Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2012 20:09 Re: Broszka & Company

No, co Ty? Przecież z dyni można wszystko! I we wszystkich smakach. I zawsze jest pomarańczowe!! :D
Następnej zupie zrobię zdjęcie :mrgreen:

Żadnych cytrusów - błeeee. Ani samych ani do dyni! Pomyślę nad brzoskwinią :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 30, 2012 20:14 Re: Broszka & Company

A tu znowu smacznie się zrobiło :wink:
Kiedyś jadłam placki z dyni- były absolutnie przepyszne.
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw sie 30, 2012 21:40 Re: Broszka & Company

wiewiur pisze:
felin pisze: ...pies sąsiadki znowu nasral mi przed furtką do ogrodu :twisted: I oczywiście nikt się nie poczuwa do usunięcia lajna :twisted: :twisted: :twisted:

Może zastosuj sposób Kondrata z "Dnia świra" :twisted:

Proszę o jakieś szczególy albowiem dzielo to nieznanym mi jest calkowicie.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Czw sie 30, 2012 21:43 Re: Broszka & Company

morelowa pisze:No, co Ty? Przecież z dyni można wszystko! I we wszystkich smakach. I zawsze jest pomarańczowe!! :D
Następnej zupie zrobię zdjęcie :mrgreen:

Żadnych cytrusów - błeeee. Ani samych ani do dyni! Pomyślę nad brzoskwinią :mrgreen:

W życiu jeszcze nic z dyni nie robilam, ale ostatnio mnie natchnęlo na widok dyń u koleżanki w ogrodzie, że zrobię dżem z dyni i pigwowca. Ciekawe czy będzie "zjadliwy" 8)

felin

Post » Pt sie 31, 2012 7:09 Re: Broszka & Company

Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt sie 31, 2012 8:05 Re: Broszka & Company

Ale dyniowy zawrót głowy Obrazek :mrgreen:
Strona z przepisami mi się nie otwiera, może później uda mi się zajrzeć.
Może skuszę się na ponowne spróbowanie bo szczerze to dyni nie robię i nie jadam od lat, bo nie lubię - a może pora to zweryfikować? :wink:

Nie wiem jak u Was ale u nas dzisiaj strasznie leje, jest szaro, buro i ponuro...
I zrobiło się b.zimno, teraz jest tylko 12 stopni :|
Dawno nie było takiej depresyjnej pogody :evil:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sie 31, 2012 8:17 Re: Broszka & Company

felin pisze:
wiewiur pisze:
felin pisze: ...pies sąsiadki znowu nasral mi przed furtką do ogrodu :twisted: I oczywiście nikt się nie poczuwa do usunięcia lajna :twisted: :twisted: :twisted:

proszę, trwa niecałą minutę :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 31, 2012 9:34 Re: Broszka & Company

Dynia jest pyszna, uwielbiam zupę dyniową z prażonymi płatkami migdałów albo pieczoną w piekarniku dynię piżmową :)
A jeśli chodzi o pogodę, to u nas dzisiaj jest nadal bardzo ciepło tylko bardziej pochmurno niż wczoraj, ale nie pada
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt sie 31, 2012 14:01 Re: Broszka & Company

Broszka pisze:
felin pisze:
wiewiur pisze:

proszę, trwa niecałą minutę :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=wCyhy4JUGMg

Dobre :ok: Aliści brak mi tu na podwórku galęzi, które by mój tylek zamaskowaly w tak zwanym trakcie :mrgreen:

U mnie też syf i pada. Nie jest zbyt zimno, ale i tak mi się nie podoba. Kotom też, bo śpią jak wylączone z kontaktu :wink:

felin

Post » Pon wrz 03, 2012 8:08 Re: Broszka & Company

Zaczęłam zapisy wśród zaprzyjaźnionych cioteczek na słodkie przetwory :)
Tym które wcześniej na wątku wyrażały zainteresowanie przekazałam szczegóły na pw
Jeśli jeszcze któraś jest zainteresowana a takiego pw nie dostała to dajcie znać :P

Na dniach skończę ze śliwkami i czarnym bzem bo to już końcówka owoców - potem zostaną już tylko jabłka.
Aha, będą jeszcze owoce dzikiej róży - ale to dopiero w październiku i widzę na krzakach że w tym roku będzie ich raczej mało.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon wrz 03, 2012 8:12 Re: Broszka & Company

Jak seniorka się czuje, ranki się pogoiły??. Czy chodzi jeszcze w tych wyjątkowych pantalonach?? No i oczywiście jak Twoje zdrówko Broszka. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Pon wrz 03, 2012 8:21 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze:Jak seniorka się czuje, ranki się pogoiły??. Czy chodzi jeszcze w tych wyjątkowych pantalonach?? No i oczywiście jak Twoje zdrówko Broszka. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Seniorka nadal w pantalonach bo takie rozlizane ślimaczące rany goją się strasznie powoli, zresztą ona ma taką dziwną tą skórę :|
Najlepiej byłoby bez kubraczka, ale nie da rady bo wciąż się rozlizuje a kołnierza nie można jej ubrać... Mam nadzieję że powolutku się zagoi na tyle żeby ją rozebrać, ale już wiadmo że potrwa to dłużej niż do czwartku kiedy miną dwa tyg od operacji :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon wrz 03, 2012 9:16 Re: Broszka & Company

A smarujesz jej tym sudocremem, olejkiem? Tak informacyjnie pytam - dla wiedzy o skuteczności i zastosowaniu :mrgreen:

Pw dostałam, odpowiedziałam. Na pewno będę chciała różę! :D

Obrazek

morelowa

Post » Pon wrz 03, 2012 9:52 Re: Broszka & Company

Smarowałam sudokremem i tam gdzie były tylko otarcia np z przodu pomógł i szybko się wygoiło.
Ale na ślimaczące się rany sudocrem to nie jest dobry pomysł - używam octaniseptu i zasypuję dermatolem.
Olejku z dziurawca nie mogę na Ince używać bo powoduje dużą wrażliwość skóry na słońce a ona uwielbia skwierczeć na nasłonecznionych parapetach a i tak ma tą skórę taką dziwnie nadwrażliwą na wszystko :|

Co do róży to zobaczymy jakie będą zbiory bo chyba za dużo kwiatów zerwałam bo coś owoców będzie chyba mało :roll:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon wrz 03, 2012 12:00 Re: Broszka & Company

Z płatków też może być :mrgreen: :mrgreen:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]