Kociaki złapane, mamusia-niestety musi wrócić na ulicę :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 13:20 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

myślę że podobna :lol:
ze spojrzenia na pewno..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto wrz 11, 2012 13:35 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

Rudolfina, też domku wypatruje
Obrazek Obrazek

A to prawie wszystka dzieciarnia
Obrazek

No i Ziuta też jest ;)
Obrazek

I Frodo
Obrazek Obrazek

...

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto wrz 11, 2012 13:42 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

śliczne wszystkie :-)
macie dzieciaki ode mnie 20 cegiełek i chowajcie się zdrowo :1luvu:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Wto wrz 11, 2012 13:46 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

dolabra pisze:śliczne wszystkie :-)
macie dzieciaki ode mnie 20 cegiełek i chowajcie się zdrowo :1luvu:

Wiemy, Ciociu Dolabro :kotek: że Ciebie nikt nie przebije z hojnością :kotek:
I Ciocie Izabele :kotek: :1luvu:
I Cioci Halince tez dziękujemy i wszystkim, którzy nam pomagają :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A my strasznie chore byłyśmy :( I nasza mamusia też :(
Na szczęście duże nie zawiozły nas do tego doktora, który zabija koty :( Tylko do Pani, która potrafi wyleczyć.
I ciągle mówią o jakichś pieniądzach, że popłyną niedługo...
A my byśmy nie chciały, żeby odpływały, bo co z nami będzie :roll: My nie lubimy sie kąpać, ani wody też nie lubimy :twisted:
GREMLINKI :kotek:

jasdor

Post » Wto wrz 11, 2012 16:57 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

Gremlinki po wizycie kontrolnej.
W miare OK. Jeden rudas tylko jeszcze troszke niedomaga.

Była też Łezka, bo ma węzły powiększone. Dostała w doopkę oczywiście. Waży gadzina 2,30 kg 8O , a taka malutka jest :mrgreen:
Nie chciałybyście wiedzieć, ile ona je :oops:

Była też Nowa ze swoim braciszkiem Maciusiem, który jest bardzo chory :( Gorączkę miał przeszło 40 stopni. Jest u jakiejś pani, która go zabrała. Czy odpowiednio sie nim zaopiekuje podczas choroby ? Kto to wie :roll: W każdym razie będzie miał zapewnioną opiekę, medyczną też, przez Magdę. Biedny kicio :( Nie wygląda najgorzej, ale pani mówiła, że od 2 dni nie chce jeść. Jest wypuszczany na dwór, więc nie wiadomo nawet, czy ma biegunkę.

jasdor

Post » Wto wrz 11, 2012 18:50 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

jasdor pisze:Gremlinki po wizycie kontrolnej.
W miare OK. Jeden rudas tylko jeszcze troszke niedomaga.

Była też Łezka, bo ma węzły powiększone. Dostała w doopkę oczywiście. Waży gadzina 2,30 kg 8O , a taka malutka jest :mrgreen:
Nie chciałybyście wiedzieć, ile ona je :oops:

Była też Nowa ze swoim braciszkiem Maciusiem, który jest bardzo chory :( Gorączkę miał przeszło 40 stopni. Jest u jakiejś pani, która go zabrała. Czy odpowiednio sie nim zaopiekuje podczas choroby ? Kto to wie :roll: W każdym razie będzie miał zapewnioną opiekę, medyczną też, przez Magdę. Biedny kicio :( Nie wygląda najgorzej, ale pani mówiła, że od 2 dni nie chce jeść. Jest wypuszczany na dwór, więc nie wiadomo nawet, czy ma biegunkę.

niektórzy ludzie są beztroscy - jak można wypuszczać tak chorego kota na dwór :evil:
on powinien w ciepełku być pod kontrolą i czujnym okiem Dużej no i musi jeść bo wątroba siądzie - nawet na siłę karmić po troszku albo chociaż conva ...
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Wto wrz 11, 2012 20:07 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

Nie wiem ,czy Dorota dopcha się do kompa,wiec prosiła mnie ,żebym przekazała dobrą wiadomość :mrgreen:
Znalazł sie Felek :piwa: To ten długowłosy persopodobny rudasek,który uciekł Pani na drugi dzień po adopcji.Wygolony,zaraz po kastracji.
O dziwo był na tym samym osiedlu,gdzie był na bardzo krótkim,tygodniowym tymczasie.Starsze panie ,które dokarmiaja koty,(a o których w ogóle nie wiedziałyśmy) przez przypadek spotkane podczas karmienia kotów ,powiedziały,że przychodzi na karmienie od ok.2miesięcy :D
Tak więc doszedł jeszcze jeden.
Nie chciałysmy ryzykowac,że znowu gdzieś sie zapodzieje,bo zima idzie,więc został zgarnięty,i z braku miejsca ,jest na razie u mnie ,w izolatce.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Wto wrz 11, 2012 21:30 Re: 5Gremlinków - pomóż - kup cegiełkę na allegro za 5,00

Rzutem na taśmę, żeby nie było, że Halinka ściemnia :mrgreen:
OTO ON !!!!!

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Uprzedzę pytania. TAK, TO NA PEWNO ON - FELEK !!!!!

jasdor

Post » Śro wrz 12, 2012 7:20 Re: 5Gremlinków - FELEK ZNALEZIONE STR.52

Felek jest piękny!!!

Josdorku, jak chcesz zasponsoruję mu ogloszenia u Catangel..
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro wrz 12, 2012 7:47 Re: 5Gremlinków - FELEK ZNALEZIONE STR.52

dolabra pisze:Felek jest piękny!!!

Josdorku, jak chcesz zasponsoruję mu ogloszenia u Catangel..

Dzieki dolabra, ale myślę, że takie cudo szybko znajdzie domek. Gorzej z bytem tymczasowym, bo kocio potrzebuje czasu, żeby nabrac ogłady, albo na prawdę odpowiedzialnego i mądrego DS, bo łatwym kotem nie jest i trzeba czasu, żeby się przystosował .
Na razie nocował u Halinki, ale to był tymczas tylko do dzisiejszego rana, nie wiem, co dalej zrobimy.
Pewnie zainteresowany byłby zadowolony, jakby został wypuszczon w krzaczory , ale zima idzie ! Nie może zostać na dworze .

jasdor

Post » Śro wrz 12, 2012 8:36 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Fajny ten Felek Elemelek..
Jakby co to ogłoszenia można zrobić dla innego Twojego cudeńka.. np dla mojej Beci :-)
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Post » Śro wrz 12, 2012 8:51 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

dolabra pisze:Fajny ten Felek Elemelek..
Jakby co to ogłoszenia można zrobić dla innego Twojego cudeńka.. np dla mojej Beci :-)

OK. Na razie ogłoszę ją lokalnie, może akurat, że zadzwoni jakiś fajny dom i będzie blisko.

Kurcze, nie ma co z Felkiem zrobić :( Gremliny muszą się dziś wyprowadzić z DT, bo remont i wymiana okien. Miały zająć miejscówkę u Halinki, ale właśnie wczoraj wprowadził sie Felek. Jakieś pomysły ?
Chce ktoś rudego, długowłosego, pięknego, wykastrowanego kota ????

jasdor

Post » Śro wrz 12, 2012 9:23 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

jasdor pisze:Chce ktoś rudego, długowłosego, pięknego, wykastrowanego kota ????

A przyjmiesz w zamian dużego, krótkowłosego, niewykastrowanego, w miarę młodego (co do piękności to się nie wypowiadam) TŻ???

A tak w ogóle to chciałam powiedzieć, że zgubiłam się z Waszymi kotami :oops: I już nie wiem który jest który i skąd :oops: :oops: :oops:

Wiem natomiast, że mało było zdjęć Ziuty :twisted: A całe towarzysztwo szylkretowo-rude (z Felkiem włącznie ofkorz) jest przepiękne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro wrz 12, 2012 20:32 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Alyaa, chyba masz rację, że trzeba jakoś towarzystwo zaszeregować.
No więc w wielkim skrócie, bo tyle mam czasu i na razie bez fot (wstawię jutro)

1. FRDA
Czarna. lat 7, wykradziona podstępem ze szkolnego podwórka. Całe życie bezdomna, teraz przesypia od zeszłej zimy na parapecie. Męczy się w mieszkaniu, tęskni za wychodzeniem na dwór, ale nikt jej nie chce, bo po co komu stara, chora kotka, na dodatek wcale nie piękna i nie za bardzo miła :(

2. SUCHAREK
Zwykły buras, zgarnięty z ulicy zeszłego roku. Właśnie niedawno skończył rok. Jest miły opiekuńczy względem wszystkich, opiekował się maluszkami, których już z nami nie ma. Próbował zastąpić im mamę. Też nikt go nie chce, bo jest taki....zwykły :(

LARA I DIEGO
Braciszek i siostrzyczka, które zostały w DT po TOSI, rodzącej nam prawie na rękach zeszłego roku. Strasznie fajne i kochane bąble, ale do adopcji tylko razem, bo by im serduszka chyba popękały, jakby je rozdzielono

JEŻYK
Szaro-biały kocurek bez pazurka. Stracił go pewnie w walce z innymi kotami. Sam niezbyt dawał sobie radę z nimi, więc przyszedł w zimie prosić o pomoc Halinkę i tak mu się na razie zostało

GREMLINY
Dzieci Rudolfiny w ilości sztuk 5, same jesienne kolory (rude,bure,szylkrety) prześliczne długo i półdługowłose maluszki. Niesamowicie się ostatnio pochorowały i puściły nas z torbami.

RUDOLFINA
Mamusia Gremlinów, niesamowicie piękna ruda KOTKA, z pięknym puchatym ogonkiem, oddała nam pod opiekę swoje dzieci i mam nadzieje, że sama również znajdzie szybko dobry domek.

ŁEZKA
Biało-czarna, jedyna z rodzeństwa, które zgarnęłyśmy ze skrzyżowania, siostrzyczka MUTKI bez uszka. Reszta rodzeństwa poszła do swoich nowych domów

MURKA
Mamusia Łezki, odkarmiona, wypielęgnowana dzika kocica o jedwabistym futerku, która tak się zadomowiła w DT, że pewnie już w nim na stałę zostanie

PEEGY i MACIUŚ
Domowe, wywalone na zbity pyszczek dwa kociaki w wieku Łezki. Obecnie również chore.
Maciuś co prawda znalazł nowy dom od razu, ale jest pod opieką finansową i wet. DT

FELEK PIĘKNY I-szy
Rudy, prawie perski kocur, który oddany w maju do DS nawiał za dwa dni, wykorzystując otwarty balkon i niefrasobliwość opiekuna. Znalazł się 11.09.12 karmiony przez osiedlowe starsze Panie. Obecnie siedzi w DT u Halinki i nie bardzo mu się to podoba, a do tego ma sraczkę, bo wczoraj, jak dopadł karme to sie normalnie przeżarł.

FELEK II-gi ŁACIATY
Biało-czarny kocurek, w zaprzyjaźnionym, nie forumowym DT, braciszek FIFI tricolorki, która niedawno została krakowianką i mieszka z Paulą nową opiekunką.

ŚNIEŻKA
Szaro-biała kotka ze złamanym ogonkiem i źle zrośniętą łapką. Obecnie też w powyższym DT. Wymaga leczenia i konsultacji chirurgicznej.

Kiedyś zrobimy bilans tych, co są w nowych domkach i tych, co odeszły [*] :cry:

Dziś malutkie zmieniły miejsce zamieszkania i straciły mamusię. Są same u Halinki w DT, a Rudolfina jest szykowana do sterylizacji. O ile ona jakoś się trzyma, maluszki chyba troche cierpią bez niej :( Są zestrachane, a człowiek kojarzy im się tylko z bólem, cierpieniem i zastrzykami, dlatego wcale się do niego nie garną, wręcz przeciwnie :(
Żeby tylko tego stresu nie chciały znowu odchorować :(
No i to tyle informacji (dla cierpliwych)
Pozdrawiamy serdecznie wszystkich podczytujących :1luvu: i pomagających :1luvu:

jasdor

Post » Śro wrz 12, 2012 21:26 Re: 5Gremlinków i FELEK ZNALEZIONY RUDY UCIEKINIER potrzeba

Gremlinki na razie w porzadku :) Najedzone,wykupkały sie solidnie,zwinęły w klebki i śpią :D
Felek tez w porzadku,tylko martwia mnie rzadkie i częste kupy.Dalam mu wegiel i zobaczymy do jutra.jak się nie zmieni,to podam nifuroksazyd.
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

[poprzednia][następna]