O Jezu wiem przeciez ale jeśli podawalo się odrobaczacz dopyszczny a potem zwierzak zlapie kleszcze to lepiej podac na skore niz znow dopyszcznie i o to mi chodzilo moje drogie
Dzieki ale szukam tylko na kleszcze czegos. a moje 4 koty w obrozach nie chodza, gubily w takim tempie ze dalam sobie spokoj - zachipowane sa pod skora i tyle
ja stosuje preventic. Obroże kupuję na ebayu lub ostatnio na allegro. Załatwiły nawet nużeńca. Uważam, że rewelacja. A wszystkie te środki czy półśrodki mają furę chemii tylko krótko działającą. Preventic działa co najmniej 7 miesięcy. W Polsce oficjalnie go nie ma, bo jakiś mądrala wpisał normę 8 mg amylazy, a w preventicu lub provenderze jest 9 mg.
Tu u mnie tez sa takie obroze ale w przypadku poich siersciuchow sie nie sprawdza.. kaza obroze potrafia zgubic w ciagu jednego wyjscia skubance. A tu te obroze sa bardzo drogie wiec.. na 4 koty ktore je zaraz zgubia nie dam rady.
obroża za 46 zet+przesyłka ma 60 ceemów długości. Jedną obrożą obleciałam pudelka, ratlerkę i ratlerkę karłowatą na luzie. drugą obleciałam owczarczycę i wyrośniętą czułałę, większą od przeciętnej ratlerzycy. Obróżki na kotach trzymają się tak samo jak inne obróżki tylko zapięcie wymyśliłam fikuśne po podzieleniu obroży na części.