Adopcje Puchatkowa VII W-wa POMOC NA CITO!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 04, 2012 22:23 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Niestety nic nie chcial jesc. Zrobil sik i 1,5 cm kupe... Ogolnie nadal nic nie je i nie pije. Zaprowadzilam go do. weta i dostal 0,5litra kroplowki... Niestety nie moge go wyciagnac ze schroniska. modle sie tylko aby przezyl....

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Czw lip 05, 2012 1:46 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

To znaczy w skrócie, że odbycie tej zakichanej kwarantanny jest ważniejsze od życia kota... :evil:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Czw lip 05, 2012 6:31 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Chyba nie jest to tak rygorystycznie przestrzegane bo jedna persica juz dwa dni przed końcem kwarantanny zniknęła ze schroniska

sabkis77

Od: Sob lip 21, 2007 13:57

Post » Czw lip 05, 2012 7:31 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Dobrze powiedziane zniknela bo ktos ja najnormalniej ukrad... A to niestety juz nie wina wolontariuszy ;(

EDIT:
Plaskaty nic nie je nadal... Dziś kolejna porcja kroplowki....

EDIT 06.07.2012R.
Plaskaty na dt u siostry pracownicy - ktora na zastępstwo pracowała na "klatkach". Przez dwa tygodnie bedzie dochodził do siebie - okres kwarantanny, a potem szukamy domu. Kierownictwo dało sie przekonać, że przez weekend nikt sie nim nie zajmnie i może byc z nim gorzej - zgodzili sie.

molly88

Post » Sob lip 07, 2012 20:50 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Prosze napisz co u kocurka. Ciągle o nim myślę, nie mieści mi się w głowie ze nie chcą go wydać do DT wiedząc, że może nie przeżyć kwarantanny... a nawet jak dożyje, to zniszczy sobie organizm tą głodówką :| co za ludzie w tym schronisku :x

sisay

Post » Sob lip 07, 2012 21:38 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

sisay

Napisane jest post wyżej

molly88 pisze:EDIT 06.07.2012R.
Plaskaty na dt u siostry pracownicy - ktora na zastępstwo pracowała na "klatkach". Przez dwa tygodnie bedzie dochodził do siebie - okres kwarantanny, a potem szukamy domu. Kierownictwo dało sie przekonać, że przez weekend nikt sie nim nie zajmnie i może byc z nim gorzej - zgodzili sie.

Pisałam jeszcze dzisiaj do dziewcyzny i plaskaty zaczyna powoli jesc, ale i tak idzie z nim na kroplowe...

molly88

Post » Nie lip 08, 2012 7:59 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

jasdor pisze:

Sprawę prowadzi policja, ale do gościa nie ma sie o co przyczepić, tak zgrabnie sobie ominął ustawę o ochronie zwierząt przy pomocy jednego z najlepszych miejscowych prawników.

Stowarzyszenie nie ma strony na necie, jest wpis do KRS, jest adres (jego miejsce zamieszkania) natomiast żadnych nazwisko typu : prezes, zarząd.....
Jeśli ktoś jest zainteresowany podam na PW wszystkie dane, żeby się nie nabrać.
Tylko tyle moge zrobić :(

Zapewne policja bada tylko, czy nie złamano ustawy ochronie zwierząt, a powinna wziąć pod uwagę także oszustwo lub usiłowanie oszustwa.
Wnosiłabym o powołanie biegłego, który stwierdzi, czy kocięta, które facet sprzedaje mają cechy rasy pers ( osobiście prosiłabym o powołanie któregoś z dobrych sędziów wystawowych ).
Jeśli nie, to facet jest najzwyczajniejszym oszustem i tyle.

Wiem, że to brzmi dziwnie, ale według mnie, popchnęłoby sprawę do przodu.

Edytuję:
Rasowość potwierdza rodowód, więc jeśli rodzice go nie mają, to kocięta nie są rasowe.
Facet nie powinien ogłaszać, że ma do sprzedania persy.
Stanowczo żądałabym poprowadzenia sprawy pod kątem oszustwa ( lub usiłowania ). Nasłałabym mu jakiegoś podstawionego "kupującego", który następnie zgłosiłby na policję, że został oszukany.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 08, 2012 12:08 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

molly88 pisze:sisay

Napisane jest post wyżej

molly88 pisze:EDIT 06.07.2012R.

Pisałam jeszcze dzisiaj do dziewcyzny i plaskaty zaczyna powoli jesc, ale i tak idzie z nim na kroplowe...

Uff kamień z serca :D dzięki za info! trzymam kciuki... gdyby mi do reszty odbiło i zdecydowałabym się go adoptować, to i tak dopiero w sierpniu. Do tej pory pewnie znajdzie fajny domek.

sisay

Post » Nie lip 08, 2012 14:03 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Mulesia pisze:
jasdor pisze:

Sprawę prowadzi policja, ale do gościa nie ma sie o co przyczepić, tak zgrabnie sobie ominął ustawę o ochronie zwierząt przy pomocy jednego z najlepszych miejscowych prawników.

Stowarzyszenie nie ma strony na necie, jest wpis do KRS, jest adres (jego miejsce zamieszkania) natomiast żadnych nazwisko typu : prezes, zarząd.....

Zapewne policja bada tylko, czy nie złamano ustawy ochronie zwierząt, a powinna wziąć pod uwagę także oszustwo lub usiłowanie oszustwa.
Wnosiłabym o powołanie biegłego, który stwierdzi, czy kocięta, które facet sprzedaje mają cechy rasy pers ( osobiście prosiłabym o powołanie któregoś z dobrych sędziów wystawowych ).

Edytuję:
Rasowość potwierdza rodowód, więc jeśli rodzice go nie mają, to kocięta nie są rasowe.
Stanowczo żądałabym poprowadzenia sprawy pod kątem oszustwa ( lub usiłowania ). Nasłałabym mu jakiegoś podstawionego "kupującego", który następnie zgłosiłby na policję, że został oszukany.

Tylko, czy w takiej sytuacji trzeba kociaka kupić (fizycznie)? Może bym i dała radę go kupić, ale co z nim potem zrobić ? :roll: Nie mogę go do siebie zabrać.
Ogłoszenie brzmi tak:

mam do sprzedania śliczne kotki persy.Kotki pochodzą z zarejestrowanej hodowli w ogólnokrajowym stowarzyszeniu posiadającym KRS 000041...... zgodnie z wymogami nowelizacji ustawy obowiązującej od, 01.01.2012r.Cena:300 zł ZAPRASZAMY

Tamtych już nie ma, ktoś się już pewnie nabrał. Jest za to nowe zdjęcie i następne kocięta do sprzedania z tym samym tekstem. Te już bardziej przypominają persy.
Sama pewnie niewiele zwojuję :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie lip 08, 2012 16:01 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

jasdor pisze:
Mulesia pisze:
jasdor pisze:

Edytuję:

Tylko, czy w takiej sytuacji trzeba kociaka kupić (fizycznie)? Może bym i dała radę go kupić, ale co z nim potem zrobić ? :roll: Nie mogę go do siebie zabrać.
Ogłoszenie brzmi tak:

mam do sprzedania śliczne kotki persy.Kotki pochodzą z zarejestrowanej hodowli w ogólnokrajowym stowarzyszeniu posiadającym KRS 000041...... zgodnie z wymogami nowelizacji ustawy obowiązującej od, 01.01.2012r.Cena:300 zł ZAPRASZAMY

Tamtych już nie ma, ktoś się już pewnie nabrał. Jest za to nowe zdjęcie i następne kocięta do sprzedania z tym samym tekstem. Te już bardziej przypominają persy.
Sama pewnie niewiele zwojuję :(

Moim zdaniem, nawet kupić nie trzeba, by udowodnić usiłowanie szustwa.
Tylko komuś musi się chcieć poprowadzić sprawę jak trzeba ( mam na myśli prokuraturę i policję )
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Nie lip 08, 2012 20:44 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Słuchajcie moim zdaniem ten typ niestety nie narusza prawa.
Jeżeli naprawdę jest zarejestrowany w stowarzyszeniu, koty sprzedaje w miejscu "hodowli" to ma prawo je sprzedawać. Trudno, ustawa nie jest doskonała.

sisay

Post » Czw wrz 06, 2012 22:15 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

schronisko Wrocław 8 letnia, puchata, wysterylizowana tu link http://www.dla-ciebie.eu/node/2024
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

Post » Czw wrz 06, 2012 22:39 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Czy ja dobrze widzę, czy po raz kolejny Wrocław? 8O Co się dzieje, jakaś moda lokalna była, czy to "zguby" z pseudohodowli? 8O

A Trójmiasto z kolei uchodzi za "gniazdo" białych kotów... :| Normalnie regionalizacja - specjalizacja :|

LaMonture

Od: Sob paź 08, 2011 19:37

Post » Sob wrz 08, 2012 21:53 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

Podlinkuję czarne, puchate, szukające, zanim go otrują :(
viewtopic.php?f=1&t=145937

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro wrz 12, 2012 15:27 Re: Adopcje Puchatkowa VII biały 'pers' - schron Wrocław.. s

ruda perska kociczka z Warszawy viewtopic.php?f=13&t=146013
PETYCJE PRZECIWKO ZABIJANIU ZWIERZĄT W CHINACH viewtopic.php?f=8&t=148029
zapraszamy na nasz koci wątek viewtopic.php?f=1&t=118175
ObrazekObrazek
www.pustamiska.pl www.karmimypsiaki.pl/pomagaj-codziennie

andrzej780

Od: Pon wrz 20, 2010 2:25

[poprzednia][następna]