Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 22:50 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

szybka relacja:

kotki posterylkowe wciąż smętne.. buraska z boksu nr 3 nic nie zjadła, nic nie było w kuwecie.

boks nr 1- przestraszona, syczy i wyskakuje z łapkami, inne koty budzą w niej przerażenie :(

gołąb ok, choć koty się nim interesują i na pewno się biedaczyna stresuje :roll:

Bono- zatraszony- chowa się albo w kuwecie abo za kuwetą :cry: bardzo mi go szkoda. Przypomina mi mojego Staśka, jak ten był na kociarni- przerażony, płaczący na widok innych kotów. Inne koty dają mu popalić..

Józia- też nie jest za szczęśliwa z innymi kotami. Cieknie jej z obu oczu- takim ropnym wysiękiem. Uszy cały czas zaropiałe- nie wiem ile ma to schodzić, ale za każdym razem jak czyszczę jej uszy, ich stan jest bez zmian.

Gutek dostał lek. Wydaje mi się smutny i przygaszony- kiedy można ściągnąć mu ubranko?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Czw sie 23, 2012 22:52 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

a gucio sika jeszcze bo jak nie to moze w ubranku go przyniesiecie :?:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pt sie 24, 2012 5:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

zdawało mi się że wiiwii pytała kto może wydac dziś po 20 kota z kociarni ale teraz na szybko nie mogę odszukac tego postu
jeśli sprawa aktualna i ludziska przyjda bardziej "po 20" niż "przed 21" i dostanę instrukcję kogo mam wydac to się podejmę

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Pt sie 24, 2012 6:48 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Aange, jednak się dogadałyśmy, że Asia odbierze Lunkę (boks nr 1) szybciej, we czwartek.
Nigdy nie widziałam większego szczęścia u kota na powrót właściciela :)))))
Zatem dziękuję Wam za chęć pomocy :*

Proszę zwróćcie uwagę na biednego Florka, wczoraj siedział w krytej kuwecie. Myślę, że psychicznie jest źle. Trzeba go zachęcać, żeby jadł, boi się innych kotów tak jak Józia i Bono. Florek to ten biało-bury kocurek kastrat.

"Moje" maluchy robią ładne kupalki po kurczaku z marchewką, dałam też odrobinę smecty Pafkowi.
Myślę, że na weekend zakupię lakcid, podobno koty to chętnie piją (nie tak jak smectę), a przyda im się ochrona jelit.

No :) Mam nadzieje dobrze się bawić u Kity i że burza już u nich była bo to grillowe wesele ma być :D
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 24, 2012 7:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:Aange, jednak się dogadałyśmy, że Asia odbierze Lunkę (boks nr 1) szybciej, we czwartek.
Nigdy nie widziałam większego szczęścia u kota na powrót właściciela :)))))
Zatem dziękuję Wam za chęć pomocy :*

Naprawdę aż się trzęsła kicia z radości... a jaka ona ładna :1luvu:

hidi masz faktycznie rację, Bono dostawał przy mnie od Leszka... :( może by warto rozdzielić towarzystwo? Florka, Józię i Bono zostawiać osobno razem, bo oni się raczej nie będą kłócić.
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pt sie 24, 2012 8:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dobrze, że Luna już w domu spokojna i szczęśliwa :D

Ja postanowiłam czarną kotkę z boksu nr 6 ochrzcić Pola :) Sprawdziłam, że nie było takiego kota jeszcze.
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pt sie 24, 2012 8:18 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kasia89 pisze:Dobrze, że Luna już w domu spokojna i szczęśliwa :D

Ja postanowiłam czarną kotkę z boksu nr 6 ochrzcić Pola :) Sprawdziłam, że nie było takiego kota jeszcze.

Bardzo ładnie :kotek:
MIKUŚ

Post » Pt sie 24, 2012 8:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Tak więc możemy zostawiać koty rozdzielone ale wydaje mi się że trzeba odwrotnie zrobić.
Bo zarówno Florek, Bono i Józia, jak i Don Juan, Glutek, Klara i Bercik to kocie ciapy które świetnie sobie mogą razem żyć. Myślę że Lechu też jest dość spokojnym kocurem wobec innych kotów. I niezwykle spokojna kotka Izi.
Problem stanowi Yoko która wraz z Walerianą terroryzują towarzystwo. To je należy wyautować z woliery na tzw. "pokoje". Czasem trzymają sztamę, czasem się tłuką to jest już problem Panien. :wink:
MIKUŚ

Post » Pt sie 24, 2012 8:41 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Nie zapominajmy że Lechu tłucze się z Bono i Gutkiem :roll:
Może włączymy jakieś kocie igrzyska sportowe w kategorii MMA i CAT WRESTLING w kategoriach pań i panów...

A może by im tak zacząć puszczać muzykę poważną...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt sie 24, 2012 8:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

no to żeby Yoko i Waleri raźniej było dołączymy też Lecha, ale to tylko układ na dzień lub noc w zależności od pogody.
TRZEBA KOCIARNIĘ WIETRZYĆ!
MIKUŚ

Post » Pt sie 24, 2012 9:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Fakt istnienia albumu Kici -Misi nie jest nieporozumieniem.Wiem że kot wrócił z adopcji jest na DT i tyle.Kilka postów wcześniej pytałam, czy ktoś zna obecny statut kotki i nie dostałam odpowiedzi.
Więc pytam powtórnie czy Kicia-Misia jest do adopcji czy na DT?Czy została podpisana umowa adopcyjna?

Elu Bella.Mira i Pola zostają do adopcji można śmiało je opisać.O Belli i Mirze napisała Ewa.Ja rozmawiałam z p.Edytą która poinformowała mnie że Mira ma ok 1,5 roku ,a Bella pojawiła się kilka lat temu( ok 5 lat )na ich osiedlu,więc nie jest kotką młodą.Nie wiemy(na razie) jakie mają charaktery ponieważ siedzą w boksie po sterylce i są troszkę przerażone.

Jeżeli chodzi o Polę to skontaktuj się z Kasią ona coś o niej napisze:)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt sie 24, 2012 10:22 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

A Kicia-Misia to ta o której mowa na fb?
Info z domu Fruzi (vel Misi): "Dziewczyny zaczęły się bawić, a nawet spać obok siebie.. nie wiem, jak to się stało. W tym szale potłukły mi połowę szklanek ze stołu, ale nikomu nic się nie stało. Najważniejsze, że stał się cud, rzecz wręcz niemożliwa! One naprawdę się lubią.. ! :) Płaczą za sobą, kiedy jedna nie może znaleźć drugiej. Dziękuję!"
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Pt sie 24, 2012 13:07 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Axa76 pisze:A Kicia-Misia to ta o której mowa na fb?
Info z domu Fruzi (vel Misi): "Dziewczyny zaczęły się bawić, a nawet spać obok siebie.. nie wiem, jak to się stało. W tym szale potłukły mi połowę szklanek ze stołu, ale nikomu nic się nie stało. Najważniejsze, że stał się cud, rzecz wręcz niemożliwa! One naprawdę się lubią.. ! :) Płaczą za sobą, kiedy jedna nie może znaleźć drugiej. Dziękuję!"

Tak Axa o tą kotkę chodzi.Z tego cytatu rozumiem że kotka w DT zostaje na stałę.Czy podpisania jest umowa?
Wiem że Rex też zostaje u Marcisz.Marta proszę pamiętaj też o umowie.
Elu,a co z Cezarkiem 8)

mar_tika

Post » Pt sie 24, 2012 13:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:a gucio sika jeszcze bo jak nie to moze w ubranku go przyniesiecie :?:

Baśka dziś złapała Lecha na laniu po kociarni ,więc miejmy nadzieję że tylko on leje :roll:

mar_tika

Post » Pt sie 24, 2012 13:12 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

"Józia- też nie jest za szczęśliwa z innymi kotami. Cieknie jej z obu oczu- takim ropnym wysiękiem. Uszy cały czas zaropiałe- nie wiem ile ma to schodzić, ale za każdym razem jak czyszczę jej uszy, ich stan jest bez zmian."

Wczoraj oglądałyśmy Józię ,ja osobiście uważam że kotkę powinien obejrzeć dr.Kostrzewski.Wydaje mi się że ranka po usunięciu guzka nie jest zagojona i wdała się tam jakaś bakteria.Bo skąd ten wysięk z uszu i wyciek ropny z oczka?

Evik masz naganę za uprowadzenie zmiotki i szufelki.Naszukałam się jej wczoraj że hej ,a naklełam nie mniej.I już zakupiłam nową ,więc w razie czego na kociarni będą dwa komplety :wink:

mar_tika

[poprzednia][następna]