Broszka & Company cz.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 8:54 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Guzek jeśli jest od zastrzyku to za jakiś czas powinien się wchłonąć - zobaczymy.
Seniorka czuje się dobrze, jest normalnie aktywna i apetyt w miarę. Złości się trochę o kubrak ale próba zdjęcia skończyła się totalnym rozlizaniem aż do krwi otarć w pachwinach i tej części rany pooperacyjnej która nadal nie chce się zagoić a za dwa dni minie trzy tygodnie od operacji...

morelowa, zielnik w zoo? 8O
Miałaś dać znać co chcesz z Bogutyn Młyn, w końcu nic nie bierzesz?

Zapisane mam:
felin - 10 lasek wanilii i 200g czarnuszki
revontulet - 4op herbaty czerwonej pu-erh
urwiniu - 5 lasek wanilii
brązowobiali - 3 laski wanilii
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto wrz 11, 2012 8:58 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Broszeczko, ja nic nie dokładam, nie mogłam się zdecydować :oops:

brązowobiali

Od: Śro kwi 28, 2010 19:02

Post » Wto wrz 11, 2012 8:59 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

brązowobiali pisze:Broszeczko, ja nic nie dokładam, nie mogłam się zdecydować :oops:

a nie chcesz ze mną na spółkę kardamonu? :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 11, 2012 9:04 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Dziękuję, ale mam cały wieeelki woreczek :oops:

brązowobiali

Post » Wto wrz 11, 2012 9:07 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

brązowobiali pisze:Dziękuję, ale mam cały wieeelki woreczek :oops:

A czemu się czerwienisz z tego powodu? :lol: :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 11, 2012 9:08 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Bo właśnie sobie uświadomiłam, a właściwie Ty mi uświadomiłaś, że całkowicie o tej przyprawie zapomniałam :ryk:

brązowobiali

Post » Wto wrz 11, 2012 9:12 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

brązowobiali pisze:Bo właśnie sobie uświadomiłam, a właściwie Ty mi uświadomiłaś, że całkowicie o tej przyprawie zapomniałam :ryk:

:ryk: :ryk: :ryk:

No nic, idę drylować i nastawiać ostatnie wiadro śliwek :P
Mam nadzieję że jutro zabiorę się w końcu za jabłka :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 11, 2012 9:33 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Potwierdzam 4 opakowania herbaty. I dziękuję :D Bardzo :D

Mam nadzieję, że guzek Inki szybciutko się wchłonie. Super, że dobrze się czuje :wink:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto wrz 11, 2012 16:02 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Jezu jakie te późne śliwki są słodkie i pyszne - tak się objadłam że zaraz skrętu kiszek dostanę :twisted:
Korci mnie żeby nazrywać jeszcze z wiaderko i zrobić zupełnie bez cukru :)

Revontulet, kiedy będą wyniki Maurycego?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 11, 2012 16:36 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

Broszka! Na brak pracy to Ty nie narzekasz. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto wrz 11, 2012 17:40 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

jasia0245 pisze:Broszka! Na brak pracy to Ty nie narzekasz. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

To wygląda jakby ona to lubiła.. 8O Znaczy Broszka :D

Ja na razie niczego nie zamawiam.. no, tak sie zrobiło :wink: Kardamon mam we Wro. A Ty, Broszuku, sobie nie żałuj tego kardamonu - Twój TŻ zdaje się pija kawę, to przecież codziennie go można do tejże. Do herbaty też.

Zielnik w zoo, bo to zoo jest fajne, różne rzeczy tzn zwierzęta tam są :mrgreen: i w ogóle jak na wstrętne Opole to to jest jedyne miejsce, które jest super. Cała wyspa będąca parkiem i na niej to zoo.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 11, 2012 18:04 Re: Broszka & Company - zapraszamy :)

morelowa pisze:
jasia0245 pisze:Broszka! Na brak pracy to Ty nie narzekasz. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

To wygląda jakby ona to lubiła.. 8O Znaczy Broszka :D

Ja na razie niczego nie zamawiam.. no, tak sie zrobiło :wink: Kardamon mam we Wro. A Ty, Broszuku, sobie nie żałuj tego kardamonu - Twój TŻ zdaje się pija kawę, to przecież codziennie go można do tejże. Do herbaty też.

Zielnik w zoo, bo to zoo jest fajne, różne rzeczy tzn zwierzęta tam są :mrgreen: i w ogóle jak na wstrętne Opole to to jest jedyne miejsce, które jest super. Cała wyspa będąca parkiem i na niej to zoo.

Oczywiście że to lubię :mrgreen:
Nie lubię zrywać owoców z drzew i szypułkować/drylować, choć akurat śliwki pestkuje się spoko - dzisiejsze wiadro zajęło mi troszkę ponad pół godziny :wink:
Nie to co szypułkowanie czarnego bzu - wiadro zajmuje mi ze 3 godziny :twisted:
Uwielbiam smażyć konfitury a najbardziej je potem jeść w zimie, takie smaki lata zamknięte w słoiku :P

A co do zoo to ja byłam zaledwie ze trzy razy w życiu daaawno temu i mam jak najgorsze wspomnienia smutnych i zrezygnowanych zwierzaków zamkniętych na maleńkiej przestrzeni i przelewające się tłumy rozkrzyczanych dzieciaków... :|
Czy może teraz jest inaczej?

Zamówienie już puściłam i trudno ale na kardamon znów mi brakło kaski :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Wto wrz 11, 2012 19:48 Re: Broszka & Company

Wyspa lemurów.
Obrazek
takie przestrzenie
Obrazek
Na prawie wszystkich wybiegach są strumyki, wodospady, ogólnie bieżaca woda. Wilk
Obrazek

Zoo jest ogromne, na b. dużej wyspie- parku, ze starodrzewem. Ma bardzo ciekawe rozwiązania. Ale chyba jest jednym z lepszych w kraju. Jednak dziesiejsze zoo to zupełnie co innego, niż te sprzed lat. Chodzę poza weekendami, wakacjami i często jestem jedną z niewielu osób. Ale w tym roku byłam pierwszy raz ..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto wrz 11, 2012 19:54 Re: Broszka & Company

Widzę Kochana, że obydwie dzisiaj mamy duuużo roboty. Ja zerwałam wiadro jabłek i gruszek a jeszcze dużo ich na drzewach zostało, gruszki zrobiłam w syropie a jabłka starłam do słoików i przesypałam cukrem(bo już robiłam z nich kompoty, smażyłam same i z brzoskiwniami) - do szarlotki będzie jak znalazł. Naobierałam się tego dziadostwa, natarłam i teraz pasteryzuję. Powidła też mam zamiar smażyć, choć słoiki już mi sie powoli kończą i przyznam że już ochoty na te przetwory mam coraz mniej, bo od dwóch miesięcy ciagle coś tam upycham w słoiki :mrgreen: Jak Ineczka?
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto wrz 11, 2012 20:10 Re: Broszka & Company

Jeśli chodzi o przetwory to się bezczelnie lenię i zaglądam z nadzieją na dobre wieści o kociastych, kopytnych i psiurkach :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]