Teoś,Sara,Ori ze Sz-na-szukają kochajacych domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2012 16:46 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Sisulka też jest już bardziej zrównoważona jak rok temu gdy tylko się u mnie pojawiła. Jeszcze raz kiedyś dostaje ADHD i wtedy jak szalona lata wskoczy nawet w przedpokoju na drzwi obite te ceratą i nazad, na zakrętach łapki się ślizgają i nie może złapać równowagi ale pędzi i tak w kółko to samo parę razy. Pusia nie raz też z nią się gania, ale zauważyłam że Sisulka ją po prostu zaczepia i wtedy zaczyna się gonitwa, zawsze Pusia goni Sisi. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon wrz 03, 2012 17:49 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

A Sara już całkowicie zaadoptowała Matiego i Klemensa. Obu wylizuje, stara się być blisko nich, a oni myślą, że to ich mama, bo ich mama też burasia.

Citka nie akceptuje żadnego kota, na wszystkich, łącznie za mną warczy. Teraz jej potrzebny Calamid
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Sob wrz 08, 2012 9:51 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Co słychać? Zapewne zapracowana z początkiem roku szkolnego. Jak koteczki? Malutkie czy mają już nowy domek??. Pozdrawiam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie wrz 09, 2012 16:49 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

4 kotki mają się dobrze. Citka gorzej znosi całą sytuację. Ale dwa maleństwa prawdopodobnie pojadą do domu stałego, daj Boże na stałe. W każdym razie psów tam nie ma.
Wszystkie są urocze, przytulaśne. Cała piątka śpi ze mną.

olafen

Post » Sob wrz 15, 2012 20:45 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Mati i Klemensik już w domu stałym i raczej tam zostaną.

olafen

Post » Nie wrz 16, 2012 19:19 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

:ok: :ok: :ok: :piwa: :piwa: :piwa: i oby tak zostalo

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Nie wrz 16, 2012 19:35 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Mama Matiego i Klemensa tez poszła do pewnej pani, ale nie jestem pewna czy to dobre rozwiązanie :?

olafen

Post » Nie wrz 16, 2012 19:39 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

ooo a dlaczego???

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Śro wrz 19, 2012 13:36 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

witam :) mam pytanie do osób, które mają jakieś doświadczenie z weterynarzami w łodzi, polećcie mi jakiegoś :) słyszałam, że b.dobra jest klinika dr. Jachmana na Cieszyńskiej 12 i na Przybyszewskiego 12 "Sfora". Byłam z Ziutką w klinice Bernard ul.Dąbrowskiego 60 na szczepieniach, było okej, ale teraz mam mały orzech do zgryzienia, ponieważ od piątku co dwa dni chodziłam z nią tutaj do Bernarda bo zauważyłam że się strasznie liże i gryzie po prawej tylnej łapce tam w zagięciu nad 'piętą'? miała takie łyse miejsce z grudkami pokrytymi strupkami od drapania, wet powiedzial ze moze byc to ziarniniak eozynofilowy i podał jej steryd z jakimś antybiotykiem oraz do domu dostałam płyn do przemywania tego miejsca, nawet do ksiązeczki nie wpisal nic o tym co jej podal ani na co leczy, nie zważył przed podaniem zastrzyku, ani nie pobrał zeskrobiny, ale postanowilam mu zaufać gdyż nie wiele wiedziałam o tym jak co z czym sie je zapłaciłam 37zł. po powrocie do domu poczytałam troche. na nastepna wizyte wybrałam się uzbrojona w nową wiedzę spytałam się dlaczego nie zważył kota i czemu nie pobrał zeskorbiny, a on ze waga jest zepsuta a ziarniniak widział wiele razy więc łatwo psotawil diagnoze spytałam się o wpis do książeczki a on powiedział że jak coś będę mogła wydrukować wszystko bo mają w komputerze książkę zdrowia. co do diagnozy -no okej jak cos widzi sie kilka razy można rozpoznać coś łatwiej dałam 17zł powiedział by w środę przyjść i pokazać ją jeszcze raz na ostatni zastrzyk. dziś poszłam był inny lekarz, dał tylko antybiotyk i wziął 18 zł i powiedział że jeszcze w piątek i w niedziele przyjść jak powiedziałam, że na ostatniej wizycie zapłaciłam 17 za 2 zastrzyki to powiedział, że cena uwarunkowana jest od dostawy. dlatego zastanawiam się nad tym czy iść czy nie iść, czy pójść do innego weta i porównać opinie, co do osobowości weterynarzy nie mam zarzutu bo mili, ale jednak coś nie daje mi spokoju : P poradźcie coś

karmazi

Od: Sob cze 09, 2012 13:01

Post » Śro wrz 19, 2012 16:44 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Asiu, ja słyszałam, ze klinika As na Składowej a szczególnie Lek. wet. Jarosław Charmas, ze jest dobry. Moja mama była z kotką u niego i faktycznie mówiła, ze jest dobry, ale drogi.

Tu masz wątek do tej poradni.

http://lecznica-as.lodz.pl/sklad.html

Nie wiem, czy potrafiłabym zaufać tak na oko. A cena zależy od lekarza, oni sobie ustalają cennik i dlatego jeden bierze tyle a drugi inaczej.

olafen

Post » Czw wrz 20, 2012 9:43 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Witam po 1 tygodniowym urlopie. Jeszcze lato a tu już jesienne morze.
http://wstaw.org/m/2012/09/20/P9150548.JPG
Obrazek

jasia0245

Post » Pt wrz 21, 2012 19:38 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Witaj Jasiu po urlopie :) :1luvu:

olafen

Post » Pon wrz 24, 2012 20:31 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Cześć, Olu!
Ile masz teraz kotków u siebie?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto wrz 25, 2012 16:58 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

Ja mam 3 obecnie a u mamy - nie wiem. U niej stale się to zmienia. Na pewno z tymczasów jest Elza i Lucek, który nie wiem, kiedy gdzieś trafi ??? Elza strasznie na Lucka syczy, a Lucek to taki misiu. Chętnie się przytula. Powoli myśli, żeby szukać domów tym burasiom z działki. Ich matka nie urodziła, więc to nie mogła być ciążą.
Partnerka debila ma raka i w tej chwili zaczynają powoli sami chcieć koty wydawać i sterylizować.

olafen

Post » Wto wrz 25, 2012 17:53 Re: Elza z Pajęczna potrzebuje DS,Oruś i Sara -wrócili z ado

olafen pisze:Ja mam 3 obecnie a u mamy - nie wiem. U niej stale się to zmienia. Na pewno z tymczasów jest Elza i Lucek, który nie wiem, kiedy gdzieś trafi ??? Elza strasznie na Lucka syczy, a Lucek to taki misiu. Chętnie się przytula. Powoli myśli, żeby szukać domów tym burasiom z działki. Ich matka nie urodziła, więc to nie mogła być ciążą.
Partnerka debila ma raka i w tej chwili zaczynają powoli sami chcieć koty wydawać i sterylizować.

To chyba rozmnażanie kotków na działce się skończy. :roll: Wreszcie chyba z mamą odpoczniecie od tych kotów a raczej od ich nadmiaru.
Obrazek

jasia0245

[poprzednia][następna]