KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 30, 2012 9:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

tam wkońcu przejdzie tornado o nazwie Łoker i huragan o nazwie Łicz
i poprzesadza wszystkie kwiatki w mieszkaniu (o ile mają) mamusia Elenka wspina się na dracenę, obrywa liście skrzydłokwiatowi i fijołkom afrykańskim
cieszę się że jej dzieciaczki mają już swój domek, w troskliwym domku łatwiej im przejdą wszelkie choroby :ok: :ryk:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw sie 30, 2012 10:52 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

N dyżurze ok. Apetyt kociakom dopisuje. Łezek wsunął kurczaka szybciej niż go podałam :D
Wesołek zjadł jedzonko, dzisiejszego też trochę ruszył, ale kupy nie było , wychodząc sprawdzałam ale nic się nie pojawiło, także niczego nie złapałam. W lodówce jest kupa Mariki i Melchiora ( jak zaczęłam ją pobierać to aż Dekster uciekł na okno 8O )

Na zdrowej też w porządku . Amelka chyba lepiej się czuje w wolierze niż luzem. Jak weszłam posprzątać jej kuwetę to sama się prosiła żeby ją głaskać :D

Obok schodów przed chatką wystawiłam miseczkę z wodą dla zbłąkanego wędrowca :)
Kasiekkasiek

Post » Czw sie 30, 2012 11:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:N dyżurze ok. Apetyt kociakom dopisuje. Łezek wsunął kurczaka szybciej niż go podałam :D
Wesołek zjadł jedzonko, dzisiejszego też trochę ruszył, ale kupy nie było , wychodząc sprawdzałam ale nic się nie pojawiło, także niczego nie złapałam. W lodówce jest kupa Mariki i Melchiora ( jak zaczęłam ją pobierać to aż Dekster uciekł na okno 8O )

Na zdrowej też w porządku . Amelka chyba lepiej się czuje w wolierze niż luzem. Jak weszłam posprzątać jej kuwetę to sama się prosiła żeby ją głaskać :D

Obok schodów przed chatką wystawiłam miseczkę z wodą dla zbłąkanego wędrowca :)

Bardzo mnie ucieszył apetyt Łezka :ok: :kotek:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Czw sie 30, 2012 11:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzięki Agniecha za kuraka :1luvu: i zapraszam częściej, może wkońcu przyjedziesz na mój dyzur :?
A co do kociaka, którego dokarmiamy przed Chatką to wczoraj miałam okazję zobaczyć go po raz pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Czw sie 30, 2012 12:35 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze: W lodówce jest kupa Mariki i Melchiora ( jak zaczęłam ją pobierać to aż Dekster uciekł na okno 8O )

Mariki kupa już jest w badaniu, można wywalic :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw sie 30, 2012 12:42 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Dzięki Agniecha za kuraka :1luvu: i zapraszam częściej, może wkońcu przyjedziesz na mój dyzur :?
A co do kociaka, którego dokarmiamy przed Chatką to wczoraj miałam okazję zobaczyć go po raz pierwszy i mam nadzieję, że nie ostatni :D

Postaram się ,postaram,szkoda,że rankiem nie możesz wziąć dyżurów ale jakos się sprężę :ryk: i przyjadę niebawem.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Czw sie 30, 2012 13:20 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Właśnie dzwoniłam w sprawie kupy Mariki, jest czysta. To będzie pewnie jakiś cholerny wirus, przynajmniej u kotów w KCH, bo w schronie może byc coś dodatkowo :? Kupa Adelki jeszcze nie zbadana. Pewnie Wesołek ma to samo. Tak samo miał Łokerek i Łicz, była kupa-woda z krwią, a kupa badana 2 razy i czysto.

The Szops

Post » Czw sie 30, 2012 13:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja przed chwilą rozmawiałam z Panią Iloną w lecznicy są dwie schroniskowe kotki Luli biała i buraska Belinda kupy miały dwa razy badane i też nic nie wykryto w nich, mają za to glisty 8O
Niestety w lecznicy będą mogły być do soboty potem muszę je zawieźć do schroniska.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 30, 2012 14:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Właśnie wróciłam z Chatki :) wpadłam tam zdjecia porobić i kupa Wesołka złapana :ok: jest w lodówce.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 30, 2012 14:40 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Ja przed chwilą rozmawiałam z Panią Iloną w lecznicy są dwie schroniskowe kotki Luli biała i buraska Belinda kupy miały dwa razy badane i też nic nie wykryto w nich, mają za to glisty 8O
Niestety w lecznicy będą mogły być do soboty potem muszę je zawieźć do schroniska.

A nie mogłyby zamiast schronu przyjechac do Kch?

Byłam z Sandrą u Pani Eli - dostała jakieś podstawowe leki ale w razie pogorszenia musi wziąć Unidox. Poza tym p. Ela szykuje się do wystawienia faktury za minione 2 miechy i jest to obecnie kwota 800zł :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw sie 30, 2012 14:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ta biała koteczka schroniskowa, z tego co wiem, nie bardzo lubi inne koty, jest raczej konfliktowa, nie sądzę żeby u nas przy tylu kota na takiej małej powierzchni dobrze się czuła, o naszy kociastych nie wspomnę :roll: Pewnie Teresa coś więcej o niej wie.

The Szops

Post » Czw sie 30, 2012 15:06 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Ta biała koteczka schroniskowa, z tego co wiem, nie bardzo lubi inne koty, jest raczej konfliktowa, nie sądzę żeby u nas przy tylu kota na takiej małej powierzchni dobrze się czuła, o naszy kociastych nie wspomnę :roll: Pewnie Teresa coś więcej o niej wie.

Lula to ta nie cała biała ale ta co ma pomalowane pazurki na różowo-ona chyba nie jest konfliktowa z tego co pamiętam

Jak dobrze kojarzę to ona
CatAngel pisze:Lula ? Obrazek

No chyba że chodzi o tą białą
Ostatnio edytowano Czw sie 30, 2012 15:30 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw sie 30, 2012 15:28 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Acha, myślałam że chodzi o tą całą białą.

The Szops

Post » Czw sie 30, 2012 18:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wieści z domu Rudka od Pani Krystyny :D
"Dzien Dobry
Tydzien temu zaadoptowałam Rudzika.Rudzik ma sie świetnie
rozrabia i ma apetyt.Dostał w ubiegly piatek zastrzyk.
Leczenie oczka nie przebiegało tak jak powinno. Sama wycofalam
mu neomecyne i robie kilkanaście razy dziennie oklady z rumianku
i świetlika.Dopiero po tych zabiegach stan zapalny mija.
Jutro idziemy do kontroli do lekarza.
Pozdrawiamy bardzo serdecznie Krystyna i Rudzik
W załączeniu zdjęcia z balkonowego szaleństwa" :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw sie 30, 2012 20:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Myślę, ze P. Krystyna wyleczy Rudzikowi to oczko miłością :1luvu: Normalnie się pobeczałam :oops:

The Szops

[poprzednia][następna]