Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 05, 2012 12:26 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Doberek Kasiu, Basiu i Duża! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 05, 2012 12:37 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Witamy :D
Kasia już doba bez leków i kupal ładny :D wroóciliśmy nawet na rc kitten i nadal ładny. ale jeszcze mięska nie daje mokrego za to probiotyk jeszcze tak. No i Basia dzikusek zrobiła postęp dzisiejszej nocy-spała z nami :D i to bez Kasi. Codziennie przychodziła tylko za Kasią a dziś w nocy była sama i mruczała, oswaja się ta moja dzikuska :D
Miałam Was pytać, używam żwirku bentoninowego no i zdarza mi się go spłukać w kibelku. wiem wiem nie można :D
Jakiej firmy polecacie drewniany i czy są wydajne? cats best może? moge więcej zapłacić w zamian za wydajność :D

Lila84

Od: Pon lip 02, 2012 14:52

Post » Śro wrz 05, 2012 12:45 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Podobno Cats Best to jeden z lepszych żwirków, i sporo osób go używa. 8)
Ja jednak uznaję tylko bentonit, drewniany się mi nie sprawdził, podobnie jak silikon, fuj.
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro wrz 05, 2012 13:28 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Ja używam od lat Cats Best i tylko ten.
Nie śmierdzi z kuwet, nie śmierdzi z kosza (nawet jeśli bentonitowe zlepki były w woreczkach to śmierdziało kocimi szcz...w cały domu) , od razu do WC i luzik. :)
Jest trochę lekki i trzeba pozamiatać wokół kuwetek za każdym razem, znajduje go także w innych miejscach ale mnie to nie przeszkadza. Najważniejsze że nie śmierdzi w domu (ja mam bardzo wyczulony węch). :)
Moim zdaniem jest wydajny.
Ostatnio edytowano Śro wrz 05, 2012 13:29 przez ManfredkotTusi, łącznie edytowano 1 raz
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro wrz 05, 2012 13:29 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

a jaki to koszt/na ile L/KG? i na ile Ci starcza?

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 13:35 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:a jaki to koszt/na ile L/KG? i na ile Ci starcza?

Ja teraz zamówiłam internetowo 20l / 9 kg (49,80zł), zawsze kupowałam w zoologicznych w okolicy ale małe pojemności i drożej.
Na ile wystarczy zobaczymy bo mam tym razem datę zakupu (w mailu) to będzie łatwo sprawdzić.
Nie pamietam dokładnie na ile mi wystarczały te małe opakowania. Na 2 koty na około miesiąc :roll: . Ale nie jestem w stanie precyzyjnie okreslić bo nie zwracałam na to aż takiej uwagi. Nie miałam wrażenia że nic nie robie tylko na okrągło kupuje żwirek :)
Kup na próbę małą torbę i sama zobaczysz.
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Śro wrz 05, 2012 13:38 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Napewno tak zrobie, bo ja kupuje 1 żwirek 5L na tydzień. Taki zwykły z carfura za 3.99. I czy miałam jedną dorosłą czy teraz 2 małe to i tak jedna paczka idzie na tydzień. a ten drewniany to nawet do żółwia mi sie nada :D

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 14:20 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

ManfredkotTusi pisze:

Ja teraz zamówiłam internetowo 20l / 9 kg (49,80zł), zawsze kupowałam w zoologicznych w okolicy ale małe pojemności i drożej.
Na ile wystarczy zobaczymy bo mam tym razem datę zakupu (w mailu) to będzie łatwo sprawdzić.
Nie pamietam dokładnie na ile mi wystarczały te małe opakowania. Na 2 koty na około miesiąc :roll: . Ale nie jestem w stanie precyzyjnie okreslić bo nie zwracałam na to aż takiej uwagi. Nie miałam wrażenia że nic nie robie tylko na okrągło kupuje żwirek :)

Ja na allegro zamowilam 40l za 79 zł , przesyłka gratis i na dodatek zabawka dla kociaka w prezencie:))
JEstem bardzo zadowolona , nie smierdzi no i mozna wywalic do wc, a to duzy plus :)

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro wrz 05, 2012 14:54 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lilka Mrau pisze:
ManfredkotTusi pisze:

Ja na allegro zamowilam 40l za 79 zł , przesyłka gratis i na dodatek zabawka dla kociaka w prezencie:))
JEstem bardzo zadowolona , nie smierdzi no i mozna wywalic do wc, a to duzy plus :)

a na ile Tobie to starcza i jaki to sklep na allegro? dziekuje za odpowiedzi :D

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 15:00 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:
Lilka Mrau pisze:
ManfredkotTusi pisze:

Tu jest ten sklep
http://allegro.pl/cat-s-cats-best-eko-e ... 53677.html
niestety nie umiem powiedziec na ile Cats best starcza bo w sumie pierwszy raz zamowilam a jeszcze go mam , moj maz uzywal go do fretki i mowil ze byl bardzo wydajny ,nie smierdzialo itp ,I jak narazie sprawdza sie , ale hiltony czy benki to 5 l na około tydzien .

Lilka Mrau

Post » Śro wrz 05, 2012 15:05 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lilka Mrau pisze:
Lila84 pisze:
Lilka Mrau pisze:
ManfredkotTusi pisze:

Tu jest ten sklep
http://allegro.pl/cat-s-cats-best-eko-e ... 53677.html
niestety nie umiem powiedziec na ile Cats best starcza bo w sumie pierwszy raz zamowilam a jeszcze go mam , moj maz uzywal go do fretki i mowil ze byl bardzo wydajny ,nie smierdzialo itp ,I jak narazie sprawdza sie , ale hiltony czy benki to 5 l na około tydzien .

heh, jesteście kochane... :lol:

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 15:06 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:heh, jesteście kochane... :lol:

Oj tam oj tam :oops: :oops: :oops: :oops: btw 84 to rocznik?:P

Btw mozesz przekazać kociakom ze maja jeszcze jedna wielbicielke, szczegolnie Basia , moja kuzynka u mnie byla i jej fotki na Twoim wątku pokazalam .Zakochala sie na zabój:))

Lilka Mrau

Post » Śro wrz 05, 2012 15:42 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

tak, jest sliczna, obie są ale Basi niebieskie oczka - takie nietypowe 8O

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 15:43 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

Lila84 pisze:tak, jest sliczna, obie są ale Basi niebieskie oczka - takie nietypowe 8O

yhy rocznik duży ? mały?

Lila84

Post » Śro wrz 05, 2012 15:45 Re: Miało być jedno szczęście są 2 :) porady ???

i tak wyglądasz jak licealistka 8)
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

[poprzednia][następna]