Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 11:27 Re: Zaginione-znalezione koty

Kochani,

16. sierpnia na cmentarzu małej miejscowości w łódzkim znalazłam młodą kociczkę (około 4-5 miesięcy). Kotek był tam minimum kilka dni, bo widziałam go wcześniej. Jest bardzo chudy, widać, że dawno nie jadł. Poza tym wygląda na zaniedbanego, ale można to szybko „naprawić”. Weterynarz ocenił jego stan jako dobry.
Kociczka jest oswojona, lgnie do ludzi, śpi na kolanach, przytula się przy każdej możliwej okazji. Jest bardzo grzeczna i spokojna, ale lubi zabawy, jak każdy młody kot. Nie niszczy nic, ni
e drapie, korzysta z kuwety, bez problemu zostaje w domu sama, nawet na cały dzień. Toleruje też inne zwierzęta, próbuje się zaprzyjaźnić z królikiem
Niestety nie mogę jej zatrzymać, ponieważ mam już psa i królika, obie znajdy. Prosimy o dom dla sierotki. Razem z kotkiem przekażę kuwetę i transporterek. Jeśli będzie taka konieczność mogę opłacić także sterylizację. Niedługo założymy jej też książeczkę zdrowia i rozpoczniemy szczepienia.

W sprawie adopcji prosimy o kontakt pod numerem telefonu: 602 405 795 lub 606 275 611. Zdjęcia moge przesłac mailem :)

Będziemy wdzięczni za wszelką pomoc, a przyszły właściciel zyska prawdziwego przyjaciela.

kinga606

Od: Śro sie 22, 2012 11:20

Post » Śro sie 22, 2012 20:35 Re: Zaginione-znalezione koty

a mojego Ryszarda nie ma już miesiąc... tracę nadzieję. :cry:

agnesand

Od: Śro sie 08, 2012 20:47

Post » Czw sie 23, 2012 18:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam.
We Wrocławiu, w sobotę 18 sierpnia w okolicach ul. Modlińskiej zaginęła roczna kotka o imieniu Zola. Zola jest szaro-bura, a właściwie to chyba bardziej rudo-szaro-bura ( tu przepraszam, średnio znam się na kolorystycznych niuansach). W dniu zaginięcia miała na sobie czerwoną obróżkę ( możliwe że już jej nie ma). Czy ktoś ją widział? Jeśli ktoś mieszka w tych okolicach, to proszę sprawdzić swoje garaże i piwnice, być może została przez przypadek zamknięta. Poniżej zamieszczam link do ogłoszenia na gumtree, gdzie jest jej zdjęcie. Niestety nie posiadam zdjęcia, jej całej sylwetki.
http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z405981726

kizma

Od: Czw sie 23, 2012 18:06

Post » Pt sie 24, 2012 9:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Kochani,
nie wiem czy ktos już wklejał tą wiadomość na ten wątek, ale na Żoliborzu (Warszawa) zaginął cały czarny kocur ok 2 letni z wielkimi, żółtymi oczami. Poszukuje go konsekwentnie Almare.
Oto link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=144218

Jakby Wam wpadła w oczy wiadomość o czarnym kocie znalezionym, do adopcji etc. którym może być podobny do Sauronka, dawajcie koniecznie znać! :)
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Pt sie 24, 2012 16:45 Re: Zaginione-znalezione koty

Witajcie,
pierwszy raz na forum i od razu z prośbą o pomoc :)
Piszę w imieniu koleżanki. Dwa dni temu, w Warszawie, na ul. Linneusza, okolice Starzyńskiego, Jagiellońskiej i Darwina zaginęła czarno-biała kotka. Ma dość charakterystyczne umaszczenie i jest wysterylizowana. Plakaty są już rozwieszone.
Proszę, kto jest ze stolicy, niech ma oczy szeroko otwarte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

figamaga

Od: Pt sie 24, 2012 15:20

Post » Pt sie 24, 2012 17:06 Re: Zaginione-znalezione koty

figamaga pisze:Witajcie,
pierwszy raz na forum i od razu z prośbą o pomoc :)
Piszę w imieniu koleżanki. Dwa dni temu, w Warszawie, na ul. Linneusza, okolice Starzyńskiego, Jagiellońskiej i Darwina zaginęła czarno-biała kotka. Ma dość charakterystyczne umaszczenie i jest wysterylizowana. Plakaty są już rozwieszone.
Proszę, kto jest ze stolicy, niech ma oczy szeroko otwarte.

Podaj jakiś kontakt telefoniczny i jakieś informacje o kocie. Czy jest ufna czy bojaźliwa, podejdzie do obcego czy nie?

Pracuję niedaleko, będę się rozglądał
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Nie sie 26, 2012 20:46 Re: Zaginione-znalezione koty

piotr568 pisze:Podaj jakiś kontakt telefoniczny i jakieś informacje o kocie. Czy jest ufna czy bojaźliwa, podejdzie do obcego czy nie?

Teraz zobaczyłam, że bez namiarów info podałam :)

Numer do właścicielki 501-193-024

Kota ma 7 lat i nie jest ufna wobec obcych; chyba że będzie głodna. Poszukiwania nad ranem i w nocy nie przyniosły skutku, z tego co wiem koleżanka pyta wszystkich napotkanych ludzi, chodzi po piwnicach i nadal nic...

figamaga

Od: Pt sie 24, 2012 15:20

Post » Nie sie 26, 2012 23:35 Re: Zaginione-znalezione koty

Niech szuka blisko i w najmniejszych katach. Jeśli ma drugiego kota niech z nim wyjdzie na poszukiwania. Ja tak nasza Duśkę wyciagnęłam z piwnicy. A Bondzio kiedy zwiał był przerażony pod schodami wciśnięty w zupełnie niedostępne miejsce. Świeciłam we wszystkie katy i oczy zaświeciły.
Powodzenia, trzymam kciuki za wszystkie zgubione biedaki.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto sie 28, 2012 9:11 Re: Zaginione-znalezione koty

Kochani 21 sierpnia w łodzi na osiedlu stoki zaginął mały bury kotek, kocie ma około 2 msc jest znajdą dlatego dokładnego wieku jest nie znam, z nami jest ponad 2 tyg i w środę jak mój mąż otwierał drzwi wychodząc na ogród mały niepostrzeżenie się wyślizgnął i przepadł jak kamień w wodę obeszłam juz wszystkich sąsiadów z dwóch bocznych ulic i nikt nic nie wie.Jeśli ktokolwiek z Was słyszałby że ktoś znalazł takiego malucha to proszę dajcie znać
Milena

sonica

Od: Pon mar 03, 2008 9:22

Post » Śro sie 29, 2012 10:17 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam.Zaginął mój ukochany kocurek Ptysiu ( nie był kastrowany). Miejscowość Kantorowice, gmina
Lewin Brzeski. Ma 3 lata. Jest biało - czarny. Ma plamkę na prawej łapce. Zaginął 28 lipca 2012. Szukałam Go wszędzie rano i późny wieczorem. Już tracę nadzieję więc piszę do Was. W ubiegłym roku nie było Go 12 dni (w sierpniu) i 16 ( we wrześniu).

mnu

Od: Śro sie 29, 2012 10:08

Post » Śro sie 29, 2012 10:43 Re: Zaginione-znalezione koty

mnu pisze:Witam.Zaginął mój ukochany kocurek Ptysiu ( nie był kastrowany). Miejscowość Kantorowice, gmina
Lewin Brzeski. Ma 3 lata. Jest biało - czarny. Ma plamkę na prawej łapce. Zaginął 28 lipca 2012. Szukałam Go wszędzie rano i późny wieczorem. Już tracę nadzieję więc piszę do Was. W ubiegłym roku nie było Go 12 dni (w sierpniu) i 16 ( we wrześniu).

Niekastrowanego kota będzie wzywał zew natury. Jeśli się odnajdzie, wykastruj go. Zaoszczędzisz sobie niepokoju, kotem nie będzie rządził popęd, w walkach z innymi kocurami o kotki i terytorium, nie zarazi się chorobami i nie będzie powiększał populacji niechcianych kociaków.
Rozwieś ogłoszenia, skorzystaj z bezpłatnych portali internetowych (wklejaj ogłoszenia), popytaj sąsiadów, znajomych. Może zaszył się gdzieś w opuszczonym budynku. Zadzwoń do najbliższego schroniska.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Śro sie 29, 2012 18:51 Re: Zaginione-znalezione koty

lucjaa pisze:W Zielonej Górze zaginął Pikuś:
viewtopic.php?f=1&t=144306

Czy są tu karmicielki z Zielonej Góry, z pl. Bohaterów?
Pikuś był tam widziany, niestety od wczoraj nie ma go. Włascicielka będzie go tam dziś wieczorem szukać, gdyby ktoś go widział wcześniej - ogromna prośba o złapanie Pikusia i telefon do właścicielki: 608 485 155
http://schronisko.avx.pl/component/djcl ... item/2/478
Pływanie pod prąd wyrabia mięśnie.
Obrazek Obrazek Obrazek

lucjaa

Od: Czw mar 22, 2007 12:20

Post » Czw sie 30, 2012 14:31 Re: Zaginione-znalezione koty

Z bólem serca muszę zamieścić ogłoszenie w tym temacie.
Zagineła biała kotka !!! Fionka
Przy stacji PKP Wrocław Żerniki 28.08. zgubiła się 7 letnia kotka biała.Ma obróżkę z identyfikatorem (ale mogła zgubić) Jest nieśmiała.
Jeśli ktoś spotka Fionę Proszę aby pomógł jej wrócić do domu!!!
Mój tel.691179944

iiwka

Od: Pt kwi 04, 2008 14:05

Post » Nie wrz 02, 2012 14:29 Re: Zaginione-znalezione koty

sonica pisze:Kochani 21 sierpnia w łodzi na osiedlu stoki zaginął mały bury kotek, kocie ma około 2 msc jest znajdą dlatego dokładnego wieku jest nie znam, z nami jest ponad 2 tyg i w środę jak mój mąż otwierał drzwi wychodząc na ogród mały niepostrzeżenie się wyślizgnął i przepadł jak kamień w wodę obeszłam juz wszystkich sąsiadów z dwóch bocznych ulic i nikt nic nie wie.Jeśli ktokolwiek z Was słyszałby że ktoś znalazł takiego malucha to proszę dajcie znać
Milena

Milena, czy kot się znalazł?
Napisz proszę jaka dokładnie ulica?
Masz zdjęcia?

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Czw wrz 06, 2012 15:50 Re: Zaginione-znalezione koty

figamaga pisze:
piotr568 pisze:Podaj jakiś kontakt telefoniczny i jakieś informacje o kocie. Czy jest ufna czy bojaźliwa, podejdzie do obcego czy nie?

Teraz zobaczyłam, że bez namiarów info podałam :)

Numer do właścicielki 501-193-024

Kota ma 7 lat i nie jest ufna wobec obcych; chyba że będzie głodna. Poszukiwania nad ranem i w nocy nie przyniosły skutku, z tego co wiem koleżanka pyta wszystkich napotkanych ludzi, chodzi po piwnicach i nadal nic...

Czy kotka się znalazła?
Jeśli nie to trzeba zintensyfikować i rozszerzyć akcję plakatową. Chodziłem po tym terenie i ogłoszeń jest bardzo mało :( Nie wykluczam że mogły zostać pozdzierane ale trzeba obchodzić okolice i uzupełniać. Ja zauważyłem tylko 4 a powinienem spotkać przynajmniej ze 20. Na pewno trzeba pogadać z okolicznymi sklepikami żeby pozwolili wywiesić u siebie ogłoszenia, tak samo kioski, punkty usługowe. Teoretycznie kota nie powinna się zbyt daleko oddalić ale ja obwiesiłbym ogłoszeniami cały obszar Jagiellońska-Starzyńskiego-Namysłowska-Ratuszowa. Trzeba obejść okoliczne parkingi strzeżone, także te po drugiej stronie Jagiellońskiej przy ZOO. Obsługa parkingów często opiekuje się bezdomnymi kotami, zostawić tam plakaty, tak żeby i klienci parkingów też je widzieli. Oplakatować bramy w dużych blokach od Jagiellońskiej, plac Hallera. Zajrzeć do autokomisu na Jagiellońskiej za wiaduktem kolejowym. Ale najwięcej ogłoszeń powinno być w miejscu gdzie bezpośrednio kota uciekła. Ja bym rozwieszał na każdej klatce schodowej, oczywiście najlepiej w porozumieniu z gospodarzami domów żeby awantur nie było. No i wieczorami i nocami, kiedy jest spokojnie chodzić i wołać, zaglądać w śmietniki, okienka piwniczne, kępy krzaków. Zorientować się czy są jakieś okoliczne karmicielki, jakieś miejsca gdzie są dokarmiane bezdomne koty.
Powodzenia :ok:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

[poprzednia][następna]