Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 25, 2012 9:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

a ja proszę Lidka postaraj się o fakturę i wstaw
są osoby ,które chcą pomóc a nie dokopać i warto z nimi rozmawiać
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Sob sie 25, 2012 10:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Lidka wiesz,ze każdy grosz na wage złota jest teraz..idzie zima,będzie więcej chorych kotów-głodnych.Trzeba będzie im cos ciepłego dawać...weź faktury i ludzie pomoga chociaz w sterylkach.Ja mam dobrze,bo moge na TOZ liczyć dla tych wiejskich chociaż :( bo władze gminy maja koty gdzieś...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 10:02 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

BOZENAZWISNIEWA pisze:Dodam jeszcze ,ze chamstwo co niektórych wcale mnie nie dziwi.Nazywanie Lidki Scarlet jest chamstwem

Bardzo Cię Bożenko przepraszam, ale czy mogłabyś mi wyjaśnić, dlaczego? Co jest nie tak, ze Scarlett O'Hara, że porównanie z nią jest dla kobiety obraźliwe? Precyzyjniej: Dlaczego uważasz, że "nazywanie Lidki Scarlett jest chamstwem"?
Ostatnio edytowano Sob sie 25, 2012 10:16 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 25, 2012 10:05 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:a ja proszę Lidka postaraj się o fakturę i wstaw

Nie chodzi o wstawienie faktury na forum. Chodzi o to, że faktury, jako dokumenty uznawane przez księgowość, pomogą w uzyskaniu pieniędzy z gminy i w załatwieniu współpracy z gminą. Już wiemy, że są finanse na bezdomne zwierzęta w gminie. Chodzi o to, żeby Lidka się załapała na te finanse. W końcu będzie to dla Niej znaczne ułatwienie, prawda?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sie 25, 2012 10:10 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:

Nie chodzi o wstawienie faktury na forum. Chodzi o to, że faktury, jako dokumenty uznawane przez księgowość, pomogą w uzyskaniu pieniędzy z gminy i w załatwieniu współpracy z gminą. Już wiemy, że są finanse na bezdomne zwierzęta w gminie. Chodzi o to, żeby Lidka się załapała na te finanse. W końcu będzie to dla Niej znaczne ułatwienie, prawda?

prawda
ale fakturę chciała zobaczyć osoba ,która oferowała pomoc z forum
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 25, 2012 10:15 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

A co w tym dziwnego ,ze osoba ,która oferuje finansową pomoc,chce zobaczyć fakturę od weta?
Skoro placi za sterylkę,chce mieć dowód ,ze została wykonana-dodatkowym plusem jest ,ze można z gminy odzyskać kasę i przeznaczyć na następną sterylkę. Przy minimalnym wysiłku z rozliczaniem zyskają koty.

ruda32,a Ty jak komus dajesz swoją kasę, to ją dajesz bez żadnych warunków?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob sie 25, 2012 10:32 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

mgj, proszę o powstrzymanie się od prowokacyjnych komentarzy.
Jeszcze raz powtarzam - jeśli wątek zamieni się w przepychanki, zostanie zamknięty.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Sob sie 25, 2012 10:48 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

ruda32 pisze:ale fakturę chciała zobaczyć osoba ,która oferowała pomoc z forum

A co w tym nagannego? 8O
Pomijając wszystko, jeśli sponsor życzy sobie faktury, to jego święte prawo i nie widzę tu żadnego powodu do obrazy czy fochów.

Poza tym, ja zupełnie nie rozumiem o co Wam chodzi z tymi fakturami.
Pragmatycznie patrząc, branie faktur to zysk.
Hipotetycznie. Lidka02 ma sponsora sterylki. Sterylizuje kocicę, bierze fakturę na gminę. Może nie teraz, ale może kiedys gmina zwróci pieniądze? I wówczas (po uzgodnieniu ze sponsorem, bo tak wypada) odzyskane pieniądze można przeznaczyć na:
- kolejną sterylkę
- karmę
- leczenie
- zakup potrzebnych kotom różnych środków
- pierdylion innych potrzebnych rzeczy.
A Wy się przed tym opędzacie jak diabeł przed święconą wodą. I może ktoś mi wyjaśnić czemu? Ale logicznie, bez westchnień - o konkrety poproszę.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob sie 25, 2012 10:59 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Nic w tym złego ,przecież napisałam żeby Lidka wstawiła fakturę
jakie Wy ?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 25, 2012 11:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

vega013 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Dodam jeszcze ,ze chamstwo co niektórych wcale mnie nie dziwi.Nazywanie Lidki Scarlet jest chamstwem

Bardzo Cię Bożenko przepraszam, ale czy mogłabyś mi wyjaśnić, dlaczego? Co jest nie tak, ze Scarlett O'Hara, że porównanie z nią jest dla kobiety obraźliwe? Precyzyjniej: Dlaczego uważasz, że "nazywanie Lidki Scarlett jest chamstwem"?

Dobrze "Merlin" ...Menson,czy Monroe(można wybrać). :wink:
Lidka 02 ma na imie Lidka i nie przedstawia się tutaj jako Scarlet ..dlatego nazywanie kogos tak jak się nie nazywa na przykład BZW jest chamstwem.Niejednokrotnie kiedy pisałam o Zofia&Sasza -Zosiu tez zostałam upomniana ,ze "Zosia to dla przyjaciół",więc jesli jestesmy w ciepłych relacjach ja mówie do Lidki 02-Lidzia,Lidka,a nie Gumis, czy Scarlet.Teraz rozumiesz...To moze zmienie "jest nietaktem nazywanie kogos inaczej niz się umówiliście"
Ty do mnie piszesz Bozenka,jest mi miło,bo mam na na imię Bozena i kazdy moze tak do mnie mówic,choc moim "przyjacielem"nie jest-tak mi dano po urodzeniu i tak się przedstawiam i nie wstydze się ,ze ktos kto nie jest ze mna w zazyłych relacjach mówi do mnie Bozena.Wole Bożena ,niz BOZENAZWISNIEWA,ale to mój nick i sie tak tez do mnie zwracaja.Ja mam w zwyczaju pisac do kogos po imieniu,bo to skraca dystans i mozna nawiazac bliższe relacje,ale jesli takich relacji się nie nawiazuje to pisze sie tak jak ktos sobie życzy,jak jest ustalone-Lidka02:BOZENAZWISNIEWA, a nie Scarlet,czy BZW...

casica...Lidka się "nie opedza'od wstawiania faktur, czy rachunków,wyników badań,czasami nie ma czasu "tu i teraz ,natychmiast"tego zrobić,co nie znaczy ,że tego nie zrobi.
Ja nie mam mozliwosci przelewania na konto lecznicy pieniędzy,płace gotówka i dostaję paragon,albo fakturę.
Tu chodzi o zaufanie i nie popedzanie pt"ja daje,a ty raz,dwa,trzy wstawiaj"...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 11:00 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

To napisałam i nic więcej
nie atakujcie mnie
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Sob sie 25, 2012 11:43 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

O ile sie nie myle to zapomniala zabrac faktury juz drugi raz. czy to celowe, nie wiem ale podejrzane. Bo chce czy nie chce brac tych faktur?
Ps Do Scarllet ja osobiście porownywalam sie nie raz na forum. To forma żartu. A chodzi o sposob zachowania czyli pomysle o tym jutro. To nie epitet. :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Sob sie 25, 2012 11:45 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Ja jeszcze ponowie prosbe o zabranie od LIDKI02 3 chorych maluszków chociaż.Dwa sa niewidome i jeden ciezko chory(niedobór wzrostu ma)...Czy KTOŚ może zabrac do siebie dwupaczek slepków,albo jakiegos innego maluszka,bo jest ich sporo jeszcze...sa na działce :roll: Malutkie slepinki sa ze soba zrzyte i idą w dwupaku...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 11:50 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

moś pisze:O ile sie nie myle to zapomniala zabrac faktury juz drugi raz. czy to celowe, nie wiem ale podejrzane. Bo chce czy nie chce brac tych faktur?
Ps Do Scarllet ja osobiście porownywalam sie nie raz na forum. To forma żartu. A chodzi o sposob zachowania czyli pomysle o tym jutro. To nie epitet. :roll:

wiesz,Lidka nie musi miec takiego "poczucia humoru",więc jesli jest "prosta baba"jak o sobie pisze to takie "przenosnie"nie sa zrozumiałe dla kazdego...

Ja Lidki nie zamierzam bronic w sprawie faktur,ale wiem po sobie,ze czasami odbieram kota-wet ma urwanie głowy i odbieram papiery za 1-2tygodnie...Pewne jest to,ze Lidka sterylizuje i ratuje koty,nie jest zbieraczka,bo szuka im domów,więc dajcie prosze na luz.Zycie "pod presja"wyzwala w wielu "bestię" :lol: ,więc spokojnie...Ja do weta mam 12-15km w jedna strone i nie dałabym rady "poleciec"po zapomniaana fakturę...
Nie rozumiem dlaczego "wszyscy wesza zło"...swoja miarka kazdy mierzy...po co pomagac jak się komus nie ufa...do Lidki mozna pojechać ,zobaczyc zwierzaki potrzebujące domu na :od teraz",zabrać je do weta jesli ktos ma watpliwosci.Nie wiem co to za problem...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob sie 25, 2012 11:56 Re: Moje 5 FeLV -, NIE PRZYJMUJE ZADNEJ POMOCY FINANSOWEJ IT

Tylko posta z żartem zglosila juz mniej prosta kobieta prawda? czemu ma to slużyc. Ja nie wierze, ze ludzie tu wchodza i chca dokopac Lidce, bo niby w jakim celu? Twoj argument o fakturach do mnie zupełnie nie trafia. Złej baletnicy pzreszkadza rąbek spodnicy- tez żart zeby nie bylo :roll:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

[poprzednia][następna]