Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 28, 2012 5:37 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

elape pisze:Czy można już coś powiedzieć o usposobieniu Belli i Miry? Jak się czują w kociarni, usposobienie, jak do innych kotów? Pieszczochy czy jeszcze nieufne?

Bella się boi człowieka, jak ja pogłaskałam to kuliła się w kącie boksu- pewnie nie miala zbyt dobrych doświadczeń, ale nie jest agresywna

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Wto sie 28, 2012 9:49 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

To ja lecę dalej z ogłoszeniami, trzeba trochę ruszyć adopcje. Mam Klarę, zrobię też Paris, i chyba nikt nie ma Leszka, to tez go poogłaszam.
Kochani umawiamy się w sobotę pod Dinozaurem pod Żyletą? żeby wszyscy mogli trafić...
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Wto sie 28, 2012 11:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
evik75 pisze:Czy wiecie może w jakie dni dr Kostrzewski przymuje w Katowicach, a w jakie w Mysłowicach? Jedziemy jutro z Aange zawieźć Józię do niego, tylko nie wiadomo, gdzie jutro przyjmuje.

Ewa w Katowicach przyjmuje non stop.Do Mysłowic przyjeżdża we wtorki wieczorem na konsultacje o ile takowe są potrzebne.Warto zadwonić i spytać czy jutro będzie w Mysłowicach

Dzwoniłam,jedziemy na 17.00 do Katowic, damy znać co z Józią, jak wrócimy :)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Wto sie 28, 2012 12:06 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:To ja lecę dalej z ogłoszeniami, trzeba trochę ruszyć adopcje. Mam Klarę, zrobię też Paris, i chyba nikt nie ma Leszka, to tez go poogłaszam.
Kochani umawiamy się w sobotę pod Dinozaurem pod Żyletą? żeby wszyscy mogli trafić...

Też właśnie miałam pytać czy ktoś ma Leszka. Ja mam Amando i Bono, niedługo będę miała Polę, ale mogę jeszcze kogoś wziąć jak będzie trzeba (chłopak mi pomoże :) ).
Czy Florek ma ogłoszenia?
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Wto sie 28, 2012 12:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
LadyStardust pisze:To ja lecę dalej z ogłoszeniami, trzeba trochę ruszyć adopcje. Mam Klarę, zrobię też Paris, i chyba nikt nie ma Leszka, to tez go poogłaszam.

Też właśnie miałam pytać czy ktoś ma Leszka. Ja mam Amando i Bono, niedługo będę miała Polę, ale mogę jeszcze kogoś wziąć jak będzie trzeba (chłopak mi pomoże :) ).

Z tego co się orientuję to nie, chyba jeszcze Pampersikowi by się przydały ogłoszenia :) Jakoś latam po tych portalach w tym tygodniu i nie widzę naszych koteczków... tzn teraz to widzę Bono wszędzie haha

LadyStardust

Post » Wto sie 28, 2012 14:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:

Z tego co się orientuję to nie, chyba jeszcze Pampersikowi by się przydały ogłoszenia :) Jakoś latam po tych portalach w tym tygodniu i nie widzę naszych koteczków... tzn teraz to widzę Bono wszędzie haha

Ja z kolei jak robiłam ogłoszenia Bono, to widziałam często Józię i Izi :)
Zwróćcie uwagę na portal www.adopcje.org . Nie ma go na liście stron z ogłoszeniami a jest dość znany.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto sie 28, 2012 14:21 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:

Zwróćcie uwagę na portal http://www.adopcje.org . Nie ma go na liście stron z ogłoszeniami a jest dość znany.

Ja sobie zrobiłam najpierw swoja małą listę opierając się na googlach, ale większość stronek z tego Basia podała. Te stronkę tez znalazłam, bo widzę, że Klarusia wisi na niej. Szkoda, że nie robią wszędzie wyszukiwarek, że po imieniu można znaleźć zwierza, to wiem przynajmniej czy nie powielam ogłoszenia...

LadyStardust

Post » Wto sie 28, 2012 14:30 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:
LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:

Zwróćcie uwagę na portal http://www.adopcje.org . Nie ma go na liście stron z ogłoszeniami a jest dość znany.

Ja sobie zrobiłam najpierw swoja małą listę opierając się na googlach, ale większość stronek z tego Basia podała. Te stronkę tez znalazłam, bo widzę, że Klarusia wisi na niej. Szkoda, że nie robią wszędzie wyszukiwarek, że po imieniu można znaleźć zwierza, to wiem przynajmniej czy nie powielam ogłoszenia...

Na stronie www.adopcje.org nie dodaje się przez lento. Trzeba być tam zarejestrowanym.

Ja też mam własną listę. Bo jak wiecie, w googlach kiedy wpisujesz "koty adopcje" itd. wyświetlają się przede wszystkim strony na których kiedyś byliśmy, zgodne z naszymi wcześniejszymi wyszukiwaniami. Dlatego ja poprosiłam swojego chłopaka, żeby wyszukał mi strony z ogłoszeniami u siebie na komputerze, bo on raczej nigdy nic o kotach nie szukał. Dzięki temu wiem mniej więcej, co się wyświetli komuś mieszkającemu w pobliżu kiedy będzie szukał kota :) Ale to mi potrzebne tylko żeby wiedzieć, na których robić najpierw. Bo tak to robię zgodnie z listą na 1 stronie.

Widzę, że Florian ma tylko 2 zdjęcia, więc poczekam na nowe, bo mar_tika pisała, że ma robić wkrótce.
Obrazek

Kasia89

Post » Wto sie 28, 2012 14:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:
LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:
LadyStardust pisze:
Kasia89 pisze:Też właśnie miałam pytać czy ktoś ma Leszka. Ja mam Amando i Bono, niedługo będę miała Polę, ale mogę jeszcze kogoś wziąć jak będzie trzeba (chłopak mi pomoże :) ).

Na stronie http://www.adopcje.org nie dodaje się przez lento. Trzeba być tam zarejestrowanym.

Ja też mam własną listę. Bo jak wiecie, w googlach kiedy wpisujesz "koty adopcje" itd. wyświetlają się przede wszystkim strony na których kiedyś byliśmy, zgodne z naszymi wcześniejszymi wyszukiwaniami. Dlatego ja poprosiłam swojego chłopaka, żeby wyszukał mi strony z ogłoszeniami u siebie na komputerze, bo on raczej nigdy nic o kotach nie szukał. Dzięki temu wiem mniej więcej, co się wyświetli komuś mieszkającemu w pobliżu kiedy będzie szukał kota :) Ale to mi potrzebne tylko żeby wiedzieć, na których robić najpierw. Bo tak to robię zgodnie z listą na 1 stronie.

Widzę, że Florian ma tylko 2 zdjęcia, więc poczekam na nowe, bo mar_tika pisała, że ma robić wkrótce.

Sorry, zmieniłam post, lento miałam też otwarte i mi się pomyliło, bo zazwyczaj wpisuje na paru stronach w tym samym czasie (tak mi szybciej idzie). :ryk: Widzę, że Pampersik ma jakieś ogłoszenia z zeszłego tygodnia, więc teraz sama nie wiem, pewno martika robiła :D

LadyStardust

Post » Wto sie 28, 2012 15:19 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kazik odszedł niestety przed chwilą :|
Victor poszedł po robaki dla Niego by go nakarmić. Niestety jak wrócił i chciał go nakarmić odszedł :?

Czekamy na wieści o Józi z niecierpliwością. Mam nadzieję że wszystko w porządku i nie będzie trzeba interweniować ponownie w tym uszku.
MIKUŚ

Post » Wto sie 28, 2012 15:24 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wróciłam z kociarni .
Kotka dzika odwieziona i wypuszczona.Wypaliła z kontenera jak dzida.
Hidi zostawiłam to co pisałam na pw w szafce
i Tak
Koty.
Pola ma w górnej szczęce usuniętą całą jedną stronę i w dolnej po przeciwnej stronie kilka zebów.Ma dziąsła zaczerwienione więc zapewne troszkę ją to boil.Nie dawajcie jej suchego jedzenia tylko więcej mokrego.Brzuszek ładny.Pod koniec tyg szwy do ściągnięcia .

Bella brzuszek ładny.Kotenia w górnej szczęce ma tylko jedne ząbek.Więc mokra karma też odpada.Sutki ma ładne trochę nadciągnięte ale mleka już prawie nie ma.

Mira ok.

Gołąb w stanie agonalnym.Zmieniłam mu posłanie.

Nowa kotka ciężarna .Odpchliłam ją,ale nie odrobaczałam .Trzeba ją ciachnąć Kasiu dasz radę umówić zabieg?

Mała to ok 4 mies koteczka.Odrobaczyłam ją i odpchliłam i wrzuciłam do klaty.

UWAGA URWANY JEST SPŁYW W ZLEWIE!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto sie 28, 2012 15:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MOI DRODZY PRAGNĘ POGRATULOWAĆ NASZYM PRZYJACIOŁOM Z RZESZOWA.

Basiu i Marcinie przyjmijcie serdeczne gratulacje z okazji Waszego ślubu w imieniu Załogi Kociej Przystani.
Życzymy My i wszystkie Nasze kociaste Wam długich lat życia w szczęściu i miłości.

:balony: :balony: :balony:

Piekiełki postanowili podzielić się z Naszymi podopiocznymi "forsą" :mrgreen:
Wielkie dzięki moi Drodzy.
Na pewno wystarczy na uratowaniu paru kocich żyć :1luvu: :1luvu: :1luvu:
MIKUŚ

Post » Wto sie 28, 2012 16:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Piszę w stresie i nerwach. Przepraszam, że poryczałam się co poniektórym do słuchawki.

Od jutra mieszkam we Wrocławiu. Decyzję musiałam podjąć w ciągu godziny. Ciotka miała mi załatwić pracę, ale polecenia nic nie dały, więc zrezygnowałam wtedy i zaczęłam układać wszystko pod Sosnowiec. Żadnej pracy w zawodzie nie dostałam, bo żądają dwuletniego doświadczenia od osoby po studiach, wiadomo, Polska-zabawny kraj. Ciotka zadzwoniła, że w ostatniej chwili coś się zwolniło i mam tę pracę przyrzeczoną. W szkole, w zerówce.

Powinnam się cieszyć, ale się nie cieszę. Po kilku telefonach dowiedziałąm się, że nikt nie może mnie zastąpić. Moi rodzice nie zajmą się maleńkimi - sa wystarczająco wkurzeni, że przyniosłam je bez ich zgody. Do Wro zabrać ich nie mogę, bo warunek mieszkania u ciotki jest absolutny brak zwierząt. Wyć mi się chce - dostałam szansę od losu i musiałam wybrać. Po rozmowie z MIKUŚ przywożę kociaki na kociarnię. Boję się, ale albo je tam przywiozę, albo stracę szansę na zdobycie doświadczenia w zawodzie nauczyciela. Czuję się okropnie.

Razem z kociętami i ich kenelem przywiozę książki - moje bazarki przejmie Ilka, tak się umówiłam. Reszta książek, które nie poszły, też przyjedzie do kociarni.
Klucze zostawię Maćkowi, Basia odbierze, bo przyjedzie jutro wieczorem.
Musze teraz lecieć, bo jade z Dagą do schroniska.

:placz: :placz: :placz: :placz:
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Wto sie 28, 2012 18:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Raport z rannego dyżuru(sory że tak późno dzisiaj urwanie głowy miałam):

Woliera- w kuwecie biegunka, zjadły głodomory jak zawsze wszystko z wieczornego dyżuru:)

Boxy:

4. Dzicz- zjadła mokre,nową porcję wrzuciłam do transportera
6. Nie zjadł wieczornej porcji kuweta ok,
1. Biegunka, mokre zjedzone, na ścianach boxu rozmazany kał(nie mam pojęcia jak to zrobiły), mały oswojony, matka też bez problemu dała się wziąć na ręce
2. Nielot- niestety nie posprzątałam mu
3. Mira- biegunka,wymioty, zjadła wszystko

Zobaczcie jaki z niej słodziak :)- zmieniło się to jak próbowałam ją wziąć na ręce)

Obrazek

5. Bella-biegunka, zjadła wszystko

Nasze agresory rozsypały ziemię z kadzidełek oraz żwirek. Zostawiłam je na "pokojach".

Otworzyłam nową paczkę żwirku nie mogłam znaleźć żadnej otwartej.
Śmieci wyrzuciłam ale nie umyłam podłogi bo spóźniłabym się do pracy.

Umowę odnośnie Rexa podpisałam, jest w teczce, książeczkę sobie wzięłam.

Na grillu mnie niestety nie będzie muszę iść do pracy... wrrr
"Na zaufanie kota trzeba sobie zasłużyć"

Marcisz

Od: Wto lip 24, 2012 19:47

Post » Wto sie 28, 2012 18:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Kazik odszedł niestety przed chwilą :|
Victor poszedł po robaki dla Niego by go nakarmić. Niestety jak wrócił i chciał go nakarmić odszedł :?

Czekamy na wieści o Józi z niecierpliwością. Mam nadzieję że wszystko w porządku i nie będzie trzeba interweniować ponownie w tym uszku.

Wiesci z wizyty u weta z Józią...
Dzięki Aange :1luvu: Józia wreszcie została obejrzana przez dr Kostrzewskiego. Ma zapalenie uszu i drobne nadżerki w uszach, ale generalnie nie jest to nic b. poważnego :)
Natomiast musi brać leki:
1) czyszczenie uszu różowym płynem ze strzykawki
potem odczekać 15 min.
2) dokładnie wypędzlować uszy żółtą maścią z pojemniczka
1) i 2)- 2 razy dziennie
3) KETOKONAZOL - od czwartku (Aange podzieli i będzie podawany 1 raz dziennie)
4) DALACIN - 2 razy dziennie (dawki podzielone i opisane w woreczku)
Wszystkie leki Józi są w reklamówce (strzykawka z płynem, słoiczek z maścią i Dalacin w dawkach, a Ketokonazol będzie w czwartek)
Dałysmy Józię do boksu 2.
Dziewczyna zniosła wszystko b. dzielnie, mimo, że ją szczypało.
Za 3 tyg. kontrola. za wizytę trzeba zapłacić 55 zł, a leki wykupiła Aange (dzięki :1luvu: ).
Aange jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc i znoszenie naszego licznego towarzystwa :wink:
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

[poprzednia][następna]