TYSKIE MRUCZKI XI-Borys zostaje w DS :) Gaja po wypadku :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 23:31 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

phantasmagori pisze:Justynko w Twoim przypadku, będzie kiedyś na tęczowym moście straszny tłok :wink:

Ech ja ciągle nie mogę uwierzyć :cry:

O tak, bo tylko w ostatnim roku odeszły Emi, Ozzi, Malwinka, bezimienny, swinka Krecik, królik Baks a w dawniej Myszunia, Tarunia, Tenorek, Miluś i wiele, wiele innych [*]
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon wrz 10, 2012 23:59 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Justa&Zwierzaki pisze:Z FB :
Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia,...
wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.
A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem

wierze, ze cos w tym jest... ale az mi lzy same polecialy jak to czytalam...
coz... zrobilas co moglas... Dalas Pedrowi szanse, chociaz probowalas o niego walczyc... On to zapamieta i na pewno za TM innym zwierzakom to opowie...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto wrz 11, 2012 8:42 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

['] Pedro
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto wrz 11, 2012 10:04 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Odzew na moje błaganie o pomoc w sprawie Pedro przerósł moje najśmielsze oczekiwania. DZIĘKUJĘ!
Za wszystkie ciepłe słowa wsparcia pisane na forach, na FB, w mailach i składane telefoniczne. :1luvu:

Przepraszam, że nie odpisałam na wszystkie komentarze i maile, ale naprawdę jest tego sporo, a wczoraj byłam jeszcze w takim szoku, że za bardzo nawet nie wiedziałam co napisać.

W wolnej chwili czytam wszystko i bardzo się wzruszam. Dziękuję!
Tylko czasu wciąż brak na odpisanie, bo przecież pod opieką mam jeszcze tyle kochanych futrzaków...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 11, 2012 15:37 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

i to im poświęć przede wszystkim czas,bo potrzebują ciebie,my poczekamy aż ochłoniesz :wink:

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Wto wrz 11, 2012 17:05 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

[*]
ObrazekObrazek

Ewciia

Od: Pon mar 08, 2010 22:55

Post » Wto wrz 11, 2012 19:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto wrz 11, 2012 21:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Dziś wieczorem jak byłam na spacerze w parku z Laryską i Fibusiem zobaczyłam fajny patyk za którym by Pedruś chetnie pobiegł i nawet chciałam go podnisć , ale potem sobie uswiadomiłam po co, Pedruś juz nie pobiegnie, biega teraz za Teczowym Mostem :(:(:(:( ,a na przedpokoju została niebieska smycz Pedrusia, szelki też a jak wracam do domu nikt nie szczeka bo Laryska i Fibuś nie szczekają...

A też dzis mnie martwi Bartuś, od wczoraj sie zatrzymał , dzis go wyciskałam i dostał nospe i troszke siknął , ale teraz znów nie sika, jak do jutra nie bedzie lepiej to jade z nim do weta ....

A Matyldzia znów sie dusi , i chyba znów bedzie musiła dostac steryd :(:(:( (

Nowy po wypadkowy lepiej , antybiotyk ma podawany w jedzeniu , już nie jest agresywny , tylko wystraszony ... nie mam jeszcze dla niego imienia :wink:

A Eustachy ma jutro dostać co 3 tygodniowa dawke carthophenu .

A Lara dziś wypiła dosłownie wiadro wody , nie wiem czemu dziś piła jak smok :roll:
Jeszcze tylko przewinę Eustaszka i Bartusia i ide spać ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 11, 2012 21:33 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

WSZYSCY CI,KTORYCH DOTKNIE MIŁOSC STAJĄ SIĘ NIESMIERTELNI,ZYJA W SERCACH TYCH ,KTORZY TA MILOSCIĄ ICH OBDARZYLI...... a wiec zyj PEDRUSIU W NASZYCH SERCACH (*)(*)(*)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 11, 2012 21:48 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Słodkie te Twoje kociaki, jest Dropsik, to może teraz Irysek? :wink:
Trzymam :ok: :ok: :ok: za wszystkie i za każdego z osobna :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto wrz 11, 2012 21:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Pedruś był kwintesencją tego domu i takiego go zapamiętamy, pięknego, małego pieska, nieustraszonego, o wielkim i odważnym serduszku.
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto wrz 11, 2012 22:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

phantasmagori pisze:Słodkie te Twoje kociaki, jest Dropsik, to może teraz Irysek? :wink:
Trzymam :ok: :ok: :ok: za wszystkie i za każdego z osobna :ok: :ok: :ok:

Ano fakt , to niech bedzie Irysek :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto wrz 11, 2012 22:08 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

phantasmagori pisze:Pedruś był kwintesencją tego domu i takiego go zapamiętamy, pięknego, małego pieska, nieustraszonego, o wielkim i odważnym serduszku.
Obrazek

Piękny i dostany ...
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro wrz 12, 2012 11:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Fibi nie chce na spacery wychodzić , bardzo tęskni za Pedruniem ...a jak już jest na spacerze to bardzo szuka Pedrusia :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro wrz 12, 2012 15:33 Re: TYSKIE MRUCZKI XI PEDRUŚ odszedł za Tęczowy Most :(:(:(

Matyldzia moze czuje sie gorzej na ta burze, moze po burzy bedzie lepiej

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]