Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem - nowe foto s. 47

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw wrz 06, 2012 8:29 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Hej. :ok:

Super, choróbsko wiedziało, że trzeba odpuścić, bo inaczej by miało do czynienia z dwoma kocimi diablikami. :twisted: Powodzenia w pakowaniu, to osobiście jedna z najbardziej znienawidzonych przeze mnie czynności. :roll:

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Czw wrz 06, 2012 8:38 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Hania jest gdzieniegdzie przeszywana białym futerkiem (pojedynczymi włoskami) tak, że cała czarniutka też nie jest :D

Witamy się z rana.
Kobiety już nie śpią ( ja i Hania ) za to panowie ( Kuba i Bilon ) śpią snem sprawiedliwego.
Ja czuję się dużo lepiej, gardło mnie nie boli :dance2: :dance2: :dance2:
Dzisiaj operacja "spakuj się powoli i posprzątaj chociaż swój pokój LENIU"
Koty wreszcie się dowiedzą, że będzie wycieczka samochodowa...

Dziendoberek , zdrówka życzymi i miłek podróży :)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Czw wrz 06, 2012 9:08 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ja dziwna jestem chyba pod tym względem, bo bardzo lubię się pakować :roll: :roll: Już od tygodnia mnie świerzbi, żeby to uczynić, ale Kuba pomyślałby, że oszalałam. Normalnie nie cieszyłabym się tak bardzo z wyazdu, ale Kuba ma urlop na tydzień, także jeszcze sobie pobędziemy razem... gdzieś do października :D A potem dopadnie mnie moja szara rzeczywistość :roll:
Bilon wczoraj bardzo skutecznie robił za termofor i oto lepsze samopoczucie mnie dziś dopadło :D
Wyjazd jutro w godzinach późno popołudniowych, bo Duży jak z I zmiany wróci to musi naładować bateryjki :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw wrz 06, 2012 9:22 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ja w pakowaniu nie lubię tego, że nigdy nie umiem zdecydować co tak naprawdę będzie mi potrzebne, więc biorę... wszystko jak leci. :roll: Potem nie ma kto tych ciężarów nosić, a ja z tyloma pakunkami wyglądam co najmniej jak jakiś uciekinier z Czeczenii. :roll:
Taak, ja też nie wyczekuję października, w moim przypadku studia się zaczną, dojazdy i przestanie być tak sielankowo i wesoło, zwłaszcza jak surowa zima przyjdzie. No ale jeszcze trzy tygodnie radości. :)

solarie

Post » Czw wrz 06, 2012 10:34 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Jak pakuje się sama i daję sobie na to czas, to zawsze jest idealnie. Jak mi ktoś pomaga - poganianie, wkurzanie mnie i efekt taki, że biorę wszystko to czego nie chciałam... :roll:

Dobrze, że się lepiej czujesz! :D

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Czw wrz 06, 2012 11:43 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Ja właśnie w ten sposób się spakowałam :D tylko teraz okazuje się, że połowy rzeczy to nawet nie dotknęłam, a co mówić o zakładaniu na siebie :D
U mnie Kuba dźwiga ciężary, ale nie był zachwycony, jak zobaczył jaką wielką torbę sobie naszykowałam, teraz będzie ją musiał znowu targać :D

solarie jaki kierunek zaczynasz?? w Krakowie czy gdzieś indziej?? Pierwszy rok jest fajny, później to już się nudno robi, a ja jak sobie pomyślę o moim 5 roku to aż mi się coś robi.. I jeszcze pracę magisterską muszę stworzyć... :twisted: :twisted:

EDIT: już wiem gdzie i co zaczynasz.. doczytałam u Ciebie na wątku. Chyba moja znajoma to samo studiuje na UEKu :D
A w temacie matematyki właśnie dostałam zadanie zrobienia ściągi Kubie na egzamin właśnie z matematyki... Czarna magia...
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw wrz 06, 2012 12:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

W Krakowie, zaocznie finanse i rachunkowość na UEK-u. :twisted: Ja tam o pracy magisterskiej nie myślę, na razie chcę w ogóle dotrwać do pierwszej sesji, bo nie wiem czego się po tych studiach spodziewać. :mrgreen:

solarie

Post » Czw wrz 06, 2012 18:16 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Popytam w weekend znajomą, bo coś mi świta, że to ten sam kierunek, tryb i uczelnia co Twoja i Ci podpowiem czego się możesz spodziewać :D BTW z babeczką, która się chyba też rekrutacją na UEKu zajmuje byłam w zeszłym roku na wakacjach :D

Spakowałam nas wreszcie... Wygląda na to, że będziemy jechać, jak Cyganie. I już widzę, jak zawieszenie w aucie będzie wyglądało - "gleba totalna", a już stoi niżej niż seryjne...

Koty śpią, jeszcze nie ma paniki na widok spakowanych klamotów, zobaczymy jak już złapią ostrość w oczach po całym popołudniu spania :D
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw wrz 06, 2012 19:03 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Popytam w weekend znajomą, bo coś mi świta, że to ten sam kierunek, tryb i uczelnia co Twoja i Ci podpowiem czego się możesz spodziewać :D BTW z babeczką, która się chyba też rekrutacją na UEKu zajmuje byłam w zeszłym roku na wakacjach :D

Fajnie, zawsze to jakieś nowe informacje. :D Dzięki. :ok: Jak byłam składać dokumenty tam u nich w wydziale, to właśnie zadziwiająco uprzejme i pomocne mi się te panie wydały, ciekawa jestem czy to się zmieni jak się zacznie rok akademicki. :twisted:

Wywieźliście się z tym bagażem zagranicę, to teraz dotelepiecie się jakoś do ojczyzny, nie ma innej opcji. :twisted: A koty teraz ładują baterie, żeby jutro głośniej wrzeszczeć. :roll:

solarie

Post » Czw wrz 06, 2012 19:06 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Długa droga was czeka?
Kiedy się Was w Ojczyźnie spodziewać? :D

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Czw wrz 06, 2012 19:11 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

łoj nie wróż mi kocich śpiewów... :twisted:

U mnie dziś miała miejsce zabawna sytuacja z udziałem kotów.
Zaczęło się od bilonowego biadolenia, żeby wejść do łazienki. No to chciał nie chciał otworzyłam łazienkę. Koty sobie weszły, łaziły, każdy z domowników czymś tam się zajął. Nagle kocia panika!! Wypadają łobuzy z łazienki. Wtórował panice szum spuszczanej wody w WC... Idę, patrzę, nikogo nie ma w łazience... Doszło do mnie wreszcie, że któreś stanęło na spłuczce i spuściło wodę :twisted: :twisted: :twisted: Ależ mieliśmy z nich ubaw.
Bilon już nie chce wchodzić do łazienki. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Czeka nas bite 6 godzin jazdy, jakieś 620km....
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw wrz 06, 2012 19:21 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

KubaTST pisze:Doszło do mnie wreszcie, że któreś stanęło na spłuczce i spuściło wodę :twisted: :twisted: :twisted:

To ci higieniczne koty! :ryk: :ryk: :ryk:
Może zamiast korzystania z kuwety trzeba ich zacząć uczyć korzystać z WC, inicjatywę już wykazały. :twisted:

solarie

Post » Czw wrz 06, 2012 19:24 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Moja mama to samo powiedziała. Tylko w Krakowie dysponuję taką spłuczką w ścianie i przycisk jest na ścianie, więc nie będzie łatwo :D Ale jak się nauczyły przybijać piątkę to może i spuszczać wodę w takim wynalazku też się nauczą.... 8) 8)
Obrazek Obrazek

KubaTST

Post » Czw wrz 06, 2012 19:26 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Dla kotów niemożliwe nie istnieje. 8)

solarie

Post » Czw wrz 06, 2012 19:30 Re: Haneczka i Bilon, czyli jak kot z kotem.

Acha, ale chęci z kociej strony często brak zupełnie.... Jeszcze nie udało mi się któregoś nakłonić do tego co ja chcę w danej chwili żeby uczynił. Zaprze się jak żaba w błocie i mogiła... :lol: :lol:
Obrazek Obrazek

KubaTST

[poprzednia][następna]