A dlaczego mój mały szaro-biały kocurek ostatnio wlazł na stół, gdzie mu nie wolno, wsadził pychol do cukierniczki i pożerał cukier?

A dlaczego mój mały kociak jeszcze niedawno był grzecznym bobulkiem, a teraz jest domowym terrorystą?
A dlaczego chodzi za mną jak piesek?
A dlaczego jak mu pokazuję, że głową stada jestem ja, to ma taki dziwny wyraz pyszczka, na którym maluje się wielki

i zaraz po tym: "Ale o co kaman

"
A dlaczego wrócę do pracy z urlopu wyglądając, jakby mnie ktoś maltretował?
A dlaczego jak idziemy na spacer, to najpierw się boi, a potem stawia ogon do góry i idzie taki dumny - że niby nikt mu nie podskoczy?

A dlaczego terkocze mi jedynie przed zaśnięciem - ale tylko gdy zasypia wtulony w moją szyję?
A dlaczego zasypia tylko z prawej strony szyi? Albo już na ramionach-obu?
A dlaczego myje tylko moje prawe oko?
A dlaczego teraz, jak się na mnie obraził, poszedł spać do wnętrza wersalki i robi tak non stop, odkąd nauczył się do niej wchodzić, niezależnie od posiadania przezeń fochów? Mimo że ma budkę na drapaku, w której również sypia i ma też kocyk na rzeczonej wersalce?
A dlaczego przeważnie zanim, gdy mnie znienacka ugryzie, najpierw myje to miejsce językiem? Bo nie będzie gryzł brudnej skóry?

A dlaczego nagle przychodzi mu do głowy to, żeby mnie atakować?
A dlaczego zaczął mi komunikować każde wyjście do kuwety i jakieś jeszcze inne rzeczy, których na razie nie rozumiem?
A dlaczego on mnie tak opanował?

A dlaczego ten mały wariat jest taki ciekawski?
A dlaczego kotek przesiaduje pod piekarnikiem i koniecznie chce, żeby go wpuścić do środka, wspina się, a na końcu ściąga ściereczki wiszące na uchwycie?
A dlaczego w ciągu miesiąca podbił moje serducho?
A dlaczego dzisiaj ten złośliwiec zażądał kuwety, jak tylko właśnie wlałam do niej wrzątek, żeby wyparzyć przed zmianą żwirku?
I dlaczego nasze kociska mają takie świetne "wyczucie czasu i szalone pomysły"?

A dlaczego jestem potwornie rozbawiona po przeczytaniu 20-kilku stron tego wątku i jednocześnie przerażona tym, co mnie jeszcze może spotkać?

Poza tym serdecznie pozdrawiam-to mój pierwszy post

.