No to teraz ich ni chu chu nie wyrwe ich

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
taizu pisze:A dostałaś antybiotyk albo coś w tym stylu?
Ból na drugi dzień po rwaniu prawdopodobnie oznacza rozpoczynający się wspominany "suchy zębodół", czyli zapalenie zakończeń nerwowych http://pl.wikipedia.org/wiki/Suchy_z%C4 ... 3%B3%C5%82. Niewypłukanie skrzepu nie zawsze mu zapobiega. Normalnie na drugi dzień ból powinien być mniejszy, nie większy.
Na ból pomaga zimny oklad, ale tylko trochę i nieleczony suchy zębodół może trwać ponad tydzień. Miałam to kilka razy
Moja obecna pani chirurg stomatologiczny przy każdej "robótce" daje ketonal i klindamycynę i mimo że są to robótki większe niż rwanie zęba, ketonal musiałam brać najwyżej w dniu zabiegu. Sa też leki, sulfonamidy, podawane miejscowo, do dziury po zębie. Koniecznie idź do jakiegoś dentysty i zażądaj albo tych tabletek dozębnych albo antybiotyku, bo będziesz miała parę dni horroru
LunaKlara pisze:przychodze w odwiedziny do Mirmioła a tu ZĄB ! I to osemka ! A wlasnie mam miec rwane dwa i to na dolnej paszczece. Wskazania do rwania - "ma pani tam za ciasno"![]()
Aniada pisze:Dziewczyny, przepraszam, ale TŻ sobie nie życzy.
Beatko, ja też dostałam eludril do płukania. Nie wykupiłam, bo mi kasy zabrakło, a co za tym idzie - nie płukałam.
I tak chodzę po ścianach. Już nie krwawi, ale boli jak...
Miya2 pisze:Rany, zęby mi cierpną od samego czytaniawspółczuję, ja niestety wiem co to ból w paszczy, trzymam kciuki żeby szybko przeszło
![]()
![]()
Po usuwaniu dolnej paskudy przez dwa tygodnie jadłam jak astronauci - wszystko miksowane nawet naleśniki
Nie masz założonych szwów na tą ranę?!
Aniada pisze:LunaKlara pisze:przychodze w odwiedziny do Mirmioła a tu ZĄB ! I to osemka ! A wlasnie mam miec rwane dwa i to na dolnej paszczece. Wskazania do rwania - "ma pani tam za ciasno"![]()
Wyrwiesz.Tylko w innych okolicznościach niźli normalnie. Jak się wda zapalenie, to będziesz gnać z kopyta i błagać o rwanie pierwszego lepszego faceta, który będzie miał obcęgi i silną wolę. I WSZYSTKO Ci wówczas zobojętnieje.
Dialog z wczoraj:
- Czy jest pani psychicznie przygotowana na to, byśmy rwali dziś?
- Proszę mi wyrwać nawet połowę zębów, byle przestało boleć. BŁAGAM, niech pan rwie i o nic nie pyta. Tylko o znieczuleniu proszę pamiętać.
Jowita pisze:Aniada, współczuję.
Matko Naturo, dziękuję za brak wszystkich ósemek...
Aniada pisze:LunaKlara pisze:przychodze w odwiedziny do Mirmioła a tu ZĄB ! I to osemka ! A wlasnie mam miec rwane dwa i to na dolnej paszczece. Wskazania do rwania - "ma pani tam za ciasno"![]()
Wyrwiesz.Tylko w innych okolicznościach niźli normalnie. Jak się wda zapalenie, to będziesz gnać z kopyta i błagać o rwanie pierwszego lepszego faceta, który będzie miał obcęgi i silną wolę. I WSZYSTKO Ci wówczas zobojętnieje.
Dialog z wczoraj:
- Czy jest pani psychicznie przygotowana na to, byśmy rwali dziś?
- Proszę mi wyrwać nawet połowę zębów, byle przestało boleć. BŁAGAM, niech pan rwie i o nic nie pyta. Tylko o znieczuleniu proszę pamiętać.
Użytkownicy przeglądający ten dział: PanPawel, Silverblue i 200 gości