Bohun,dymny długowłosy.Transport St.Wola- Kraków potrzebny!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2012 12:14 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Monika ma 3 koty w Belfaście i wie że to wiąże się z wydatkami :mrgreen:Bohunowi trzeba pomóc jak najszybciej :( :( :mrgreen:masz jeszcze tyle kotów w zapasie że ręce opadają :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Wto sie 21, 2012 17:10 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Byłam z Bohunem w lecznicy.Węzły dużo mniejsze, dziąsła z przodu dobre, z tyłu jeszcze czerwone.Wetka radzi bardzo podać steryd, encortolon, ale małą dawkę.Ja mam opory.Czekamy tydzień i podajemy.Na razie nie zrealizowałam recepty.Prosiłam o dokładne zbadanie kota, pytałam o sierść.Wetka nie miała żadnych zastrzeżeń, sierść jest ładna, skóra czyściutka, zdrowa, wygląda na to, że Bohun zgubił starą sierść, a nowa nie odrosła.Wetka twierdzi, że to dobrze, bo jest mu lżej przy tych upałach.Powtarzam jej słowa.A w ogóle to jest nim zachwycona.Ona lubi takie trójkątne pyszczki, ale najbardziej podoba się jej charakter Bohuna, że taki łagodny i grzeczny.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto sie 21, 2012 18:33 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Bąbik jak zaczął chorować na plazmocytarne zap dziąseł, to też brał sterydy- bodajże 2 czy 3 iniekcje, ale mia wtedy dosłownie "ogień" w pysiu, potem jak mu nawracało to stosował krótki czas maść Carident i fajnie mu pomogło- ale ona też jest na receptę. A teraz jak ma zaostrzenie to stosujemy sposób od Ciebie :wink:
No i niestety to mu będzie nawracało, więc nie warto słuchać nikogo i pod żadnym pozorem w przyszłości nie usuwać zębów póki kot będzie jadł, bo to jest ostateczność, która niekoniecznie pomaga...

Kciuki za Bohunka :ok:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Śro sie 22, 2012 6:11 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Nie, nie usunę mu ząbków.Ząbki ma ładne, nie ma żadnych problemów z jedzeniem.To nie jest tak, że ma ogień w pyszczku, aż tak źle nie jest.Niewiele wiadomo o PZD, tak naprawdę.Jest bardzo rozpowszechnione wśród kotów, skutecznego sposobu leczenia nie ma.Spróbuję ten steryd za tydzień, ale faktycznie, Sroczko, dzisiaj zacznę "mój" sposób.Dzięki za kciuki :1luvu:
To jest kot ze snów.Z resztą zwykle mam takie właśnie koty, kochane, miziaste.Bohun nie wskoczy na kolana, nawet ode mnie ucieka, zwłaszcza teraz, bo mu podawałam leki.Trudno mi to wytłumaczyć, bo uwielbia być przytulany, głaskany, bardzo lubi czesanie..itd., ale sam się o to nie upomina.Wieczorem natomiast jest odwrotnie.Muszę uważać, żeby go nie nadepnąć, kręci się bowiem koło moich nóg, mruczy, podstawia grzbiet do głaskania, wskakuje na blat kuchenny i się o mnie ociera.Chodzi oczywiście o jedzenie.Już nie dostaje jedzenia w łazience, woli jeść w towarzystwie pozostałych kotów.Muszę więc pilnować bardzo i to robię.Bohun jest grzeczny, nie zagląda kotom do misek, ale strzeżonego...Ani razu nie skorzystał z kuwety moich kotów, ma swoją i już.Pięknie z niej korzysta.Nie wiem, skąd Bohun wie, co jest zabawką, a co np.bibelotem, bo nie ma mowy, aby cokolwiek zrzucił.Na zabawę ochotę ma zawsze, uwielbiam go wtedy obserwować.Jest taki szczęśliwy! W pewnym sensie go wyróżniam, bo jest taki łagodny, nie potrafi o nic walczyć, nie syknie, nie drapnie, najwyżej ucieknie.Najbezpieczniej czuje się przytulony do Czarusia, w ogóle nie wyobrażam sobie, aby był jedynakiem, drugi kot jest mu potrzebny jak powietrze.

ewar

Post » Śro sie 22, 2012 6:41 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Próbowałam robić zdjęcia Bohuna w moich objęciach, takie coś wyszło :wink: To naprawdę jest przytulak, zobaczcie, jak obejmuje mnie łapką.Barankował oczywiście, ale tego na zdjęciach już nie widać.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Guci i Bohunowi spodobała się podusia przeznaczona na bazarek.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Czw sie 23, 2012 8:33 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Jak ja lubię tego kota :1luvu: Wydaje mi się, że czuje się naprawdę dobrze, je dużo i pięknie się bawi.Mam takie drewniane zabawki powieszone pod ławą, jedna z malutkim dzwoneczkiem.Bohunowi bardzo się podobają, z resztą on bawi się absolutnie wszystkim.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Pt sie 24, 2012 9:44 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Dzisiaj sprawiłam Bohunowi przyjemność-wyczesałam go :lol: On to bardzo lubi, ale zupełnie nie ma takiej potrzeby, na grzebieniu nie było NIC! Ten kot się w ogóle nie leni 8O , pozostałe bardzo.Sierść Bohuna jest czyściutka, przemiła w dotyku.
Było też nieprzyjemnie, bo kot dostaje homeopatyczne kulki na dziąsła.W przyszłym tygodniu zacznę mu podawać encortolon, chociaż zrobię to niechętnie.

ewar

Post » Sob sie 25, 2012 18:12 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Kulki (mercurius?) można podać z wody. Wziąc 1-2 ml wody i rozpuścić w tym 2-3 kulki. Potem strzykawka powoli, żeby długo było w pysku wlewać tę wodę.To samo z kroplami homeo. Nie ma wtedy takiego stresu.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Nie sie 26, 2012 5:35 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Dzięki :1luvu: Tak zrobię, nie chcę go stresować, zwłaszcza, że od jutra będzie steryd, ten już musi być chyba podawany normalnie.

ewar

Post » Nie sie 26, 2012 16:45 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Steryd i homeo to pomyłka niestety.
Ale to Twoja decyzja.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon sie 27, 2012 4:48 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Naprawdę? :oops: Dzięki, że mnie uprzedziłaś.

ewar

Post » Pon sie 27, 2012 7:44 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

No i mamy standard.....znowu brak veta :( u mnie to samo z Maxem :(
ObrazekObrazekObrazekObrazek

jaga1666

Od: Pon sie 06, 2012 12:48

Post » Pon sie 27, 2012 8:31 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

A ta wetka u której jest Mika i Szylcia jest kiepska?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon sie 27, 2012 11:05 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Goyka pisze:A ta wetka u której jest Mika i Szylcia jest kiepska?

Bardzo dobrze robi sterylki.
Homeopatię wprowadziłam sama, bez wiedzy weta.Przerwałam, Bohun dostanie steryd, ale jutro.

ewar

Post » Wto sie 28, 2012 5:08 Re: Bohun,dymny długowłosy przystojniak,syberyjczyk?Pora do

Bohun jest ciekawym kotem.Rano nie jest zupełnie zainteresowany miziankami, nie chce być głaskany, ucieka ode mnie.Wieczorem jest odwrotnie, staje się namolny, kręci się wokół nóg, domaga pieszczot.
Nie śpi już w nocy na balkonie, pomimo, że ten jest otwarty, chyba jednak już za zimno.Zaanektował sobie koc polarowy, który kupiłam w ciuchlandzie dla kotów ze schroniska.Uwielbia go, będzie więc jego.
Widzę Bohuna codziennie, nie zauważam więc tak bardzo zmian w jego wyglądzie.Siostra twierdzi, że bardzo urósł, zrobił się z niego dorodny kot.Wciąż nie mogę się go nachwalić, jest taki grzeczny.Bardzo jestem wdzięczna Ani ( jaga1666) za drapak :1luvu: Gdybym wcześniej taki sobie sprawiła, kanapa w pokoju byłaby w dobrym stanie, koty bowiem już jej nie drapią.Najbardziej lubię, kiedy jednocześnie Bohun i Czaruś korzystają z drapaczka, takie dwa kudłate koty w kontrastowych kolorach ostrzące sobie pazurki :1luvu: , nie udaje mi się jednak zrobić zdjęcia :evil:
Do tej pory Bohun jadł prawie wyłącznie surowe mięsko, bez niego kolacja była nieważna.Teraz mu się odmieniło i wsuwa puszki.Nie je jednak już tak dużo i tak łapczywie.Nie wygląda na chorego kota, ani wygląd , ani jego zachowanie nie wskazują na nic niepokojącego.Podam mu ten steryd, mam nadzieję, że zadziała i dziąsła będą ładne.To jest bowiem jedyna rzecz, z którą trzeba coś zrobić.

ewar

[poprzednia][następna]