Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 04, 2012 20:27 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze: Ewciu, każdy ogłasza po portalach swojego kotka, i temu kotkowi robi takie jedno ogłoszenie jak wklejałam. Wysyła do kociaprzystan@gmail.com i gdy już wszystkie tam będą, to martika wrzuci je do galerii i jak ktoś chce/może to drukuje, wkłada w koszulki i niesie do weta, biblioteki czy gdzieś, gdzie uda się takie portfolio Kociej Przystani zostawić.
Jak ktoś nie umie lub nie wie jak zrobić takie ogłoszenie, to piszcie mi PW, to ja zrobię. Może w tydzień zbierzemy wszystkie koty do kupy.

Dziękuję za informację, nie wiem, czy będę umiała zrobić te ogłoszenia, jak coś to popytam tu
i ówdzie :wink: Dzisiaj pytałam i w "Terierze" możemy zostawić ogłoszenia bez problemu. U mnie w szkole też.
Jeśli chodzi o maluszki to były w końcu odrobaczone (wiiwii przypominała o terminie 3.09), czy teraz nie mogą być? Bo moja kotka, jak była malutka, to zapomniałam po 3 tyg. ją drugi raz odrobaczyc
i zaczęły się właśnie takie atrakcje. Po odrobaczeniu przeszły.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto wrz 04, 2012 20:31 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

nie wiem czy mi umknęło, ale chyba nie doczekałam się odpowiedzi co do Aszki :?:
z porfolio to pomysł z logiem jest dobry, tyle że chyba lepiej dac po 1 zdjęciu, bo przy drukowaniu jednorazowym nie ma różnicy ale jak się będzie chcialo stale drukować to pójdzie dużo toneru
tylko nie wiem czy nie dobrze żeby ogłoszenia były mniejsze niż format A4, bo często tablice u vetów sa małe i możliwe, że jak będzie za duże to komus zacznie przeszkadzać, bo będzie zabierać miejsce na np reklamę fryzjera psiego czy cuś
a i skoro będzie logo i dane KP to ktokolwiek gdziekolwiek zostawi portfolio to musi się koniecznie zapytać właściciela- żeby nie było potem jakiś niesnasek
co do baby od Dori i Didi to witki opadają :evil: teraz sobie myślę że może Didi to jej domowa kotka i przywlokła ją tylko żeby mieć darmową sterylkę, bo skoro ona nie była kotna a tłusta ( nie wiem czy dobrze zrozumiałam relację ze sterylki) to może nie żyła na ulicy
przykro mi z powodu Toli :(

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto wrz 04, 2012 20:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiesz tylko my zmarzluchy jestesmy i jeszcze troche i balkon bedzie zamkniety...
no zobaczymy wypralam dzis caly dywan kupie ten maskol i zobaczymy
swoja droga czemu leja u mlodego w pokoju? nie no z dwojga zlego to sobie wybraly dobry dywan bo stary jest i zniszczony mniej zal bedzie wyzucic bo jak by laly mi po moim dywanie to..... :evil:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto wrz 04, 2012 20:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:nie wiem czy mi umknęło, ale chyba nie doczekałam się odpowiedzi co do Aszki :?:
z porfolio to pomysł z logiem jest dobry, tyle że chyba lepiej dac po 1 zdjęciu, bo przy drukowaniu jednorazowym nie ma różnicy ale jak się będzie chcialo stale drukować to pójdzie dużo toneru
tylko nie wiem czy nie dobrze żeby ogłoszenia były mniejsze niż format A4, bo często tablice u vetów sa małe i możliwe, że jak będzie za duże to komus zacznie przeszkadzać, bo będzie zabierać miejsce na np reklamę fryzjera psiego czy cuś
a i skoro będzie logo i dane KP to ktokolwiek gdziekolwiek zostawi portfolio to musi się koniecznie zapytać właściciela- żeby nie było potem jakiś niesnasek
co do baby od Dori i Didi to witki opadają :evil: teraz sobie myślę że może Didi to jej domowa kotka i przywlokła ją tylko żeby mieć darmową sterylkę, bo skoro ona nie była kotna a tłusta ( nie wiem czy dobrze zrozumiałam relację ze sterylki) to może nie żyła na ulicy

To już nie rozumiem- myślałam że portfolio będzie w formie spiętej/zbindowanej leżało w poczekalni. Bo tablice ogłoszeniowe są małe a ogłoszeń dużo i nie wiadomo jak długo powiszą. Z drugiej strony ktoś może zarąbać portfolio :?
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto wrz 04, 2012 20:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Zapłaciłam właśnie rachunek za prąd :twisted:
Zaraz uzupełnie pierwszą stronę.

Hidi co ze składką?
Ja mam +10 zł od Bony przeleję Ci na konto.
Z tego co pamiętam na składkę dali też bubor, LadyStardust, Kasia89, Ja........... Przypilnuj tego :lol:
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 20:56 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
aange pisze:nie wiem czy mi umknęło, ale chyba nie doczekałam się odpowiedzi co do Aszki :?:

To już nie rozumiem- myślałam że portfolio będzie w formie spiętej/zbindowanej leżało w poczekalni. Bo tablice ogłoszeniowe są małe a ogłoszeń dużo i nie wiadomo jak długo powiszą. Z drugiej strony ktoś może zarąbać portfolio :?

No ja też myślałam że chodzi o wersję spiętą w taka ala ksiązkę :roll: To ja proponuje coby się dziewczyny telefonicznie dogadały :D

Marta mała kuwetka na balkonie nie zaszkodzi.Jak jest zimno moje koty mają uchylone ,małe uchylone male okienko i do czasu późnej jesieni wychodzą na balkon

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto wrz 04, 2012 21:15 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
Kasia89 pisze:

No ja też myślałam że chodzi o wersję spiętą w taka ala ksiązkę :roll: To ja proponuje coby się dziewczyny telefonicznie dogadały :D

Marta mała kuwetka na balkonie nie zaszkodzi.Jak jest zimno moje koty mają uchylone ,małe uchylone male okienko i do czasu późnej jesieni wychodzą na balkon

wszystko fajnie tylko balkon sklada sie z dwoch skrzydel drzwi balkonowych i jest u dziecka w pokoju :?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Wto wrz 04, 2012 21:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

i BASTA Z NASTĘPNYM TYGODNIEM

10.09 /pon/ ........ ...........
11.09 /wt/ ......... ...........
12.09 /śr/ ......... SYLWIA
13.09 /czw/ ......... HIDI
14.09 /pt/ ............ ..........
15.09 /sob/ .......... ............
16.09 /ndz/ EVIK 75 .........

komu? komu??
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 21:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
Kasia89 pisze:

Jestem teraz w domu, moge zrobić każdemu kotu takie ogłoszenie. Mogę też zrobić małe lub z jednym zdjęciem. Tylko powiedźcie co :) I wrzuci się do galerii, zaniesie gdzie może, i gdzie chce, im więcej tym lepiej :)
Basiu przykro mi z powodu koteczki :( O żarciu masz rację, tylko teraz co tu na rynku jest dobre by dawać kotom by było dobrze :|
Powiedz nam proszę jakieś info o maleńkasach? Czy Victor nadal je będzie kroplówkami czy innymi faszerował?
Dyżur poproszę w niedziele wieczór, nie ma mnie w następnym tygodniu na śląsku.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto wrz 04, 2012 21:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Jestem teraz w domu, moge zrobić każdemu kotu takie ogłoszenie. Mogę też zrobić małe lub z jednym zdjęciem. Tylko powiedźcie co :) I wrzuci się do galerii, zaniesie gdzie może, i gdzie chce, im więcej tym lepiej :)
Basiu przykro mi z powodu koteczki :( O żarciu masz rację, tylko teraz co tu na rynku jest dobre by dawać kotom by było dobrze :|
Powiedz nam proszę jakieś info o maleńkasach? Czy Victor nadal je będzie kroplówkami czy innymi faszerował?
Dyżur poproszę w niedziele wieczór, nie ma mnie w następnym tygodniu na śląsku.

Victor ma w czwartek podać leki małemu. Jest całkiem dobrze :)
Najgorsze Pafnucy ma już za sobą :| Teraz już musi byc tylko lepiej :wink:

A tak dla przypomnienia pamiętacie o filmiku Pampersa?
http://www.youtube.com/watch?v=rW0yA0q5 ... ure=relmfu
Dorotka ze schroniska go dla Nas skleciła :)
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 21:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

10.09 /pon/ ........ ...........
11.09 /wt/ ......... ...........
12.09 /śr/ ......... SYLWIA
13.09 /czw/ ......... HIDI
14.09 /pt/ ............ ..........
15.09 /sob/ .......... ............
16.09 /ndz/ EVIK 75 LadyStardust
MIKUŚ

Post » Wto wrz 04, 2012 23:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Sobotę rano poproszę na dyżur.

A i ja robiłam ogłoszenia Aszce, ale zrobiłam ze 30 i ...tak jakoś zapomniałam... :oops: przepraszam... Może faktycznie lepiej, żeby robiła je aange.

Mam pytanko, kto ma ciuchy z bazarku ciuchowego? Są na kociarni czy u kogoś? Help, muszę ludziom powysyłać!!! Książki są na kociarni z tego co widziałam. Podam ludzikom moje konto, a potem przeleję na Mikusia (po odjęciu forsy za wysyłkę). Albo przyniosę na kiciarnię.

A co do Fredka - postępy są, powolne, ale są. Bardzo skubaniec lubi głaskanie i bardzo polubił Michała. Może nawet uda mi się namówić go na adopcję...?

Mam jeszcze jedno pytanko, czy branie kota na ds w czasie ciąży to zły pomysł? Jest ryzyko toksoplazmozy, ale rzekomo jak sprząta się kuwetę regularnie i nie robi tego ciężarna, to ryzyko jest minimalne... co o tym sądzicie?
Obrazek

600 826 165

ilka;)

Od: Nie lut 26, 2012 19:58

Post » Śro wrz 05, 2012 5:39 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
herzpl pisze:
mar_tika pisze:
herzpl pisze:no wlasnie nie wiem bais acos mowila ze nerki wrocily to moze tak ale glowy nie dam...
UWAGA zaoszczedzilam zwir znaczy wogole nie uzywalam tego co mi basia dala dalam rade na moim a dzis kupilam nowa pake wiec chcialabym go oddac ale jest za ciezki nie dam rade go zatachac moze ktos podjechac ?ps Martka mam dla ciebie wor ciuchow :wink:

Kurde Glutek jak to stary kocur ma nadwyrężone nerki(nie wiem jakie ma wyniki ,bo ich nie widziałam),ale miałam kota nerkowego i nie lał mi po domu.Skoro nie jest wnętrem to może zrobić mu badanie moczu?Może ma zapalenie układu moczowego .
A ty masz jedną czy dwie kuwety?Może spróbować wstawić drugą kuwetę?

Marta jak Basia dała ci żwir to korzystaj ,a nie zwracaj.Po ciuchy podjadę ale po niedzieli bo mam ten tydzień bardzo napięty :|

nie chce go bo on nie jest do kibla ja kupuje wydajny bardzo a szczerze to nie wiele wiecej mi go schodzi niz przy jednym a co do drugiej kuwety to wiesz ze nie mam na nia miejsca....
mam jeszcze pytanie czy na kociarni jest rozpiska co dajemy komu?czy mam spisac sobie ze forum

Maleńką kuwetę możesz wystawić na czas określony na balkon.Jest to miejsce gdzie non stop bytuje Glutek:)
Rozpiska co do leków jest na kociarni tzn rozpiska Józi wisi na tablicy kokrowej,a Dori z boxu nr 4 dostaje do oczka dicortinef.
Nie wiem co z maluchami z klaty .Pytałam kilka posów wyżej i nie dostała odpowiedzi :roll:

Do albumu poglądowo (Elu dla ciebie)wrzuciłam Dori,Didii i Floriana.Jutro(mam nadzieję)dorobię im fotek

a jakby jednak dało się Gutkowi zbadac mocz? mozliwe, ze to cos z pecherzem? tylko zlapanie moczu u kota jest dosc trudne- przy dwoch kotach wyparzona kuweta raczej sie nie sprawdzi. Andua u mnie lapala na wyparzona chochle owinieta w folie aluminiowa - tylko taki mocz tez trzeba dosc szybko do weta zaniesc.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Śro wrz 05, 2012 5:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

tak, chodzi mi o portfolio w kształcie książeczki ale przypiętej rogiem na tablicy ogłoszeń, ewentualnie położonej na stoliku- nie zawsze jest jakiś stolik w poczekalni ( tak bylo u Kostrzewskiego)
w sumie to każdy sam może zadecydować jakiego formatu wydrukuje- osobiście myślałam o wielkości 3/4 z A4, ale póki każdy drukuje dla siebie to nie ma problemu
w końcu nie wiem czy mam robić Aszce ogłoszenia czy nie :?: zacznę dzisiaj może coś pisać o Didi, bo ona też będzie adopcyjna za chwilę więc będzie na przyszłość a z niej będzie super kotka, bo jak przyszłam w niedziele podrzucic leki to leżała na plecach i dopominała się o głaski :kotek:
co do maluchów to może ustalimy że każdy dyżur chociaż dodaje mała ilość smecty do mokrego, chyba że maluchy dobrze znosza jak im się strzykawką ochydne rzeczy wmusza :P

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Śro wrz 05, 2012 6:23 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

co do skladek to pamietam i przypominam ;)

skladamy się po 10 złotych do 15 dnia każdego miesiąca. Skladki z grilla plus liste tych, co wpłacili mam- łacznie 60 złotych plus kasa za kapcie- wszystko dzis na kociarnie zaniose i opisze ;)

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

[poprzednia][następna]