KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 21:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Do domu pojechał dziś Pręgusek - brat Kosteczki. Pan wie o grzybie - jutro pójdą do weta. Domek niewychodzący - piętro domu, gdzie na dole mieszka inny, dorosły kastrowany kocur wychodzący.

Poza tym przyjechaly żwirki. Marcin je wniósł :ok:. W przedsionku do zdrowej są trzy, z tego dwa dla MatrtynyP ale niestety nie są opisane (więc dobrze by Martyna je szybko zabrała).

NIE MA W OGÓLE MOKREJ KARMY !!!!!!!!!

Łezkowi dałam prócz suchego intestinala (z pudła w szafce) także mokrego (znalazłam jakąś saszetkę intestinala) na spółę z nową lokatorką ze schronu (ale ona niezbyt to jadła). Natomiast tę karmę suchą Łezka i Pumci dałam najmniejszym kotom bo to w końcu dla maluchów było. Z karm lepszych/specjalnych mokrych zostały w sumie 2 puszki - jedna Kitten (z tego worka od Łezka i Pumci) i jedna jakaś Animonda Integra - wszystko jest w szafce - worek zlikwidowany.

Jeden z Catangelowych kotów na kwarantannie trochę był wycofany ale potem jak się uwaliły większą bandą w koszyku to jakoś trochę lepiej to wyglądało.

Melchior ze zdrowej ma sraczkę (nie od dziś) - musi jechać do weta albo choć kupa jego świeża - oby nie rzęsistki albo kokcycia...

Ponadto przydałaby się nowa myjlka do kuwet i łopatek, nie widziałam też wacików (poza tymi, co zużyłam).

Aha - pudło ze żwirem na zdrowej ma zepsute zamknięcie i jak przyszłam to resztka żwiru, która tam była robiła za kolejną kuwetę... Trzeba to jakoś zabezpieczyć...

A o sukcesach i porażkach w szczepieniu kotów na grzyba napisze pewnie Iwona albo Gosia :P

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto sie 28, 2012 22:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Melchior nie został zaszczepiony z powodu trzecich powiek, oraz Amelka która darłaaaaaaaaaaaaaa się makabrycznie. Więcej hałasu robiła o nic. Dla niej Pani Doktor poleciła tabletki-trzeba kupić u weta i dać jej z jedzeniem bądź masłem :). Jestem pozytywnie zaskoczona Miśkiem który był bardzoo grzeczny :) oraz Kamilką(buro-białą) kotką :) niby taka niedostępna do człowieka, ale zastrzyk zniosła dzielnie i dała się w końcu pogłaskać i przytulić :) Ale później poszła do swojej drewnianej budki w której siedziała jej "siostra" Emilka.
Najgrzeczniejszy ze wszystkich kotów był Łezek :)
Ogonek najgorzej zniósł zastrzyk :( darł sie ile wlezie :?

Bardzo prosze zwrócić uwagę na Wesołka(kwarantanna) Obrazek Jeżeli nadal będzie osowiały proszę o informację

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 28, 2012 22:18 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
The Szops pisze:Dla pocieszenia powiem, ze dzisiaj była jedna adopcja i stan kotów się zgadza :oops: Mara napisze kogo wyadoptowała :ok:

W tym tygodniu jak wszystko dobrze pójdzie do domu pojadą jeszcze cztery kociaki :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Czyli adopcje ruszyły :1luvu: :1luvu: no i w końcu :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 28, 2012 22:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:
Czy ktoś zajął się sprawą zakupu worka Royala na kociarnię :?: :?:

jak mi powiesz jaki dokładnie,gdzie mozna taniej zlokalizowac to sie tym moge zajac
pojedziemy,kupimy i przywieziemy :)

zwirek jutro odbiore
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro sie 29, 2012 5:55 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

[quote="terenia1"]Myślę, że dla Łezka byłoby pewnie wskazane jakieś jedzonko typu kurczak gotowany z ryżem, z marchewką.

W takim razie dostanie z ryżem i marchewką jutro same piersi.Jakby to włożyc do lodówki to może miałby na parę razy(będą 2 pojedyncze,ugotowane raniutko).Do reszty kurczaka tez dodać trochę ryżu i marchewki?zjedzą?oczywiście bez skórek :kotek:
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Śro sie 29, 2012 8:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

MarKotek pisze:
terenia1 pisze:

jak mi powiesz jaki dokładnie,gdzie mozna taniej zlokalizowac to sie tym moge zajac

zwirek jutro odbiore

Najlepsze oferty suchego Royal Canin, jakie znalazłam:
Zooplus - 10 kg dla kastratów - 185 zł (18,50 za 1 kg)
10 kg EXIGENT dla bardzo wybrednych - 179 zł (17,90 za 1 kg)

Hurtownia na Sobieskiego12 kg Sensible dla dorosłych kotów z delikatnym układem trawiennym - 209 zł. (17,41 za 1 kg)

Jeszcze trochę taniej wychodzi, jak się zamówi w Zooplusie od razu 2 worki, ale to już wydatek ponad 350 zł.

To co? Albo osoby, które mają opanowany zooplus zamawiają, albo ktoś podjedzie do hurtowni na Sobieskiego (ja mogę to zrobić w piątek po pracy).
Nie ma co dłużej kombinować, chyba że ktoś znalazł jeszcze lepszą opcję, ale sfinalizujmy to w końcu, bo gadamy, gadamy a żarcia nie ma. Hurtownia z Gliwic przysłała cennik, ale żadnych rewelacji tam nie ma.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro sie 29, 2012 8:35 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Melchior nie został zaszczepiony z powodu trzecich powiek, oraz Amelka która darłaaaaaaaaaaaaaa się makabrycznie. Więcej hałasu robiła o nic. Dla niej Pani Doktor poleciła tabletki-trzeba kupić u weta i dać jej z jedzeniem bądź masłem :).

Dla Amelki - egzorcysta 8O Albo przynajmniej koci psycholog :D

Iwona11

Post » Śro sie 29, 2012 8:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

ja jestem za Royalem. jak w zooplusie to mogę zamówić i mam już na to kaskę jak co.
tylko zastanawiam się nad tym Royal Canin - bo jakoś mi gdzieś po mózgownicy lata że jakąś na "C" to koty nie za bardzo jadły , ale nie pamiętam czy to Canin było.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 29, 2012 8:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Czyli w Krakvecie drożej?

ja wyjeżdżam na tydzień więc z zooplusem odpadam - chyba, że inny adres dostawy ale to i tak by było dopiero w następnym tygodniu chyba :(

A ta hurtownia na Sobieskiego ma jakąś stronę?

Mara S

Post » Śro sie 29, 2012 8:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

anksunamun pisze:[.Do reszty kurczaka tez dodać trochę ryżu i marchewki?zjedzą?oczywiście bez skórek :kotek:

Ja dodaję 1 marchewkę na 3-4 uda, jak dałam więcej marchwi to nie chciały, Dorotka to spróbowała i powiedziała że za słodkie :wink: Na 4 duże uda daję torebkę ryżu.

Amelka dostawała w Lupusie convenię 2 razy (podskórnie) :ok: Tam jest "egzorcysta" :wink: trzeba się poprostu umówic jak jest w pracy p. Asia i zabrac Amelkę w klacie iniekcyjnej. Te tabletki to ketokonazol?

Dorotko Royal Canin to chyba poprostu pełna nazwa tej firmy :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro sie 29, 2012 8:46 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:A ta hurtownia na Sobieskiego ma jakąś stronę?

http://www.najlepszekarmy.pl/

Iwona11

Post » Śro sie 29, 2012 8:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Te tabletki to ketokonazol?

Tak

Iwona11

Post » Śro sie 29, 2012 8:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzięki ;)

Pani Mirka dopytuje o sterylizję Elenki

Mara S

Post » Śro sie 29, 2012 8:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

czy kroś sprawdzał ofertę w telekarmie? to jest taki jak zooplus, ale oni mają transport za darmo
zamawałam u nich żwir dla drewniany kotów, przywieźli na następny dzień
aktualnie mają RC dla wybrednych 10 kg + 2 kg za 199 zł - wychodzi 16,58 kg
inne karmy też mają

Iwona11 pisze:
MarKotek pisze:
terenia1 pisze:

zwirek jutro odbiore

Najlepsze oferty suchego Royal Canin, jakie znalazłam:
Zooplus - 10 kg dla kastratów - 185 zł (18,50 za 1 kg)
10 kg EXIGENT dla bardzo wybrednych - 179 zł (17,90 za 1 kg)

Hurtownia na Sobieskiego12 kg Sensible dla dorosłych kotów z delikatnym układem trawiennym - 209 zł. (17,41 za 1 kg)

Jeszcze trochę taniej wychodzi, jak się zamówi w Zooplusie od razu 2 worki, ale to już wydatek ponad 350 zł.

To co? Albo osoby, które mają opanowany zooplus zamawiają, albo ktoś podjedzie do hurtowni na Sobieskiego (ja mogę to zrobić w piątek po pracy).
Nie ma co dłużej kombinować, chyba że ktoś znalazł jeszcze lepszą opcję, ale sfinalizujmy to w końcu, bo gadamy, gadamy a żarcia nie ma. Hurtownia z Gliwic przysłała cennik, ale żadnych rewelacji tam nie ma.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro sie 29, 2012 8:55 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:Czyli w Krakvecie drożej?

W Krakvecie też mają niektóre za 179 zł -10 kg, ten Krakvet jest OK? Jak tak, to tam też można.

Iwona11

[poprzednia][następna]