Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOTKI

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 20:49 Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOTKI

Ogłaszam casting na imiona dla 3 koteczek oraz super domki dla nich :D
3 śliczne siostrzyczki miały ogromne szczęście gdy ponad 3 tygodnie temu, kiedy były ledwie co widzącymi kociętami znalazły się pod opieką Pani weterynarz z Świętochłowic. Właściwie nie do końca wiadomo skąd się wzięły i jaki był ich los, ale najważniejsze , że trafiły na dobrych ludzi którzy postanowili im pomóc. Pani doktor znalazła im domek tymczasowy który zajął się dziewczynkami w pierwszych dniach, później z powodu wyjazdu kociaki trafiły do drugiego DT gdzie mogły zostać tylko 10 dni. Dziś mija dzień jedenasty i maluchy przyjechały do mnie. To już ich trzeci domek tymczasowy a one tak bardzo pragną tego stałego, ciepłego domku gdzie zostaną już na zawsze!
Maluchy mają dopiero 5 tygodni, są przeuroczymi, maleńkimi , rozbrykanymi pieszczochami i wierzę, że znajdą dobre domki,może właśnie tu na forum miau ktoś się w nich zakocha...? :1luvu:
Kociaczki są zdrowe, odrobaczone i odpchlone, są kuwetkowe i samodzielnie jedzą :)

Oto kociamberki:

:kotek: NUMER 1: typowa tygrysiczka, cała pręgowana, rezolutna, uwielbia szaleńcze zabawy ale po jedzonku wręcz błaga o mizianie.Ma piękne cętki.
Obrazek
Obrazek

:kotek: NUMER 2: to pręguska z białymi skarpetkami i delikatnym krawacikiem, jest przesłodką, puchatą kuleczką. Jest najbardziej okrąglutka z całej trójki.
już w nowym domku
Obrazek

Obrazek

:kotek: NUMER 3: to koteczka biała z szaro-pręgowanymi słodkimi ciapkami :) to największy pieszczoch. Uwielbia być w objęciach ludzi, non-stop wdrapuje się na kolana i domaga się pieszczot.
Obrazek

Obrazek

I kilka wspólnych:)

https://picasaweb.google.com/105463781030281250748/Kotki?authuser=0&feat=directlink
Ostatnio edytowano Pt wrz 07, 2012 19:07 przez Shishka, łącznie edytowano 5 razy
Rozpaczliwie szukam jednookiego,pręguska-Koksika...

Shishka

Od: Nie sty 27, 2008 14:22

Post » Wto wrz 04, 2012 21:02 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!

Czekamy na zdjęcia. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto wrz 04, 2012 21:15 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!

Najgorsze jest to, że oczywiście moje dwie rezydentki wkurzyły się, że jakieś 3 małe kulki biegają im po domu i na noc/podczas naszej nieobecności maluszki muszą być zamykane w łazience. Przygotowałam im tam przytulny kącik ale za wszelką cenę próbują uciec i wdrapać się na kolana :)

Shishka

Post » Czw wrz 06, 2012 20:58 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Hop hop! Domku gdzie jesteś...??
Kotki są wspaniałe, można na nie patrzeć godzinami i uśmiać się do łez :) bezbłędnie korzystają z kuwetki i samodzielnie jedzą.
Dla jednego kociaczka udało mi się p.podobnie znaleźć dom poza forum ale dopiero jutro dowiem się czy na pewno :D Tak czy siak zostanie jeszcze dwójeczka bezimiennych.

Shishka

Post » Czw wrz 06, 2012 21:16 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Moze literacko: Bajka, Fraszka i Poezja :)
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw wrz 06, 2012 21:33 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

ładnie:) fraszka pasuje mi do tygrysiczki, bajka do białej a poezja do pręguski ze skarpetkami. Czekamy na dalsze propozycje :)
Właśnie dostałam odpowiedź na ogłoszenie w sprawie "skarpetkowej" ale Pani pisze, że szuka kociaka dla córki-zapytałam w jakim córa jest wieku i uświadomiłam, że małe kotki wymagają opieki, mogą czasem podrapać podczas zabawy itp. zobaczymy czy odpisze. Znajoma z pracy też myśli nad dokoceniem (ma dorosłą kotkę) i blokują ją tylko sprawy finansowe, ale mam nadzieję, że się zdecyduje bo to byłby najlepszy dom do jakiego kot mógłby trafić :1luvu:

Shishka

Post » Czw wrz 06, 2012 21:45 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Super koteczki sa piekne więc na pewno znajda szybko domki :) a co do imion to mam jeszcze kontrpropozycje do swojej 1szej :D Kizia, Mizia i Fruzia :) ale chyba moj 1szy pomysl bardziej mi się podoba, moze ktos jeszcze?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Czw wrz 06, 2012 21:58 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Też fajnie:) Ja postanowiłam ,nie nadawać im żadnych imion póki nie znajdziemy jakiś fajnych tu na forum ,ale że jakoś trzeba do nich mówić stwierdziłam, że tak jak w opisie na forum będzie numer jeden, dwa i trzy. Niewygodnie się mówiło np."Numerku jeden zjedz jeszcze troszkę" :D więc postanowiłam spróbować po niemiecku ze zdrobnieniem i wyszło mi tak:
Numer jeden=Eins +zdrobnienie=AJA
Numer dwa=Zwei+zdrobnienie=CWAJA
Numer trzy=Drei+zdrobnienie+DRAJA
i tak mamy Aję, Cwaję i Draję :lol: oczywiście tylko tymczasowo:)

Shishka

Post » Pt wrz 07, 2012 7:19 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

A może jedną nazwiecie tak jak moja : Sisi. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Pt wrz 07, 2012 19:05 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Siskę ma moja ciocia-nie chcę, żeby było, że zgapiam hehe:) Choc imie bardzo ładne. :kotek:
Kotka numer 2 pojechała dziś do nowego domku. Adoptowała ją znajoma naszego sąsiada więc mam nadzieję, że będzie jej dobrze:)

Shishka

Post » Sob wrz 08, 2012 8:46 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Shishka pisze:Siskę ma moja ciocia-nie chcę, żeby było, że zgapiam hehe:) Choc imie bardzo ładne. :kotek:
Kotka numer 2 pojechała dziś do nowego domku. Adoptowała ją znajoma naszego sąsiada więc mam nadzieję, że będzie jej dobrze:)

Super wiadomość. Możesz też nazwać troszkę inaczej koteczkę np. Suzi, Lusi, Dżupi.
Obrazek

jasia0245

Post » Sob wrz 08, 2012 19:40 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Hehe ta sama ciocia co ma kotkę Sisi ma suczkę Suzi :D :ryk:
Teraźniejsze imionka kotek to Haja i Baja (moja mama jak była mała to zamiast mówić na swoją siostrę i siebie Hania i Basia to mówiła Haja i Baja).
Mamy taki ubaw z nimi, że aż żal oddawać-ale niestety tak musi być...

Shishka

Post » Wto wrz 11, 2012 17:18 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Dla białe na 60% mam dom, tak więc pozostała by tygrysiczka jeśli wszystko dobrze pójdzie. Może ktoś się skusi? :kotek:

Shishka

Post » Wto wrz 11, 2012 20:50 Re: Casting na imiona i najlepsze domki-3 cudne koteczki!FOT

Shishka pisze:Dla białe na 60% mam dom, tak więc pozostała by tygrysiczka jeśli wszystko dobrze pójdzie. Może ktoś się skusi? :kotek:

Znajdzie się też domek dla tygrysiczki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245