KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 29, 2012 15:59 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Otrzymałam wiadomosć w sprawie adopcji Berta . Dom z kotkiem 1,5 rocznym . Pani chce przyjechać w sobotę . Marlenko podałam Twój nr telefonu i Pani będzie dzwoniła .Czy dasz radę w sobotę bo ja nie dojadę w sobotę do chatki .
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro sie 29, 2012 16:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Złe i dobre wieści.

Złe - Basia się denerwowała, że mała Pumcia nie je sama i powiedziała mi też, że ma rozwolnienie, więc przy okazji wizyty kontrolnej z Julinką (transporterek) zabrałam Pumcię do Lupusa. Niestety nie do końca jest dobrze - mała ma pupę biegunkową, był wyciek ropny z cewki moczowej (?) więc dostała procolin i ma się jutro stawić w Lupusie z wypisem z Almavetu i (o ile jest) naszą ewidencją leczenia. Mnie nie ma jutro ani do końca tygodnia - czy ktoś dałby radę podrzucić to Basi (a najlepiej zabrać małą z dokumentacją do Lupusa)? Bo niejako na żądanie zrobiła kupkę u weta więc poszła do badania. Zapłaciłam za to już, w razie kolejnych kosztów też sponsoruję.

Dobre - żona mojego kumpla pracuje w firmie, która szuka sponsorów dla szpitali, szkół, etc. Teraz się przerzucają na schroniska i organizacje pro-zwierzęce. Oni znajdują hurtownie i "zaklepują" u nich towar - np. karmy specjalistyczne, leki etc. a potem szukają sponsorów wśród firm, chcących zrobić sobie dobry PR i zapewnić ewentualny odpis przy płaceniu podatku. Miejmy nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 29, 2012 18:16 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

wiesiak pisze:Otrzymałam wiadomosć w sprawie adopcji Berta . Dom z kotkiem 1,5 rocznym . Pani chce przyjechać w sobotę . Marlenko podałam Twój nr telefonu i Pani będzie dzwoniła .Czy dasz radę w sobotę bo ja nie dojadę w sobotę do chatki .

Ale byłoby super gdyby Bercik znalazł domek :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro sie 29, 2012 18:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Tylko pro-kolin przy ropie z cewki 8O Może lepiej i prościej by Pumcia wróciła pod kontrolę Almavetu?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro sie 29, 2012 18:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Pro-colin na biegunkę. Nie wiem dokladnie czy to z cewki moczowej, czy z jakiejś ranki na podbrzuszu - zakładam, że to dlatego jutro ponownie wizyta. Ale już rozmawiałam z Terenią - ona się zajmie kwestiami wetowskimi Pumci. Wracam w niedzielę, wtedy przejmuję tę część odpowiedzialności za kicię.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 29, 2012 20:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Trzymam mocno kciukasy za Berta :!:
Tylko boję się trochę żeby się chłopak do soboty nie rozłożył, bo mamy paskudnego wirusa. Erni wczoraj był zdrowy, a dzisiaj oczy zawalone, tak że dopiero po środkach przeciwbólowych do oczu, można było coś oglądac, oczy-mięsko i ropa. Dostał antybiotyk jutro musi byc u weta i trzeba sprawdzic jaką robi kupę. U niego jeszcze kiepsko wygląda rogówka w tym oku, które mu tak trochę uciekało, rogówka jest zmętniała.
Do zakrapiania ta mikstura w butelce lacrimalu. Wszystko wpisane w kartę.

Marika dostała zastrzyk na zatrzymanie biegunki. Oko też brzydkie. 2x dziennie pro-kolin, zakrapianie oczu i tylko intestinal do jedzenia. W piątek do weta. Pop powrocie od weta zrobiła kupala, to od razu zawieźliśmy.

Melchior dostał zastrzyk na zatrzymanie biegunki. Trzecie powieki prawdopodobnie są spowodowane osłabieniem od tej biegunki. Dodatkowo, jakby mu było mało, cieknie mu z oka i p. wet sprawdzała takim specjalnym płynem, ma niedrożne kanaliki łzowe w jednym oku. Na początek dostanie maśc, jak nie pomoże, to okulista. Maśc dostanie dopiero po wyleczeniu biegunki. W piątek do weta. Tylko intestinal, pro-kolin według karty.

Adelka dostała zastrzyk na zatrzymanie biegunki i odrobaczenie. Tylko intestinal, pro-kolin według karty. W piątek do weta. Też zrobiła kupala po powrocie od weta więc zawieźliśmy do badania.

To prawdopodobnie jakiś wirus wywołujący sraczkę, a przy nim kociakom zaczynają się paprac oczy. Ale są kupy w badaniu to może coś jeszcze będzie wiadomo.

Wzięliśmy pro-kolin, ale był tylko mały, bo wcześniej była Filomen i wszystko wyjadła :mrgreen: :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro sie 29, 2012 20:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A my od jutra zaczynamy urlop :D Nie będzie nas prawie 3 tygodnie. W poniedziałek wyjeżdżamy.

The Szops

Post » Śro sie 29, 2012 20:23 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Do zakrapiania ta mikstura w butelce lacrimalu. Wszystko wpisane w kartę.

Marta,a ta mikstura to nie jest rozrobiona Betadina czy jakoś tak(kolor ma ten sam). Mamy to w szafce na zdrowej,długo przemywałyśmy tym roztworem oczy Pędzlowi i Zuzce. Może przemywać pozostałym kociakom z chorymi oczkami .

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Śro sie 29, 2012 20:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

To jest takie prawie całkiem czarne, tym przemywaliśmy nadżerki w pyszczkach. Niestety nie pamiętam nazwy.

The Szops

Post » Śro sie 29, 2012 20:27 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzisiaj do domu pojechał Łoker i Łicz czyli Srebrna :flowerkitty:
Będą mieszkały razem w Katowicach z parą młodych ludzi.
Domek doświadczony, Duzi będą kontynuować leczenie grzyba.
Od razu po powrocie do domu Paweł przysłał mi smsa (ja jak zawsze z młodymi na Ty :lol: ), że wszystko ok, kociaki troszkę w szoku ale chętne do zwiedzania mieszkania :D
Oby wszystko było dobrze, trzymajcie kciuki :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro sie 29, 2012 20:28 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:
wiesiak pisze:Otrzymałam wiadomosć w sprawie adopcji Berta . Dom z kotkiem 1,5 rocznym . Pani chce przyjechać w sobotę . Marlenko podałam Twój nr telefonu i Pani będzie dzwoniła .Czy dasz radę w sobotę bo ja nie dojadę w sobotę do chatki .

Ale byłoby super gdyby Bercik znalazł domek :ok:

Wiesiu niestety wyjeżdżam na weekend :roll:
A kto ma dyżur w sobote? Może przeprowadzi adopcje?
Ostatnio edytowano Śro sie 29, 2012 20:36 przez Cookie1706, łącznie edytowano 1 raz

Cookie1706

Post » Śro sie 29, 2012 20:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

:ok: :piwa: Świetnie, czekamy na zdjęcia jak się chłopaki zadomowią :P

The Szops

Post » Śro sie 29, 2012 20:32 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:jutro musi byc u weta

Pojadę z Kasią wieczorem do Lupusa z Ernim.

Cookie1706

Post » Śro sie 29, 2012 20:37 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

:ok:

The Szops

Post » Śro sie 29, 2012 20:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:
To prawdopodobnie jakiś wirus wywołujący sraczkę, a przy nim kociakom zaczynają się paprac oczy. Ale są kupy w badaniu to może coś jeszcze będzie wiadomo.

No właśnie zobaczymy co to jest wczoraj zawiozłam do Almavetu 2 kociaki schroniskowe też sraczka itd zobaczymu jak wyjdą badania kup może to się wszystko poskłada w jakąś całość :(
Kasia dziś ze schroniska zawiozła do lecznicy w katowicach też 3 kociak na przeleczenie na razie obserwacja potem badania.
Niestety te choroby kociaków tak się mieszają i mutują - jednego lata wybucha pp, jednego lata kk, a jeszcze innego sraczki :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

[poprzednia][następna]