Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 12:21 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

korbacz9 pisze:Ja śledzę ten wątek mimo,że jestem daleko. Może jednka spróbować przez władze miasta, rdanych, posła waszego regionu.Może UM ma strowę ww i tam ludzie mogli by wystawiać opinie.Ktoś pisał że w Olsztynie jest Wydział weterynaryjny wolontariusze młodzi weci by pomogli. wiem,że teraz są wakacjie ale po!!. Zarganizować wystawę zwierząt ze schroniska, lakalne media akcja pomocowa i adopcyjna

Mogę spróbować porozmawiać z wetem prowadzącym który pracuje na wydziale weterynari, tylko muszę to robić bardzo dyplomatycznie bo człowiek jest niezwykle wrażliwy :roll:, wystawa też fajna, tylko ja sama niewiele zrobię, mam stado w domu i jak przychodzę z pracy to mogę usiąść o godz. 19, można robić zdjęcia do gazet, tylko na to potrzeba czasu, trzeba znać psy, a ja ich zupełnie nie znam. Pani kierowniczka schroniska pracuje w Urzędzie Miasta i uwierz ma bardzo duże wpływy, pewnie że można naświetlić i dobrze jak to zrobią osoby z zewnątrz, tylko najlepiej żeby takie osoby na własne oczy zobaczyły jak to wygląda.
Opowiem chociaż już o tym pisałam, w zimę w schronisku został tylko jeden malutki kot i bardzo nam zależało żeby znalazł dom, wiedziałyśmy że długo nie przeżyje, poszły ogloszenia wktórych była sama prawda, że jak się nie znajdzie dom, to ona nie przeżyje, że jest bardzo chora, był podany mój tel. i co pani zadzwoniła do schroniska i powiedziała że jak Belcia ma umrzeć to ona ją zabierze do siebie. Wybuchła afera na całe Szczytno, skutek tego był taki że sama wzięłam Belcię do siebie (ryzykując życie innego niezaszczepionego kota) i przez jakiś czas byłam nie mile widziana w schronisku, sytuacja kotów wogóle się nie poprawiła.
Dla mnie żadnym problemme jest zawiadomienie prokuratury, która nic nie zdziała bo nie mam niepodwarzalnych dowodów, mogę zadzwonić do mediów, tylko wiem że nic nie osiągnę, jedynie zakaz wstępu dla wszystkich wolontariuszy.
joanna3113

Post » Śro sie 22, 2012 13:42 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Mnie nie chodziło o robienie afery z mediami i prokuraturą ale raczej i "podłechtanie"ambicji, że niby taka dobra, że tak się stara. Jednak pomoc się przyda w robieniu budek, domków pomógł by ktoś pro zwierzęcy. Jakieś ogłoszenia o poszukiwaniu wolontariuszy na stronie schroniska, rąk do pracy nigdy nie za wiele A konkurs np rysunki i fotki ogłosić wśród dzieci np z półkoloni, świetlicy czy bibliotece

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Śro sie 22, 2012 13:44 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Sama mam dwa kotki i właśnie jeden mi zginął szukam go już trzrcią dobę i nigdzie go nie mam "kamień w wodę"

korbacz9

Od: Czw maja 31, 2012 20:38

Post » Czw sie 23, 2012 12:19 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

korbacz9- Może te pomysły podsunąć na stronie schroniska?
http://czterylapy.szczytno.pl/

Tu są koty :? a przecież niektórych już tam nie ma !!!
http://czterylapy.szczytno.pl/component ... ory/2-koty

Spójrzcie na to zdjęcie :cry: On nadal widnieje jako kot do adopcji :cry:
Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw sie 23, 2012 12:56 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

joanna3113 pisze:Dla mnie żadnym problemme jest zawiadomienie prokuratury, która nic nie zdziała bo nie mam niepodwarzalnych dowodów, mogę zadzwonić do mediów, tylko wiem że nic nie osiągnę, jedynie zakaz wstępu dla wszystkich wolontariuszy.

Musi być jakiś sposób na ten cały bałagan.Może znajdzie się osoba na Miau co zna dobrze przepisy.Żeby zwierzakom nie zrobić krzywdy i żeby wolontariuszki nie miały zakazu wstępu.Przecież osoby które zajmują się i pracują w schronie nie są władcami ....

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Czw sie 23, 2012 13:45 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Osoba się pewnie znajdzie, tylko trzeba wyrazić tę prośbe w tytule. Tak sądzę.

Czy prawo kierownictwa do niewpuszczenia na teren wolontariuszy jest jakoś na piśmie? Trzeba sobie kazać pokazać. Bo chyba nie obejdzie się bez zatargu, jeśli faktycznie kierownictwo jest takie niechętne.
Na stronie schroniska jest kontakt, adres mailowy - może by pisać, że coś nie gra?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw sie 23, 2012 14:09 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Nie wiem,ale są sytuacje gdzie biorą pod lupę prywatne schroniska i pomagają.A schronisko w Szczytnie jest chyba państwowe.Potrzebne tylko osoby które znają się na aktualnych przepisach .Do ch...... musi być jakieś wyjście z tej sytuacji.Mślę,że jak w schronie pracują ludzie niekumate to nie ma co do nich pisać.

welina

Post » Czw sie 23, 2012 14:21 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

morelowa pisze:Osoba się pewnie znajdzie, tylko trzeba wyrazić tę prośbe w tytule. Tak sądzę.

Przecież nie ma problemu ze zmianą tytułu.
Może podpowiecie jaki on ma być, aby zachęcał do wejścia na wątek?

dana.b

Post » Czw sie 23, 2012 14:48 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

dana2509 pisze:
morelowa pisze:Osoba się pewnie znajdzie, tylko trzeba wyrazić tę prośbe w tytule. Tak sądzę.

Przecież nie ma problemu ze zmianą tytułu.
Może podpowiecie jaki on ma być, aby zachęcał do wejścia na wątek?

Myślę,że to wy musicie pomyśleć bo znacie sytuację i żeby nie zrobić krzywdy zwierzakom.Myślę,że dobrze by było zrobić mały film z ukrycia jak ktoś ma kamerę.

welina

Post » Czw sie 23, 2012 17:43 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Tym zwierzakom JUŻ się dzieje krzywda! Od dawna! A tu się przerzuca pomysłami, których nikt nie wykorzystuje , bo ...nic nie da sie zrobić! Na miłość boską, to Szczytno a nie nowojorska mafia! Naprawdę nie ma kilku osób, które poradzą sobie z jedną panią? Jakie można miec wpływy ? To poszukajcie swoich.
Media - nie, zdjęcia - nie, prokurator - nie, wet - nie, bo jest wrażliwy 8O ... Usiąść i płakać.
W tytule powinno być, że pilne, że pomoc prawna dla umieralni itp.
I moze napisać w jakimś 'tonie' na stronie schronu, że nie wiedzą kogo mają? To też osoby na miejscu musza zrobić, bo nikt inny nie wie co tam jest aktualne.
A jak sobie gdzies idę i widzę przy śmietnikach różne fragmenty mebli , desek itp. i przypominam sobie te zdjęcia ze schronu - pisałam.. naprawdę nie macie jakichś facetów co by pomogli? Trochę tym kotom życiu ułatwić, urozmaicić?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 23, 2012 18:20 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Z ukrytą kamerą do schroniska - super pomysł. Gratuluję. Spróbuję czegoś innego, ale muszę się skontaktować z pewną osobą.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Czw sie 23, 2012 18:49 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Napisane: Wt sie 07, 2012 0:38
wat pisze:Dla osób pytających o schronisko w Szczytnie i możliwość przeprowadzenia wyjaśniam że dla osób nie znających się na kotach to schronisko wcale nie wygląda źle oprócz tego że jest ciasne. Jest posprzątane i w miskach jest jedzenie. Jak byłyśmy to była kasza z mięsem i mięsa było w tym dużo. Była też sucha karma. Prawdziwym problemem jest to że są tam także różne wirusy bakterie ale tego nie widać a dezynfekcji nie da się przeprowadzić bo to głównie ziemia a nie kafelki

Schronisko jest bardzo zatłoczone przez psy i nie ma możliwości rozbudowy tam gdzie jest. Były kontrole schroniska w tym w zeszłym roku NIK i przy kotach nic nie wypatrzyły tylko zwróciły uwagę na wyjątkowe zatłoczenie całego schroniska.
Są spory o lokalizację nowego a wójt sobie robił w gazecie podśmiewanki z umieszczenia go na obrzeżach miasta bo to obniży wartość gruntów ma za to śliczne miejsce przy wysypisku śmieci 20 czy 30 km za miastem.

Od tej wypowiedzi wat, na temat sytuacji w schronisku nie wypowiada się nikt poza joanna3113 8O
Czy jedna osoba może sobie z tym wszystkim poradzić? Ile jest osób, które mogą się tym zająć?
Ciągle ktoś pisze- Wy, a przecież odzywa się jedna osoba ze Szczytna :cry: Gdzie są pozostałe?

dana.b

Post » Czw sie 23, 2012 19:33 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Ja piszę 'Wy', bo raz - nie chce do nikogo osobiście; dwa - nie chcę by ktoś konkretny brał to co piszę do siebie.
Ale w którymś momencie było wymienionych kilka wolontariuszek chyba? I sądzę, że ileś czyta...
A jeśli jedna... To trzeba szukac pomocy - parę osób proponowało zwrócenie sie do wojska, szkoły itd. Może zwrócić sie do jakiegoś schroniska, które sobie dobrze radzi? zapytać jak?

Obrazek

morelowa

Post » Czw sie 23, 2012 19:39 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Czytam wszystkie wpisy, chodzę do schroniska, nie odzywam się praktycznie rzecz biorąc. Wiem co się dzieje w schronisku, ale obrażanie się jednych na drugich nic nie pomoże.

gazzy

Od: Pt wrz 19, 2008 15:43

Post » Czw sie 23, 2012 19:55 Re: SCHRON Szczytno - NADZIEJA UMIERA OSTATNIA.

Przepraszam ale dopiero usiadłam. Byłam dzisiaj w schronisku i zrobiłam niewiele, bo tylko je nakarmiłam, są dwa nowe maluszki jedna tri drugi biało rudy, jedna z koteczek na dużym wybiegu jest w zaawansowanej ciąży. Zdjęć nie mam ale w niedziele porobię, jutro zaniosę trochę puszek i suchego osobie która na pewno nakarmi koty.
Planuję przed zimą zamówić trochę budek styropianowych, piętrowych i pojedynczych tylko muszę pani kierowniczce pokazać zdjęcia żeby łaskawie zaakceptowała, jeżeli ktoś może dać namiary na osobę która takie budki robi to bardzo proszę.

Nie ma pomysłu na tytuł może ktoś podpowie.

Morelowa bo jakoś za mało ostatnio czytam na pewno masz dużo kotów w domu i w jakimś schronisku pomagasz ale nie doczytałam :roll: Twoje ostatnie wypowiedzi sa takie że piszesz o zawiadomieniu mediów i paru innych instytucji, tylko że nie czytasz tego co ja piszę, mam zrobić tak jak ty piszesz i koniec, bez względu na konsekwencje, nie ważnie że nie wejdę do schroniska. Niektóre twoje pomysły już przerobiłam i nie pomogło to kotom, ale to nic mam to zrobić jeszcze raz, bo ty masz taki pomysł.
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 20:47 przez joanna3113, łącznie edytowano 1 raz
joanna3113

[poprzednia][następna]