Jego Wysokość Malagito :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 24, 2012 20:39 Re: Jego Wysokość Malagito :)

KubaTST pisze:
[...]Z wyglądu aniołek, z charakteru diabełek - i dlatego je za dwóch. :wink:

Tak można też Hankę określić. Te AFN'owskie to wszystkie takie ananaski :D

Ależ był nastroszony :D Teraz go "wygładziło"

Taki już ich urok, ale gdybym miała wybrać między kotem z ADHD a statecznym parapetowcem to wybór byłby oczywisty - ciągnie swój do swego. :wink:
A poprawa sierści to ogromna zasługa Efa Olie, które podawałam za radą Annyzoo, niesamowicie się jej kondycja poprawiła (sierści, nie Anniezoo :lol: ). :1luvu:

Swoją drogą, wpadł mi w oko taki wynalazek:
Obrazek
Ciekawa jestem czy zainteresowałby Malagę, bo on się lubi chować i przeciskać przez różne dziury. :P

solarie

Od: Pt mar 02, 2012 17:21

Post » Pt sie 24, 2012 20:57 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Bajer :D Jednak moje pewnie miałyby go gdzieś.. tak jak pluszowy tunel, masażer CatIt i wiele innych wynalazków, które mi się podobają :D
Gdzieś widziałam zdjęcie kociego "zamku" z kartonowych pudeł - to byłby szał :D
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt sie 24, 2012 21:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)

KubaTST pisze:Bajer :D Jednak moje pewnie miałyby go gdzieś.. tak jak pluszowy tunel, masażer CatIt i wiele innych wynalazków, które mi się podobają :D

No ja właśnie takich wynalazków nigdy nie kupowałam, dysponuję tylko wędkami, myszkami, piłeczkami i jednym małym drapakiem, który Maladze służy jako "pomost" do parapetu, bo akurat jest tej wysokości. Tunel by go pewnie zainteresował, bo wiecznie chowa się do środka poszewki od kołdry, pod koce, wciska się z zawinięty na czas sprzątania dywan... :)
A zamek z kartonów fakt, zanim zostałby doszczętnie zgryziony pewnie dostarczyłby mu godzin rozrywki. :D

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 21:04 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:
KubaTST pisze:Bajer :D Jednak moje pewnie miałyby go gdzieś.. tak jak pluszowy tunel, masażer CatIt i wiele innych wynalazków, które mi się podobają :D

No ja właśnie takich wynalazków nigdy nie kupowałam, dysponuję tylko wędkami, myszkami, piłeczkami i jednym małym drapakiem, który Maladze służy jako "pomost" do parapetu, bo akurat jest tej wysokości. Tunel by go pewnie zainteresował, bo wiecznie chowa się do środka poszewki od kołdry, pod koce, wciska się z zawinięty na czas sprzątania dywan... :)
A zamek z kartonów fakt, zanim zostałby doszczętnie zgryziony pewnie dostarczyłby mu godzin rozrywki. :D

:) http://www.youtube.com/watch?v=PaIb4smW6uE

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt sie 24, 2012 21:09 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Annazoo pisze:
solarie pisze:

:) http://www.youtube.com/watch?v=PaIb4smW6uE

Dokładnie tak robi, nic się nie zmieniło. :D Zdarza mu się nawet tak schowanemu zasnąć, więc zawsze jak mam na łóżku jakieś wybrzuszenie to na wszelki wypadek zanim usiądę sprawdzam czy się to nie zacznie ruszać, żeby go przypadkiem nie przygnieść. :lol: A jaki jest wściekły kiedy odwracam pościel odwrotnie - tak, że guziki nie są na wierzchu tylko pod spodem i nie może wejść do środka, wtedy dopiero chodzi i narzeka, że jak tak można mu psuć zabawę. :mrgreen:

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 21:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:

Jak będziesz chciała to mogę sprzedać mój tunel beżowy za 20zł ma z 1m, może 1.5m, bo leży i się kurzy, ale dopiero w październiku, jak wrócę do Krakowa, bo teraz mamy wakacje w Niemczech całą "rodziną" :D

Na filmiku Malaga wymiata :D Robi przy tym takie MiaUuu!! MiaUuu!! - bojowo - zabawowe :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Pt sie 24, 2012 21:14 Re: Jego Wysokość Malagito :)

solarie pisze:Jak się będzie pasł w takim tempie to do końca wakacji będę miała wykarczowane podwórko. :wink: Dlatego myślałam o zasianiu jakiejś trawki w doniczce czy czegoś podobnego, żeby miał domowy wypas. :)

Popatrz na plusy, oszczędzasz na koszeniu :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Pt sie 24, 2012 21:17 Re: Jego Wysokość Malagito :)

KubaTST pisze:Jak będziesz chciała to mogę sprzedać mój tunel beżowy za 20zł ma z 1m, może 1.5m, bo leży i się kurzy, ale dopiero w październiku, jak wrócę do Krakowa, bo teraz mamy wakacje w Niemczech całą "rodziną" :D

Rozważę propozycję, w razie czego przypomnę się w październiku, dzięki. :ok:

Miraclle pisze:
solarie pisze:Jak się będzie pasł w takim tempie to do końca wakacji będę miała wykarczowane podwórko. :wink: Dlatego myślałam o zasianiu jakiejś trawki w doniczce czy czegoś podobnego, żeby miał domowy wypas. :)

Popatrz na plusy, oszczędzasz na koszeniu :mrgreen:

Racja, to wybitnie ekologiczne rozwiązanie, zero szkód dla środowiska, a efekt ten sam. :ok: :P

solarie

Post » Pt sie 24, 2012 23:02 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Śliczny kotek, piękne ma te cętki. Wygląda, jak ocelot. Zdjęcia ma super. :)
Sympatyczny wątek, będę zaglądała, jeśli pozwolisz.
Moja Gaja takie cęteczki ma na brzusiu, obecnie niestety ogolonym.

U nas tunel robi furrorę. A taki drapak mamy w planach dla wspinaczy. :P
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Sob sie 25, 2012 9:07 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Malagito z siebie wydaje prawdziwe indiańskie okrzyki bojowe :lol: ale ma super zabawę :D

rudy kociak

Od: Śro paź 19, 2011 18:21

Post » Sob sie 25, 2012 12:28 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Obrazek

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Sob sie 25, 2012 14:30 Re: Jego Wysokość Malagito :)

saintpaulia pisze:Śliczny kotek, piękne ma te cętki. Wygląda, jak ocelot. Zdjęcia ma super. :)
Sympatyczny wątek, będę zaglądała, jeśli pozwolisz.
Moja Gaja takie cęteczki ma na brzusiu, obecnie niestety ogolonym.

U nas tunel robi furrorę. A taki drapak mamy w planach dla wspinaczy. :P

Oczywiście, będzie nam bardzo miło, jeśli będziesz zaglądała - im nas więcej, tym weselej. :1luvu: Czyżby Gaja była w takim razie po
sterylce? Sierść na pewno szybciutko odrośnie i będzie bardziej puchata, a cętkowane brzusie to te najładniejsze. :ok:

solarie

Post » Sob sie 25, 2012 14:59 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Tymczasem ja witam się w dniu dzisiejszym, na odmianę pochmurnym i deszczowym. Obrazek :wink:

Leniwa ta nasza sobota. Rano pojechałam do Kęt szukać dla siebie butów, ale oczywiście wszystkie fajne pary w rozmiarze 41 już dawno wykupione i wróciłam z niczym, proza dnia codziennego... :roll: A Malagito za ten czas spał na parapecie - zastałam go leżącego w tej samej pozycji kiedy wróciliśmy do domu, ta pogoda nie tylko na mnie podziałała usypiająco.

--

Ale teraz już jest lepiej, zjadłem obiadek, więc bawię się na całego!

Pancia wytargała z szafki zapomnianą myszkę,
Obrazek

więc zacząłem ją z zapałem mordować, tak w ramach treningu na ewentualny zmasowany atak gryzoni (i robiłem to tak zapalczywie, że ostało się tylko jedno nierozmazane zdjęcie)
Obrazek

ale to chyba nie powód, żeby od razu to wielkie szklane oko mi wciskać do pyska! 8O
Obrazek

Potem mi się mysz znudziła, ileż to czasu można robić fikołki na łóżku, nie? To poszedłem do swojej ulubionej kryjówki, na szafkę z encyklopediami, bo ja to mądry kot jestem. 8)
Obrazek

W końcu tam też zrobiło się nudno, a Duża namówiła mnie, żeby poświęcić chwilę i zapozować Ciociom do ładnego portreciku, żeby zobaczyły, jaki już jestem duży. No to ostatecznie się zgodziłem, bo dostałem w zamian ulubione przysmaki. :D
Obrazek

Mruczanki dla czytających,
Malaga

solarie

Post » Sob sie 25, 2012 15:08 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Czesc :)) Foteczki prześliczne !! :1luvu: :1luvu:
U nas pogoda nijaka, jakaś taka senna, duszno jest:/
Buty rozmiar 41? hihi znam ten bol tez mam ten rozmiar i ciezko dostac takie buty jakie sie chce , ja zazwyczaj tak do chodzenia / biegania czy jak kolwiek sie to nazwie znajduje w dziale meskim :)
Z mezam zabiealismy sie za wieszanie glosnika /a w sumie subufera bo kociak za czesto ostatnio na niego wskakuje a jednak elektronika to nieodpowiedznia rzecz dla kociaka,szczegolnie tak ciekawskiego :P Niestety nic z tego bo okazalo sie ze nie mamy odpowiednio grubego , wiec wieszanie musi poczekac.
I nastal nastepny leniwy dzien ...wiec na obiad frytki:P Ale najpierw musze jakos faceta zmotywowac zeby zawiozl moja leniwa pupcie do marketu:P

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Sob sie 25, 2012 15:21 Re: Jego Wysokość Malagito :)

Lilka Mrau pisze:Czesc :)) Foteczki prześliczne !! :1luvu: :1luvu:
U nas pogoda nijaka, jakaś taka senna, duszno jest:/
Buty rozmiar 41? hihi znam ten bol tez mam ten rozmiar i ciezko dostac takie buty jakie sie chce , ja zazwyczaj tak do chodzenia / biegania czy jak kolwiek sie to nazwie znajduje w dziale meskim :)
Z mezam zabiealismy sie za wieszanie glosnika /a w sumie subufera bo kociak za czesto ostatnio na niego wskakuje a jednak elektronika to nieodpowiedznia rzecz dla kociaka,szczegolnie tak ciekawskiego :P Niestety nic z tego bo okazalo sie ze nie mamy odpowiednio grubego , wiec wieszanie musi poczekac.
I nastal nastepny leniwy dzien ...wiec na obiad frytki:P Ale najpierw musze jakos faceta zmotywowac zeby zawiozl moja leniwa pupcie do marketu:P

Buty sportowe też zwykle kupuję na dziale męskim, do tego już jestem przyzwyczajona. Problemem są buty na obcasie albo baleriny, jakie dzisiaj miałam nadzieję kupić. :? Strasznie to denerwujące, bo na półkach zostaje mnóstwo rozmiarów 37-38, a tych większych jak na lekarstwo. Musiałabym chyba spać pod sklepem w przeddzień nowej dostawy, żeby mieć szansę dorwać jakieś ładne, zwłaszcza, że jestem wybredna z natury i coś naprawdę musi mi się podobać, żebym wydała na to pieniądze. :roll: Jeśli mowa o elektronice, u mnie Malaga nagminnie siada na laptopie, dekoderze czy routerze (bo się nagrzewają i się na nich grzeje), ale żadnych wychodzących od nich kabli nigdy nie pogryzł ani się nimi nie interesował, więc się tym nie przejmuję.

solarie

[poprzednia][następna]