Malutka miaczy gdy wychodze.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 26, 2012 9:27 Malutka miaczy gdy wychodze.

Witam mam na imię Damian z kolei mój kot ma 1 rok i bawi się malutka mieszkam w bloku na 3 piętrze. Problem tkwi w tym, iż nie mogę nigdzie z domu wyjść ponieważ moja kotka płacze za mną, ( słychać to 3 piętra niżej ). Nie wiem w czym jest problem, może z tęsknoty kot miauczy. Czy adopcja 2 kotka była by dobrym rozwiązaniem ?

Mamajek

Od: Nie sie 26, 2012 9:08

Post » Nie sie 26, 2012 9:38 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Czy kotka jest wysterylizowana? Nie ma przypadkiem rujki?
Samotny kot się może nudzić :wink: , często kolega lub koleżanka stanowią rozwiązanie. Proponuję adopcję kota z Domu Tymczasowego - wtedy możesz otrzymać informacje o usposobieniu i charakterze nowego pupila. Natomiast nie licz na kocią miłość od pierwszego wejrzenia - dokocenie trwa kilka dni.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 26, 2012 9:46 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Kotka nie jest wysterylizowana. I nie ma żadnych objawów rujki jedynym co przypomina rujkę u malutkiej jest to, że jak przyjdę do domu zaczyna się łasić i ciągnie mnie do kuchni.

Co do kociej miłości wiem, że od razu liczyć nie mogę. Historia mojego dawnego kota.

U babci była kocica, która urodziła 3 kotki w piwnicy. Jednego wziąłem był tak dziki gryzł moje palce do kości. Ale udało mi się go oswoić i byłem dla niego jak kocia mama. Kot bawił się gniotek. I był przywiązany tylko do mnie gdy ktoś chciał z rodzinny go pogłaskać to robił minę jakby coś mu nie pasowało a, gdy do domu przychodzili goście ten zaczynał szczekać jak pies. :D

Mamajek

Post » Nie sie 26, 2012 9:50 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Mamajek pisze:Witam mam na imię Damian z kolei mój kot ma 1 rok i bawi się malutka mieszkam w bloku na 3 piętrze. Problem tkwi w tym, iż nie mogę nigdzie z domu wyjść ponieważ moja kotka płacze za mną, ( słychać to 3 piętra niżej ). Nie wiem w czym jest problem, może z tęsknoty kot miauczy. Czy adopcja 2 kotka była by dobrym rozwiązaniem ?

Zdecydowanie tak i koniecznie sterylka.To dla dobra kotki, jej zdrowia przede wszystkim.Bywam często w lecznicy, przynoszone są kotki z ropomaciczem, z guzami na listwie mlecznej.Szczęście, jeśli zdąży się zoperować, a ilu się nie udaje? :cry:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 26, 2012 9:51 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Mimo wszystko, u rocznej kotki zaczęłabym od sterylki :wink: Czasami ruje dają objawy nieswoiste albo mało widoczne, ale po jakimś czasie mogą być komplikacje zdrowotne. Miauczenie może być objawem rui - kotka woła partnera :wink:
Zresztą, kotka po sterylce prawdopodobnie lepiej przyjmie towarzystwo - kotki bywają dość terytorialne, ponieważ muszą mieć przestrzeń do wychowania potomstwa. Sterylka osłabia takie zachowania.

alix76

Post » Nie sie 26, 2012 9:57 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Dziękuje serdecznie za wszelaką pomoc. W najbliższych dniach postaram się, aby kotka poszła na sterylkę. Po jakimś czasie zastanowię się nad drugim kotem. :-).

Jeszcze raz jedno wielkie dziękuje. I życzę miłej niedzieli kociarze. :piwa: :piwa:

Mamajek

Post » Nie sie 26, 2012 9:59 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Zaglądaj do nas :wink: - lubimy oglądać zdjęcia kotów i mamy dużo kotów do adopcji 8)

alix76

Post » Nie sie 26, 2012 10:10 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

No to dam zdjęcia mojej malutkiej :

Obrazek

Mamajek

Post » Nie sie 26, 2012 10:16 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Śliczna :1luvu: , chyba marmurka, prawda?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie sie 26, 2012 11:23 Re: Malutka miaczy gdy wychodze.

Taki mały spamik :

http://screenshooter.net/data/uploads/al/hm/vwqm.jpg Jęzorek
http://screenshooter.net/data/uploads/kt/oq/ufve.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/xp/uq/bxwm.jpg
http://screenshooter.net/data/uploads/ak/oh/eyxh.jpg Złodziejaszek :-)

Tak kotek marmurkowy aczkolwiek ma tyle tych kolorów, że o ja boga moja noga

Cały BRZUCH w dwóch kolorach brązowy i strasznie jasny szary.

Mamajek