SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 26, 2012 20:51 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

gabi.cezar pisze:Obrazek-713, kotka, 2 lata, ma być odebrana

Ktoś się orientuje, o co chodzi z tym, że "ma być odebrana" na kartce informacyjnej? Już tam z 5 dni siedzi przerażona. Ma obróżkę taką z tych ozdobnych, zgubiła się komuś czy ktoś ją oddał na przechowanie?

Ludzie biorą koty ze schronu bezpośrednio, ale to trochę irytujące, że ktoś przychodzi o 13:30 (biuro czynne do 15 w weekendy) i już mu mówią, że nie ma co szukać, bo formalności w biurze i tak nie załatwi, paranoja. Wielka łaska, że komuś kota oddadzą... :roll:
Aczkolwiek niektórzy to nawet lepiej, że się zniechęcają. Dzisiaj jacyś ludzie szukali kociaka na czwórce, bo "przecież pisali, że tyle kociaków mają a tu NIC". Bo w klatkach już siedzą same podrostki 3-4 miesięczne niemal a wiadomo, że najlepszy jest taki 3-4tyg a jak potem podrośnie i przestanie być słodki to niech sobie radzi na ulicy sam najlepiej. :evil:

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie sie 26, 2012 20:56 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Ciotka Kasia popatrzyła na biedne białe zaropiałe i od razu agresor ;))

No mi w sumie dzisiaj też powiedziano, że nie mam co czekać żeby zabrać białasy, bo pan przede mną będzie ostatni obsłużony :ok:

Mi to w sumie wszystko jedno, zabrałabym je bez umowy i przyjechała następnego dnia :kotek:

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Nie sie 26, 2012 20:58 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

co do srebrzystej koteczki to
w schronie jest od 22 sierpnia.
jeśli dobrze rozumiem napis z karteczki to była jakaś interwencja.
może ktoś trafił do szpitala czy coś, nie mam bladego pojęcia,
ale rzeczywiście kicia jest dość mocno zestresowana.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 26, 2012 21:12 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Białe Maszkarony wsysają za pół schroniska :) Kasia świadkiem - brzuchy bez dna..

Na dziewczynce pcheł było milion plus kilka. Biedne to stworzonko, dużo słabsza, bardziej chora. Jutro razem z Wąskim będziemy do weta szli. No i kroi się domek dla białego dwupaka :piwa:

viris

Post » Nie sie 26, 2012 21:19 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

viris pisze:Białe Maszkarony wsysają za pół schroniska :) Kasia świadkiem - brzuchy bez dna..

Na dziewczynce pcheł było milion plus kilka. Biedne to stworzonko, dużo słabsza, bardziej chora. Jutro razem z Wąskim będziemy do weta szli. No i kroi się domek dla białego dwupaka :piwa:

Ja bym się taką ilością żarcia, jaką przy mnie wciągnęły, spokojnie najadła. :D A one już wcześniej coś opędzlowały.
No to za domek. I jutrzejszego weta. :piwa:

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie sie 26, 2012 21:19 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Czy istnieje możliwość aby przekazać Stefanowi jakąś saszetkę conva i/lub jakąś inną karmę która by go dobrze odżywiła
po tak długim niejedzeniu???
Stefanek mieszka w okolicy centrum.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Nie sie 26, 2012 21:23 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Kasiaufo pisze:
viris pisze:Białe Maszkarony wsysają za pół schroniska :) Kasia świadkiem - brzuchy bez dna..

Ja bym się taką ilością żarcia, jaką przy mnie wciągnęły, spokojnie najadła. :D A one już wcześniej coś opędzlowały.
No to za domek. I jutrzejszego weta. :piwa:

jestem twarda i nic więcej im nie dałam - biedne o samej wodzie i suchej karmie spędzą noc ;) Oczywiście Piotrek zarządził, że jeszcze jedna miseczka mokrego, ale one po prostu pękną - więc kategorycznie się sprzeciwiłam :D

viris

Post » Nie sie 26, 2012 21:31 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Aha, ze względu na swoje "zboczenie" do kociaków, które trzeba jeszcze karmić butlą - pytałam dzisiaj w schronie i podobno są dwa maluszki, jeśli dobrze pamiętam rudy i srebrny.

viris

Post » Nie sie 26, 2012 21:42 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Obrazek
wklejam fotkę Stefanka z DS u Ani. Chłopina jest słaby, jeszcze nie załatwia się do kuwetki.
Gdyby ktoś miał na zbyciu conva lub np. jakieś pasztety dla bejbisiów, lub gerberki, to Stefanowi się bardzo przydadzą.
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Post » Nie sie 26, 2012 21:43 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Viris - karmę suchą też odstaw jak mają mieć badaną krew. żadnej karmy na 8 godzin przed wetem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 26, 2012 21:44 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

viris pisze:Aha, ze względu na swoje "zboczenie" do kociaków, które trzeba jeszcze karmić butlą - pytałam dzisiaj w schronie i podobno są dwa maluszki, jeśli dobrze pamiętam rudy i srebrny.

Pilny DT dla butelkowców.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 26, 2012 21:51 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Ja niestety nie mam conva (mam tylko ociupinkę, dosłownie łyżka została), a maluchowych pasztecików przy tych białych pasibrzuchach też jak na lekarstwo.

Gibutkowa - ale maluchom mam krew badać?? na co?? One poza KK to zdrowe jak rydze są ;)

viris

Post » Nie sie 26, 2012 21:58 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

viris pisze:Ja niestety nie mam conva (mam tylko ociupinkę, dosłownie łyżka została), a maluchowych pasztecików przy tych białych pasibrzuchach też jak na lekarstwo.

Gibutkowa - ale maluchom mam krew badać?? na co?? One poza KK to zdrowe jak rydze są ;)

A to czemu im chcesz zabrać mokre? Maluchy mogą wtulać ile dusza zapragnie, byle by się nie przeżarły i nie shafciły ale maluszkom nie trzeba wydzielać karmy jakoś bardzo, szczególnie jak mają dobrej jakości żarło ;)
Ja nie myślałam o badaniu im krwi ale mnie to zabieranie jedzenia tak zastanowiło że może Ty chcesz im zrobić ;P

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 26, 2012 22:06 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Gibutkowa pisze:
viris pisze:Ja niestety nie mam conva (mam tylko ociupinkę, dosłownie łyżka została), a maluchowych pasztecików przy tych białych pasibrzuchach też jak na lekarstwo.

A to czemu im chcesz zabrać mokre? Maluchy mogą wtulać ile dusza zapragnie, byle by się nie przeżarły i nie shafciły ale maluszkom nie trzeba wydzielać karmy jakoś bardzo, szczególnie jak mają dobrej jakości żarło ;)
Ja nie myślałam o badaniu im krwi ale mnie to zabieranie jedzenia tak zastanowiło że może Ty chcesz im zrobić ;P

Nie chcę im zabrać - bo nie ma im zabierać, co nałożę mokre to znika :))) One wyglądają na prawdę jakby miały pęknąć... żeżarły po prostu OGROM a pożarciu bekały jak dziady :))))) suche też dobre, niech sobie pojedzą, bo jak mlaskają mokre to Klara dostaje ślinotoku.

Kup 6, sików 4 - wszystko w kuwetce ;))))))))))))))))))

viris

Post » Nie sie 26, 2012 22:09 Re: SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63

Podobno bardzo dobrze, jak takie katary mają wilgotne powietrze w pomieszczeniu gdzie przebywają. Zrobiłam więc 'tropiki' i wywiesiłam u nich pranie, rzeczywiście oddychają zdecydowanie lepiej.

viris

[poprzednia][następna]