ?

Poza tym biegunka opanowana :mrgreen: . Nifuroksazyd i ciepły termofor plus właściwe jedzonko zadziałały .
Notka waży 700g a ma jakieś 3miesiące.
Jest taka bardzo "rozpłakana" , rozżalona ,smutna . 3tyg w schronie bardzo odbiły się na jej psychice . Wg mnie była chowana w domu (czyste uszy , niezłe futerko),mogła mieć szczepienia i to ją uchroniło przed innymi chorobami schronowymi. Ale kot się zepsuł ( ktoś uderzył , upuścił) i dostał eksmisję do schronu. Jak i wiele innych :?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto wrz 11, 2012 17:29 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Wg mnie była chowana w domu

mogła być wyadoptowana od kogoś kto ją zaszczepił, debli który oddaje kota po urazie do schronu raczej nie wie co to szczepienie :evil: Nivalin chyba jest tłusty, pewnie igły nr 8
AnielkaG

Post » Wto wrz 11, 2012 17:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ok , dzięki . Kupię ósemki , lek mam jutro do odbioru.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Wto wrz 11, 2012 20:01 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

tajdzi pisze:
Do pilnej adopcji, DT.
UWAGA: KOT PO WYPADKU. Efekt nie zabezpieczonego okna Spadł z okna, Straż zabrała go do lecznicy. Jest po operacji, ma unieruchomione łapki, był cewnikowany. Niestety nie widziałam jak chodzi, bo jeszcze musi być usztywniony.
Kocurek ma około roku, jest bardzo grzeczny, kontaktowy. UWIELBIA MIZIANIE, wzięty na ręce cały czas całuje ugniata, mruczy i kocha. Bardzo pilnie szuka DT, który kota będzie rehabilitował. Na razie nie mam więcej informacji.
Kontakt w sprawie adopcji (22) 889-05-82
Na moją prośbę kocurek został przetrzymany w lecznicy.
Ale skończył się czas, którym mołgam dysponować
KOCUREK PILNIE MUSI ZOSTAĆ ZABRANY, a nie mam gdzie go zabrać
Jest MIŁY, MIZIASTY, BARDZO KONTAKTOWY, MRUCZY NA KOLANACH I WYLIZUJE POLICZKI TRZYMANY NA RĘKACH.
Nie wymaga rehabilitacji, a jedynie przestrzeni po której może chodzić.
BAAAARDZO PROSZĘ O POMOC DLA NIEGO.
Inaczej trafi do schroniska - i to nie jest dramatyzowanie. Wyciągnęłam dla niego tyle czasu ile mogłam

Niech zgadnę, dokąd trafi... może ktoś?...
viewtopic.php?f=13&t=141370&p=9211781#p9211781
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Wto wrz 11, 2012 21:24 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

http://www.youtube.com/watch?v=zekDUbmsI64

Nie wiedziałam, że za to przysługuje kawa ;)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto wrz 11, 2012 21:48 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

jamkasica pisze:http://www.youtube.com/watch?v=zekDUbmsI64

oooo...jak fajnie :)

Cioteczki, czy mi się wydaje czy ja gdzieś widzialam "na pokojach" tego kota:
http://www.utracone.pl/temp-7122/zaginela-kotka.html

Pamiętam, że rzuciły mi się w oczy te frendzelki na uszach....
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Wto wrz 11, 2012 22:07 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ja na razie wymiękam z pomagania w schronie. dziś pobiłam swój rekord sprzed 2 tygodni :oops: Ale mam znajomą która jest gotowa przyjechać na dzień z Łodzi i pomóc. Nie może na razie wejść na AII, ale na pomoc na AI dyrektorka wyraziła zgodę. A jak tam Joanna? Była w niedzielę tydzień temu chyba. Będzie dalej pomagać?

I pls gdyby trafił się sensowny domek dla maluchów pamiętajcie o mnie. Mam teraz w domu 4 tymczasy, 2 już spokojnie za chwilę mogę pójść do adopcji.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto wrz 11, 2012 22:45 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never pisze:Ja na razie wymiękam z pomagania w schronie. dziś pobiłam swój rekord sprzed 2 tygodni :oops: Ale mam znajomą która jest gotowa przyjechać na dzień z Łodzi i pomóc. Nie może na razie wejść na AII, ale na pomoc na AI dyrektorka wyraziła zgodę. A jak tam Joanna? Była w niedzielę tydzień temu chyba. Będzie dalej pomagać?

I pls gdyby trafił się sensowny domek dla maluchów pamiętajcie o mnie. Mam teraz w domu 4 tymczasy, 2 już spokojnie za chwilę mogę pójść do adopcji.

Bedę jutro.
Na kogoś/coś zwrocić uwagę?
Obrazek

zoyabea

Post » Śro wrz 12, 2012 7:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

jamkasica pisze:http://www.youtube.com/watch?v=zekDUbmsI64

Oooooooo 8O .
Notka vel Wrzeszczyk Wielkooki :D
Ciocia Kasia zadziałała z partyzantki :mrgreen:

Kawa i coś jeszcze :wink:
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Śro wrz 12, 2012 9:34 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Witam, mam pytanie odnośnie gazet (może głupie:)) Czy mogą to być też kolorowe magazyny/gazety typu np tele tydzień czy tylko zwykła gazeta?

rysiu

Od: Śro wrz 12, 2012 9:24

Post » Śro wrz 12, 2012 9:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

rysiu pisze:Witam, mam pytanie odnośnie gazet (może głupie:)) Czy mogą to być też kolorowe magazyny/gazety typu np tele tydzień czy tylko zwykła gazeta?

Chodzi o to że te kolorowe maja papier, który slabo chłonie, o ile wogule.
Ale można je dać na dno klatki, węc właściwie tak, przydadzą się.

Dziewczyny,
Robimy akcje "podusia"?
Może by zmienić nagłówek?
Obrazek

zoyabea

Post » Śro wrz 12, 2012 10:10 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Revontulet pisze:Dzisiaj po pracy przeleję na konto Mrau 45 zł na poduszkę elektryczną- tak na dobry początek :mrgreen:

Pieniążki dotarły. Serdecznie dziękujemy :1luvu:

Robimy akcję " Poduszka dla Paluszka". Dlatego też:

Prosimy o pomoc finansową na zakup poduszek elektrycznych dla najmniejszych Paluszków. Noce są już zimne, a maleństwa nie są w stanie same się ogrzać. Prosimy o choćby najmniejsze wpłaty na konto Mrau:
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt-Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok.42a
03-772 Warszawa
59 1370 1109 0000 1706 4838 7317

W TYTULE: MRAU: Poduszka dla Paluszka

Oprócz pomocy w sfinansowaniu zakupu poduszeczek chętnie przyjmiemy oczywiście poduszki :wink: .

Z góry dziękujemy za wszystkie wpłaty!!!!

Ozymandias

Od: Pon maja 18, 2009 8:41

Post » Śro wrz 12, 2012 10:12 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

dziewczyny pytam się poraz kolejny czy wy macie profil na fb? łatwiej można by było linki przesyłać do was itd itp

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Śro wrz 12, 2012 13:47 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

w takim razie będę zbierać dla Was gazetki (niestety mam dostęp tylko do tych kolorowych).

rysiu

Od: Śro wrz 12, 2012 9:24

[poprzednia][następna]