PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon wrz 10, 2012 13:43 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Pedro przed chwilą odszedł :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Dostał drgawek, stracił świadomość, i pomimo adrenaliny i podanych innych leków, odszedł podczas drugiej próby reanimacji :cry: :cry: :cry:

Pedruniu [*]

:cry:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pon wrz 10, 2012 13:44 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

:cry: :cry: :cry:
Pedruś[*]
Justynko, tak strasznie mi przykro :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pon wrz 10, 2012 13:46 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Tak strasznie mi przykro.
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Pon wrz 10, 2012 13:55 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

tak mi przykro

Pedro ['] ['] [']
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Pon wrz 10, 2012 14:01 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Bardzo mi przykro :cry:
Śpij spokojnie, Pedruniu [*]

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon wrz 10, 2012 14:05 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Obrazek

Tak bardzo mi przykro :cry:

Pedruniu zaszczytem było Cię poznać.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon wrz 10, 2012 16:04 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

:crying: :crying: :crying:
Pedruniu.... nawet nie wiem co napisać...
:crying: :crying: :crying:

Biegaj za TM [*][*][*]
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 10, 2012 18:21 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Kochani

Pedruś odszedł za TM :crying: :crying: :crying:

Dziś rano po rozmowie z dr Wrzoskiem i dr Gizą były potrzebne badania krwi ( enzymy wątrobowe mocznik , kreatynina, białko albuminy elektrolity CK enzym mięśniowy cholesterol , morfologia ) , aby móc go bezpiecznie znieczulić do badań w Wrocławiu i pojechałam i o godzinie 12 tej już byliśmy w gabinecie, została pobrana krew, dostał tez jeszcze leki ( chyba steryd i antybiotyk ) ponieważ był tez dziś cewnikowany i jak już sie kończyło cewnikowanie dr Michał jeszcze go badał , Pedruś nagle jakby zawył i doszło do zatrzymania akcji serca, od razu był przeprowadzony masaż serca, został też zaitubowany i została podana adrenalina i wiele innych zastrzyków, został założony wenflon i podłączona kroplówka, troszkę sie ustabilizował i przez jakiś czas był stabilny, ale za niedługo zaczęły się duszności , kolejne zastrzyki , potem doszły drgawki i następne zatrzymanie akcji serca i reanimacja i Pedrunio odszedł za Tęczowy most , prawdopodobnie doszło do obrzęku płuc .

Najważniejsze, że byłam z nim do końca. Mam dużo zwierząt pod opieką, wielu z nich musiałam pożegnać (tych, których nie udało się uratować). Ale Pedruś był szczególnie bliski memu sercu...

Z całego serca dziękuję WSZYSTKIM, którzy zaangażowali się w pomoc dla Pedro i zbieranie środków na leczenie. Dziękuję za propozycje noclegu i pomocy! Dziękuję za słowa wsparcia, zarówno w trakcie walki o życie, jak już po jego odejściu.

Dziękuję za każdą złotówkę wpłaconą na leczenie i za deklaracje wpłat.

Pojedyncze wpłaty pojawiły się już dziś na koncie. Nie mam jeszcze rozliczenia dotychczasowego leczenia ani kosztu dzisiejszej reanimacji. Całkowity koszt dostanę razem z wypisem i wtedy zamieszczę tu całkowite rozliczenie.

Ponieważ na konto (dzięki uprzejmości wszystkich ludzi dobrej woli) wpływają mi również pieniądze na prowadzenie domu tymczasowego, albo na spłacanie długu u weterynarzy za leczenie innych moich podopiecznych, bardzo proszę wpłacających na Pedra, o przesłanie mi na pw informacji, jaką kwotę i na jakie konto mam oddać - chciałabym, żeby w kwestii finansowej wszystko było w porządku, i żeby nikt nie zarzucił mi, że pieniądze zostały "zmarnowane" - co się zdarza niestety. Mam nadzieję, że tu nikogo nie urażę tą prośbą.

Dziękuję Wam! Za wszystko szczerze SERDECZNIE DZIĘKUJĘ!
Pedrusia nie udało się uratować, ale taki odzew, jaki jest przy tej całej akcji, dodaje mi skrzydeł i wiary w to, co robię :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon wrz 10, 2012 18:26 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, POTRZEBNE $ NA NEUROLOGA W WROCŁAWIU,TOMO

Pedrusiu :( Obrazek

Justyś, przytulam :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon wrz 10, 2012 19:08 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: Pedro... lobuzie kochany... nie wierze... biegaj szczesliwie za TM, nie zapomnimy o Tobie nigdy...
nie wierze... brak mi slow...

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon wrz 10, 2012 19:42 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

Tak mi przykro :(
właśnie przeczytałam na fb
Pedro kochany [*]
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon wrz 10, 2012 20:07 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

Mi też jest bardzo przykro, trzymaj się Justynko :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pon wrz 10, 2012 21:26 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

Z FB :
Kiedy odchodzi zwierzę, które było szczególnie bliskie komuś, kto pozostał po tej stronie, udaje się na Tęczowy Most. Są tam łąki i wzgórza, na których wszyscy nasi mali przyjaciele mogą bawić się i biegać razem. Mają tam dostatek jedzenia,...
wody i słońca; jest im ciepło i przytulnie. Wszystkie zwierzęta, które były chore i stare powracają w czasy młodości i zdrowia; te które były ranne lub okaleczone są znów całe i silne, takie, jakimi je pamiętamy marząc o czasach i dniach, które przeminęły. Zwierzęta są szczęśliwe i zadowolone, z jednym małym wyjątkiem: każde z nich tęskni do tej jedynej, wyjątkowej osoby, która pozostała po tamtej stronie. Biegają i bawią się razem, lecz przychodzi taki dzień, gdy jedno z nich nagle zatrzymuje się i spogląda w dal. Jego lśniące oczy są skupione, jego spragnione ciało drży. Nagle opuszcza grupę, pędząc ponad zieloną trawą, a jego nogi poruszają się wciąż prędzej i prędzej. To ty zostałeś dostrzeżony, a kiedy ty i twój najlepszy przyjaciel wreszcie się spotykacie, obejmujecie się w radosnym połączeniu, by nigdy już się nie rozłączyć. Deszcz szczęśliwych pocałunków pada na twoją twarz, twoje ręce znów pieszczą ukochany łeb; patrzysz znów w ufne oczy swego przyjaciela, który na tak długo opuścił twe życie, ale nigdy nie opuścił twego serca.
A potem przekraczacie Tęczowy Most - już razem
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto wrz 11, 2012 8:48 Re: PARALIŻ 4 ŁAP, Pedruś odszedł za Teczowy Most :(:(:(

Pedrusiu brakuje nam Ciebie...
Ty jesteś już w niebie
Podążasz ścieżkami wspaniałej krainy :aniolek:
Za Mostem Tęczowym, a my się smucimy
Bo choć wiemy że szczęście Cię tam spotkało
Nam Twego życia na ziemi było za mało...
Obrazek
Bazarek dla Vita do 05.06 godz 20

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=162515

Iljova

Od: Śro lip 21, 2010 19:14

[poprzednia][następna]