KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 06, 2012 20:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzisiaj na dyżurze miała miejsce dziwna historia, mianowicie Wieksza (a może raczej powinnam napisać Większy) nasikała na wiklinowy koszyk tak jak to robią kocury 8O tzn podniosła ogon do góry i siknęła. Dziewczyny ja wiem, że było to już sprawdzane ale jak dla mnie to nie jest kotka. No chyba, że kotki mogą tak robić ale wątpię :? Po tym wszystkim Misiaczek (terrorysta) rzucił się na Większą i zaczęli się gryźć :evil: Co Wy na to?
Orzeszek ma brzydkie prawe oczko! Dzisiaj miał w nim duzo ropy. Proszę zwrócic na niego uwagę, chyba zaczyna się u niego to co u reszty :( A jak jesteśmy juz przy nim, to jak wszystko dobrze pójdzie Orzech jutro pojedzie do domu. Pan zainteresowany kocurem przyjedzie jutro na dyżur Kasi, Kasiek ma jeszcze z Panem porozmawiać i wtedy zobaczymy :wink:
Vincent dzisiaj kulał na prawa łapkę i to tak konkretnie :? Beatko zerknij na niego jutro rano, bo tak sobie myślę, że jak mu minie to będzie mozna wypuścic go z boksu. Erytromecyne miał brac do wczoraj, oczka ma ładne, kupa fajna, takze bez sensu żeby siedziałw boksie.
Adelka miała bardzo brudne uszy, wyczyściłam jej, proszę o kontynuację.
No i Mariczka, nie wiem co się dzieje ale jej oczy sa w tragicznym stanie a przeciez było już lepiej :?
Jeżeli chodzi o Mędrka i Gapcia to oczka mieli ok ale kupy brzydkie. A ich boks to jeden wielki armagedon 8O Nawet ściana była osrana.
Zdziwko wspiął sie dzisiaj na mnie i podrapał mi nos :lol: chyba chciał wejść mi na głowę- dosłownie i w przenośni :wink:
Wszystkie boksy wyszorowałam i zdezynfekowałam.
Dziewczyny pamiętajcie żeby wynosic temu czarnemu kocurkowi jedzonko przed Chatke, dzisiaj po 19:00 juz czekał na rogu :D Może nazwiemy go po prostu Czarny? I trzeba pomyslec o wykastrowaniu go :roll:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw wrz 06, 2012 21:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Dzisiaj na dyżurze miała miejsce dziwna historia, mianowicie Wieksza (a może raczej powinnam napisać Większy) nasikała na wiklinowy koszyk tak jak to robią kocury 8O tzn podniosła ogon do góry i siknęła. Dziewczyny ja wiem, że było to już sprawdzane ale jak dla mnie to nie jest kotka. No chyba, że kotki mogą tak robić ale wątpię :? Po tym wszystkim Misiaczek (terrorysta) rzucił się na Większą i zaczęli się gryźć :evil: Co Wy na to?

Niestety kocice też sikają z podniesionym ogonem robiąc "fontannę". Mam taką kocicę , a co gorsza jak ona zaczęła sikać ,to pozostałe poszły w jej ślady choć wcześniej tak nie robiły , ale czując mocz robią to samo. Mam kocurka i dwie kotki - wszystkie zwierzęta są wysterylizowane. Ta kocica która zaczęła sikać jest duża i silna , stawia sie bez problemu kocurom .
A taka jest ładna , dlatego ją przygarnęłam ...nie liczyłam się z tym że sterylizowana kotka może znaczyć moczem, a chora na infekcję na pewno nie jest , była przebadana , zresztą ona nie podsikuje tylko po prostu zachowuje się identycznie jak niekastrowane kocury.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw wrz 06, 2012 21:12 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Jak Większa przyszła z Mniejszą do KCh to wszyscy mysleli, że to kocur, ale po sprawdzeniu u weta okazało się, że nie. A teraz jeszcze to :roll:
No ale jak mówisz Gosiu, że u Ciebie ma miejsce podobne zachowanie to widocznie tak może być u kotki.
Ja spotkałam się z czyms takim po raz pierwszy dlatego tak się zdziwiłam 8O

Cookie1706

Post » Czw wrz 06, 2012 21:25 Forum

:evil: palec jednak zlamany :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw wrz 06, 2012 21:33 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze::evil: palec jednak zlamany :evil:

I co musisz leżeć? Obrazek

Cookie1706

Post » Czw wrz 06, 2012 21:41 Forum

Taaaa 6 do 7 tygodni by to trwalo. Mam malo chodzic i w twardym obuwiu :roll: Musze jakies czolno wystrugac :twisted: A na powaznie to kurka kustykam bo jednak boli :cry:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt wrz 07, 2012 7:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Moim kocicom też się zdarza znaczyć i to nie jest takie "psik" jak u kocura niekastrowanego tylko fontanna, oblewają tak różne krzaczki od czasu do czasu.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt wrz 07, 2012 7:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

No to teraz na to wychodzi, że to moje kotki są jakieś inne, bo tak nie robią :wink:

Cookie1706

Post » Pt wrz 07, 2012 7:09 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Jak Większa przyszła z Mniejszą do KCh to wszyscy mysleli, że to kocur, ale po sprawdzeniu u weta okazało się, że nie. A teraz jeszcze to :roll:
No ale jak mówisz Gosiu, że u Ciebie ma miejsce podobne zachowanie to widocznie tak może być u kotki.
Ja spotkałam się z czyms takim po raz pierwszy dlatego tak się zdziwiłam 8O

U mnie jest to samo.Mam dwie kotki po sterylizacji-Lucynę i Dorotę.Lucyna leje często jak kocur,szczególnie wtedy gdy poczuje zapaszek innego kota dochodzącego albo nasika tam gdzie wyczuje mocz naszego psa Kofiego(a bardzo sie lubią).Czasem naleje w domu na szafkę na przykład :( .Ale i tak ją ajlowiam :1luvu: .Druga leje bardzo sporadycznie i tylko na dworze.Obie zdrowe.Lucyna tez stawia się kotom ,a nawet Kofikowi potrafi napakować zdrowo :D .Myślę,że gdyby była sama ,bez zwierzęcego towarzystwa ,to by sie takie kocurze sikanie nie zdarzało.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Pt wrz 07, 2012 8:19 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzisiaj poza Orzeszkiem szansę na dom ma również Marika :ok:
Oby tylko zainteresowanej Pani nie zraziły jej oczka. Kasia to będzie dla Ciebie chrzest bojowy :piwa:

Cookie1706

Post » Pt wrz 07, 2012 9:18 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Relacja z wizyty u weta na wewnętrznym (miau)
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt wrz 07, 2012 10:22 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:Taaaa 6 do 7 tygodni by to trwalo. Mam malo chodzic i w twardym obuwiu :roll: Musze jakies czolno wystrugac :twisted: A na powaznie to kurka kustykam bo jednak boli :cry:

Miałam kiedyś identycznie - kopnęłam w przód własnego buta (glan) - palec odgięty i podwójne złamanie - do wyboru był gips albo leżeć w łóżku kilka tygodni... Nawet fajnie mi się leżało :mrgreen: Rozumiem, że też masz L4?

Urlop mi się kończy :( - wracam do dyżurów - proszę wstępnie poniedziałek wieczór

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt wrz 07, 2012 12:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Obrazek
Kto poznaje te piękne kolorowe łapeczki ? :D
TAK :) to Renatka :D nasz tłuścioch :D
Obrazek
Leniuch :) nie chce jej się nawet wstać, grzeje się tylko przy laptopie :)
A tu Inusława :)
Obrazek
Ona chyba nigdy już nie urośnie :lol: i nie przytyje :P małe to to chude biega wszędzie :ryk: haha :lol:
Obrazek
I jeszcze raz Reńka :)
Obrazek

Dawno nie dawaliśmy fotek bo nie mieliśmy pewien czas aparatu :)
Wczoraj z pracy przyniosłam 3 kg makaronu dla piesków :lol:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt wrz 07, 2012 12:40 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Edytka no ostatnie zdjęcie jest superowe :ok:

Ponieważ wyjaśniła się juz sytuacja zbiórki - mamy ją dalej, to postaram się zgłosić do Ewy w schronisku o puszkę dla was.
była by chyba do odebrania w Kociej Chatce, ale muszę znaleźć kogoś kto będzie w schronisku i ja pobierze (ja narazie odpaam ze względu na uraz nogi, a Teresa wyjechała na urlop)

Jak będziemy juz ja mieć to dam znać i jakoś się umówimy na przekazanie :ok:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt wrz 07, 2012 12:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

To super :)
Nie ma problemu :)
My jakoś początkiem października przyjedziemy do Chatki z rzeczami :)
(i książkami bo były u nas na bazarku kupione)
Bo do końca września jeszcze jest zbiórka :) a nie wszyscy coś przynieśli- muszę z szefową ich przycisnąć :lol: jak chcą skosztować mojego tiramisu to niech się postarają :lol:

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

[poprzednia][następna]