Nie tylko dla VIP-ów, cz.6...

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 23, 2012 21:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

gosiaa pisze:Kurcze, Gosiu, przeczytałam i się zmartwiłam :(
To jest chyba to o czym pisała Inga.
Nie miał nic, teraz chce mieć wszystko na wyłączność :(
Ale wierzę że dacie rade, musisz mu pokazać kto w tym stadzie rządzi i jakie zachowania nie sa tolerowane :evil:
A taki był grzeczny i potulny...

Gosiu, jak łapka koteczka?

Gosiu, spokojnie, nie martw sie tak, bo nie ma czym :mrgreen: .
On jest bardzo grzeczny, no ale najwyraźniej ja to jestem JEGO ja :mrgreen: .
Postaram się postepować z Ringo jak najlepiej, ale rozsądnie, Bianka mi pomoże, no i damy radę :ok:

Łapusia Plamka trochę lepiej, ale z jednego strupka zrobiły się dziś trzy :( .
Przynajmniej jeden muszę zrywać, nieprzyjemne to, boli pewnie, ale ujście musi być, żeby to wszystko do środka nie poszło.
Zaraz właśnie bedziemy łapeczke opatrywać...
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sie 23, 2012 21:37 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

No dobrze, idę już sobie...
Mój Mister czeka :ryk: .
Pewnie jak zobaczy opatrunki, to bedzie nawiewał, ale jak już założę rękawek, jak sie koło mnie położy, to zaśnie :ok: .
Podziękuję jeszcze cioci Caragh za głosik dla Plamutka :1luvu: ...
...i dobrej nocy wszystkim cioteczkom :ok: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sie 23, 2012 21:41 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Tylko zazdrościć takiego przystojniaka :ok: :1luvu:

Dobranoc :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pt sie 24, 2012 11:33 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Dzień dobry Vipkowo :D
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt sie 24, 2012 12:24 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Halo Vipeczkowo! :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 24, 2012 19:13 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Cześć Vipku z gromadką...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Pt sie 24, 2012 20:18 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

no i gdzie vipki?
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pt sie 24, 2012 20:29 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

:?: :?:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt sie 24, 2012 20:43 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

byłam, zagłosowałam po ciężkiej bitwie samej ze sobą a teraz ciągle widzę na czarno biało :ok:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Pt sie 24, 2012 20:47 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:byłam, zagłosowałam po ciężkiej bitwie samej ze sobą a teraz ciągle widzę na czarno biało :ok:

:ryk: :ryk:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Pt sie 24, 2012 20:52 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Karolek(ona) pisze:byłam, zagłosowałam po ciężkiej bitwie samej ze sobą a teraz ciągle widzę na czarno biało :ok:

ja wczoraj tak mialam :)
ale tez zagłosowalam... oczywiscie wiadomo na kogo :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pt sie 24, 2012 21:32 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

I ja skorzystam z tej psiej stronki, przypadkowo, ale i tak dziękuję.
Narobiłyście mi smaka tymi przepisami. :P
Plamek już jest najpiękniejszy i bez konkursu. :lol:
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Pt sie 24, 2012 21:45 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

saintpaulia pisze:I
Plamek już jest najpiękniejszy i bez konkursu. :lol:

no ba....
a do tego miziak z niego :)
Obrazek Obrazek

johaśka

Post » Pt sie 24, 2012 22:30 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Doczytuję nareszcie:)

Pomidory u nas robiło się w ten sposób (A słoików zawsze były dziesiątki)
Pokrojone z grubsza przepuszczało sie przez maszynke do mięsa. Taki sok z pestkami zagotowywało sie trochę i potem pzrecierało przez sito tym ślimakowym przecierakiem, troche soli i po podgrzaniu do słoików. Potem można pić sam albo zaprawic alkoholem. A w najgorszym razie zmarnować na zupę:)
Moja siostra miała jeszcze taki dość dziwny sposób zjadania tego przecieru. No bo ten sok troche sedymentował i jak sie umiejetnie zlało to z wierzchu to zostawało coś takiego gęściejszego i siostra do tego siekała cebulę i tak w zimie jadła. To było w czasach kiedy zima nie było takich warzyw i owoców jak teraz.
Ogórki kiszone robie na zime tylko tradycyjnie, bez dodatków. Znaczy koper, czosnek, chrzan i gorczyca. Wszelkiego rodzaju liście, papryczki psują mi smak. Zrobiłam troche słoików, bo ostatnio lubię tzatziki ale z kiszonych ogórków. A w sałatce też lepszy jest domowy.

Wiem, że to sporo roboty ale musy jabłkowe są super. Do wszystkiego.
JA jeszcze robie przeciery z mirabelek. Takie specjalne do tortów i mazurków. Bez cukru:)) Nie do przełknięcia normalnie:) Mirabelki robie dziwacznie, bo wrzucam całościowo a potem wybieram pestki.
No i mirabelówka jest super:) Zwykle robimy i z żółtych i czerwonych. Może jeszcze zdążę. Jak byłam z wnuczkami to tylko ogórki dałam rade zrobić, więcej sie nie dało:)

Trzymam kciuki za Ringo a przede wszystkim za łapkę. Maleńkiej nie udało sie zwalczyć ran. Ale to pewnie było coś innego.

Przy okazji - żeby zachować świeżość mięsa czy ryb trzeba je przełożyć świeżymi pokrzywami.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sie 24, 2012 22:35 Re: Nie tylko dla VIP-ów, cz.6....wracamy z nowymi siłami :-

Lidka pisze:Przy okazji - żeby zachować świeżość mięsa czy ryb trzeba je przełożyć świeżymi pokrzywami.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Aaaaa ...pokrzyw to im na pewno nie brakuje .... I spadam stąd bo mnie vipek utłucze jak przeczyta ... :twisted: :twisted: bo podobno leżącego się nie kopie .... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

[poprzednia][następna]