Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 26, 2012 19:26 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Gosia napisz cokolwiek
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie sie 26, 2012 19:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

kocurzyca41 pisze:
Caragh pisze:Vipku, co to za tytuł wąta? 8O :strach:

Ki diabeł? 8O

no własnie.... zastanawia mnie to tez.... :strach:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sie 26, 2012 19:27 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

:conf: :strach:
Co się dzieje?

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Nie sie 26, 2012 19:31 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

może ma ktoś do niej telefon, trzeba może zadzwonić :?: :oops:
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Nie sie 26, 2012 19:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

No tak...jak tu zacząć...
Tradycyjnie witam cioteczki.
Czemu taki tytuł? Ano bo faktycznie chyba tylko to mi zostało :( .

Moje dzieci, Roksana i Grześ, pojechali sobie dzis obejrzeć Nałęczów.
A potem stwierdzili, że pogoda ladna, nie gorąco, to sobie pójdą kawałek przez pola, takim spacerkiem.
Telefon, jaki otrzymałam mniej więcej pół godziny po odjeździe Kasi.
- Mamuś...zgadnij, co się stało...-
- No co się stało, dziecko? Nie macie jak wrócić, tak?-
- Nieee...tylko wiesz...w polu przy trasie znaleźliśmy małego kotka...-
- Nie, nie, proszę, Boże, tylko nie to!-
- No mamuś, ale deszcz pada, a on jest malutki, tutaj jest dookoła tylko pole i trasa, nawet w pobliżu domu nie ma żadnego...to co mamy z nim zrobić, zostawić? Tylko gdzie? Jakoś tak w polu, dalej od tej trasy czy jak?-

Każdy normalny człowiek powiedziałby a zostawcie tam, gdzie znaleźliście i wracajcie do domu. Nawet dziś z Kasią rozmawiałyśmy na ten temat, jakieś pierdoły o sumieniu i innych kompletnie niepotrzebnych człowiekowi rzeczy....Ale nie, bo ja wymyślając sobie od debili, kretynek, skończonych idiotek, powiedziałam:
- No to zabierzcie go....-
- Mamuś, wiedziałam, że się zgodzisz! Sama zobaczysz, jaki on jest biedny!-

Zobaczyłam jakies dwadzieścia minut później.
Kociak na oko jakieś 8 tygodni, mniej więcej taki, jak Antoś, kiedy go znalazłam.
Jest to malutki woreczek kości obleczony lichutkim futerkiem.
Wszystkie te kościny można bez problemu policzyć nawet specjalnie nie naciskając...w życiu nie widziałam tak chudziutkiego maleńtasa :( :( .
Załzawione oczy i potężny kk, gluty gęste i zielone :( .
Na chudym brzusiu trzycentymetrowa narośl pokryta twardym strupem. Nie wiem, co to jest, jest zaschniete, jakiś pęknięty wrzód czy zaschnięta rana :( .
Nakarmiłam, napoiłam, przyniosłam do łazienki kuwetkę, posłanko, a potem siadłam na kafelkach w tej łazience i zaczęłam ryczeć. Strasznie. Nad tym chudym ciałkiem i nad sobą.
Sił już nie mam.....
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie sie 26, 2012 19:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Małgoś, ja przez ciebie na zawał zejdę :twisted:

A myślałam, ze naprawdę coś się stało :roll: Nie rycz, myśl i opisuj. Będziemy kombinować :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 26, 2012 19:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

To, że jutro do weta to wiadomo. Możesz zrobić zdjęcie brzuszka?
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 26, 2012 19:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Ja już najgorsze myśli miałam :(
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Ufff, szczerze myślałam, że coś złego się stało!
A tu taka bida trafiła na taką dobrą rodzinkę :ok:

Przesyłam mnóstwo ciepłych myśli :1luvu: :1luvu: Każdy ma czasem chwilę zwątpienia ale mam nadzieję, że siły szybciutko powrócą :ok: :ok: :ok:

I za maluszka :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Nie sie 26, 2012 19:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Gosiu, nie płacz... albo wypłacz się porządnie i znów popatrzysz na świat okrutny, w którym jednak sa tacy ludzie jak Ty i Twoje dzieci i dlatego nie do końca ten świat stracony. Dasz radę, choć teraz Ci ciężko. A maleńkie chude ciałko jeszcze Ci do uszka zamruczy.
Obrazek

ewka63

Od: Sob paź 29, 2011 17:40

Post » Nie sie 26, 2012 19:38 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Gocha rany boskie.... ja cie uduszę... osobiście
ja tu juz tvn24 przeglądam i szukam info o wypadkach.... siedzę i dumam czy może coś zlego z Plamem...
a tu nieszczęście w postaci kociego dziecka......

dawaj foty malucha....
własnie, Marysia dobrze pisze.... będziemy myśleć
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Nie sie 26, 2012 19:40 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Mam convalescence i chrupki dla maluchów.
Wysłać?
Właściwie to sie głupio pytam, jutro wyślę. Adres mam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie sie 26, 2012 19:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

kamari pisze:Małgoś, ja przez ciebie na zawał zejdę :twisted:

A myślałam, ze naprawdę coś się stało :roll: Nie rycz, myśl i opisuj. Będziemy kombinować :ok:

Marysia...ale dla mnie to tragedia jest, po prostu.
Mały wymaga natychmiastowego leczenia, nie dość, że kk bardzo zaawansowane, to jeszcze ta narośl na brzusiu.
Za co?
Dostałam parę groszy, muszę zapłacić za wodę, przez tą lodówkę całe jedzenie mi szlag trafił.
Lodówka jak przestała chodzić i nikt jej nie wyłączył, to zaczęła grzać...jajka były gorace jakbym z wody wyciągnęła.
Szlag trafił przez to grzanie kocie i psie puszki, moje i nie moje, puchy w środku sie zagotowały, zrobił sie bombaż i tyle.
Są dzieci, musze im dać jeść.
Coś muszę dać jeść zwierzakom.
No i przeciez do pracy musze dojeżdżać.
Szlag mnie zaraz jesny trafi...już nie daję rady.
No załamke mam totalną.

Chcecie zobaczyć bidoka?
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie sie 26, 2012 19:42 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Goopiaaa ... :wink: no nie rycz .... tylko się ciesz, że dzieci kota przywiozły ... bo byś pewnie teraz zapitalała po ciemku szukać go w tych polach ... Przecież właśnie dokładnie o tym rozmawiałyśmy dzisiaj ... :mrgreen: Jakoś się pozbierasz ... co będę mogła, to pomogę .... I może wreszcie to będzie Twój pierwszy TYMCZAS .... :ok: :ok: :ok:

edit: jak mi z nim dojedziesz do mnie do domu najpóźniej o 9.30 to jadąc do pracy zabiorę go do mojej wetki w Świdniku (to złoty człowiek, sama leczy i karmi okoliczne przybłędy, więc na pewno poczeka na pieniądze) ...
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 19:48 przez katarzyna1207, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie sie 26, 2012 19:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6..." ostał mi się jeno sznur "

Gosia...Ty litości nad ciotkami nie masz...Teraz to wszystko ,tylko nie sznur...Trzeba maleństwo odchuchać i na prawdziwego kota wychować...Wszelkie kombinacje prowadzić będziem....byle tylko mruczał./mruczała...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

[poprzednia][następna]