Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 31, 2012 20:11 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

:cry: :cry: :cry:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt sie 31, 2012 20:14 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Dzisiaj była w schronisku zabrałam znajomą, która zna moje relacje w miarę aktualnie, ale jak dzisiaj zobaczyła to na żywo to ręce jej opadły, na kwarantannie/kociarnie na którą nie mogłyśmy wejść mleko (podobno bebiko) po którym pływały muchy, kasza i w koło pełno maleństw, dwa takie malutkie że jeden przeszedł przez oczko w siatce i szedł do psów :strach: zgarnęłyśmy rodzeństwo i umieściłyśmy w pomieszczeniu, zakupiłyśmy podkłady, czarny maluszek który był chory nie ma jednego oczka, bardzo duzo bied. Na duzym wybiegu jak zajrzałam do jedzenie to zrobiło mi się słabo, pozostałości po piórach 8O , na szczęście mogłam im podać puszki i suche.
Osoba ktora była ze mną zadzwoniła i powiedziała że zabierze dwa maluszki do siebie, bo nie mogła przestać o nich myśleć.
Porobiłam zdjęcia ale nie mogę ich zgrać.
Mamy trochę pomysłów na schronisko i jeżeli dojdą do skutku to los zwierząt się odmieni, zobaczymy czy uda się je zrealizować.

Morelowa pewnie przeprowadziłaś jakąś rewolucję w schronisku jak możesz to napisz jak ci się udało, każdy dobry pomysł, ale urzeczywistniony, bardzo nam pomorze. Jeżeli dasz radę to wstrzymaj się od pustej agresji, daje satysfakcję tylko tobie, nam nie pomaga.
joanna3113

Post » Pt sie 31, 2012 20:19 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

trzymam kciuki za pomysły na schron i ich realizację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: jak mogę jakoś pomóc to pisz lub dzwoń.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 31, 2012 20:24 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Marzenia11 pisze:trzymam kciuki za pomysły na schron i ich realizację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: jak mogę jakoś pomóc to pisz lub dzwoń.

Jak nasze pomysły wypalą, to będę prosiła o pomoc, zobaczymy. Działamy.
joanna3113

Post » Sob wrz 01, 2012 13:32 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Zakaz nie dotyczy tylko małych kociaków, ale także szczeniaków.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Śro wrz 05, 2012 21:02 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw wrz 06, 2012 12:22 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:
Marzenia11 pisze:trzymam kciuki za pomysły na schron i ich realizację :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: jak mogę jakoś pomóc to pisz lub dzwoń.

Jak nasze pomysły wypalą, to będę prosiła o pomoc, zobaczymy. Działamy.

:ok: :ok: :ok:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon wrz 10, 2012 21:11 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Nie ma żadnych nowych wiadomości ze schroniska? O schronisku? :roll:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto wrz 11, 2012 19:03 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

dana2509 pisze:Nie ma żadnych nowych wiadomości ze schroniska? O schronisku? :roll:

Cały czas działamy, rozmawiamy, była rozmowa z wetem ma nam pomóc, w poniedziałek jesteśmy umówione z panią w Urzędzie Miasta. Póki nie będą ustalone konkrety nie napiszę żeby nie zapeszyć, mogę tylko napisać, o konieczności przykrycia całych wybiegów, ponieważ w ziemi znajdują się wszelkiego rodzaju pierwotniaki, nie tylko kokcydia.
joanna3113

Post » Wto wrz 11, 2012 19:45 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

:ok:

raiya

Od: Pon sty 09, 2012 17:02

Post » Wto wrz 11, 2012 20:32 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Trzymam za powodzenie akcji schronisko :ok: :ok: :ok:

dana.b

Post » Śro wrz 12, 2012 22:21 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Ogłoszenie z FB, sprzed 9h:
HALO DZIEWCZYNY ZE SZCZYTNA POTRZEBUJE RUDEGO KOCURKA 3-4 M-CE DO SPRAWDZNEGO DOMU WYCHODZACEGO MOZE U WAS SIE ZNAJDZIE MOZE JEST W SCHRONIE JAKAS BIDA.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw wrz 13, 2012 19:23 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:W schronisku był rudzielec w tym wieku, ale dzikusek, raczej do domu wychodzącego nie bardzo by się nadawał.

dana.b

Post » Pt wrz 14, 2012 8:04 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

dana2509 pisze:
joanna3113 pisze:W schronisku był rudzielec w tym wieku, ale dzikusek, raczej do domu wychodzącego nie bardzo by się nadawał.

Z tego co wiem mały rudy kotek w sobotę był w złym stanie,ludzie,którzy przyjechali z Warszawy adoptować psa chcieli zabrać także jego i innego kota w kiepskim stanie,ale ich nie dostali,bo kierowniczka powiedziała,że chorych nie wydają....................... i kociakom zabrano szansę.

Trzymam kciuki za akcję,bo musi się coś zmienić w schronisku,za jakiś ja także postaram się pomóc jeżeli moja pomoc będzie potrzebna.Na razie mam malutkie dziecko i nie mam możliwości chodzenia do schroniska.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pt wrz 14, 2012 8:14 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

O Boże dziewczyny zbierzcie się razem i robcie coś dla tych kotow, bo tylko w Waszej wspólnej pracy jest dla nich jakaś nadzieja. Sama Joanna nic nie zrobi :( Dlaczego nie dali tym ludziom kotów. Przecież mogli wziąć od nich oświadczenie, że wiedzą w jakim stanie są koty i że przejmują na siebie leczenie. Co za hipokryzja :evil:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

[poprzednia][następna]