Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sie 22, 2012 21:24 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Jezu, ja sypiam z dwójką :ryk:, tudzież dwójka ze mną :D . Nie zauważyłam żeby coś mi kradły, wręcz odwrotnie, czasem budzę się z rzeczami, które, dałabym sobie głowę uciąć, gdy zasypiałam leżały gdzie indziej :lol: .

melancholia4

Od: Wto mar 15, 2011 21:06

Post » Śro sie 22, 2012 21:28 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

melancholia4 pisze:Jezu, ja sypiam z dwójką :ryk:, tudzież dwójka ze mną :D . Nie zauważyłam żeby coś mi kradły, wręcz odwrotnie, czasem budzę się z rzeczami, które, dałabym sobie głowę uciąć, gdy zasypiałam leżały gdzie indziej :lol: .

Może przynoszą cos w zamian za ten kradziony oddech xD

Lilka Mrau

Od: Pon sie 20, 2012 16:15

Post » Śro sie 22, 2012 21:29 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Hej :D Ja swojego czasu stworzyłam taki wątek podobny... kilka zabobonów się zebrało :D http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=140129
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Śro sie 22, 2012 21:39 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Tak ... korki, długopisy, patyczki do uszu. Kurcze, nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale może one coś mi chcą przez to powiedzieć :D . Tylko pytanie co ...

melancholia4

Post » Śro sie 22, 2012 22:13 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

melancholia4 pisze:Tak ... korki, długopisy, patyczki do uszu. Kurcze, nigdy się nad tym nie zastanawiałam ale może one coś mi chcą przez to powiedzieć :D . Tylko pytanie co ...

Ja to tam widze podtekst ..wiesz elementy falliczne, wiesz koty kastrowane to rozPACZAJA nad utrata jajek czy innych elementow rozrodczych xD
Tak sobie przegladalam te wszystkie zabobony i część czytalam na glos do mojego meza...a moj szesciolatek zakonczyl to takim zdaniem " mamo ale ci ludzie glupoty wymyslaja, przeciez to same klamstwa"

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 7:44 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:Poczytałam troszke o kocich przesadach i nie wiem czy sie śmiać czy płakać , np " [2] Nie jest to właściwie przesąd, a jeden ze współczesnych mitów. Relacja pochodzi również z maila:

Moja koleżanka, matka wówczas trzymiesięcznego dziecka, miała jakąś awarię w domu i wezwała Pana Fachowca. Pan Fachowiec [kiedy] zobaczył w domku niemowlę i dwa koty, rzekł coś takiego:
— Nie boi się Pani, że córeczka bedzie bezpłodna?!
— ?!!!
— No przecież, gdy ma się w domu niemowlę, zwłaszcza dziewczynkę, i koty, to dziecko bedzie bezpłodne w przyszłości. Moja córka, gdy tylko dowiedziała się, że jest w ciąży, to wyrzuciła kota z domu. A Pani to chyba jest głupia…

Kumpelę zatkało, mnie zresztą też….."( cytat pochodzi z " http://leksykot.top.hell.pl/koty/teksty ... rzesady-pl " )

To byla moja wypowiedz. Potwierdzam zdarzenie.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Czw sie 23, 2012 10:46 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Normalnie brak słów na debilizm ludzki , wielka szkoda ze przez takich ludzi cierpią niewinne zwierzaki:/

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 19:02 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

No cóż, jajka odeszły w siną dal zanim sierściuchy stały się nieodzownym elementem mojego "gospodarstwa" domowego. Pretensje juz nie do mnie. Choć raz się ujeżdżali 8O .

melancholia4

Post » Czw sie 23, 2012 19:12 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

melancholia4 pisze:No cóż, jajka odeszły w siną dal zanim sierściuchy stały się nieodzownym elementem mojego "gospodarstwa" domowego. Pretensje juz nie do mnie. Choć raz się ujeżdżali 8O .

hihih ja tam nie mam nic przeciwko kastrowaniu , niektórych ludzi powinno sie tak tez traktowac!

a o tym słyszeliście?
" gdy kot kichnie trzy razy pod rząd to jego właściciel na pewno zachoruje na przeziębienie. Jeśli kot na stałe opuści dom, znaczy to, że chory domownik w krótkim czasie umrze. Jeśli zabijesz kota czeka cię 17 lat nieszczęścia. "?

" 4 tysiące grzywny i ponad tysiąc złotych kosztów sądowych będzie musiał zapłacić mieszkaniec Biłgoraju, który handlował... skórami wyprawionych kotów. To pierwszy taki wyrok w Polsce.

Sprawa trafiła na wokandę, gdy handlarz w lokalnej gazecie reklamowej dał ogłoszenie, że sprzeda wyprawione skóry lisów, kotów, nutrii... Swoje produkty sprzedawał za 35 zł. Proces trwał blisko rok. Przed sądem mężczyzna tłumaczył, że swoją działalnością... pomagał ludziom, bo „skórki z kotów skutecznie zwalczają ból kręgosłupa”

Lilka Mrau

Post » Czw sie 23, 2012 22:03 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

[...] bo „skórki z kotów skutecznie zwalczają ból kręgosłupa”

Kurde, ja mam dwie żywe "skórki" (oczywiście przenośnia) to kręgosłup nigdy nie powinien mnie boleć... A tym czasem od 3 lat się męczę...
Żywa powinna działać lepiej, niż...taka no...
Poza tym CO ZA GŁUPOTA...
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Czw sie 23, 2012 22:37 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

W domu u znajomej, jeszcze z liceum widziałam 3 skórki z kotów. Straszny to był widok, kiedy zapytałam sie po co to ma, bo przecież to okropne, stwierdziła:
- No przecież ładne są.

Ładne to są na kocie, żywym kocie...

Wyga

Od: Sob lip 28, 2012 11:41

Post » Czw sie 23, 2012 22:40 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

O tak, cudownie grzeją, żeby tylko dały swobodnie człowiekowi zmienić pozycję w nocy a one przylepione jak rzepy.

melancholia4

Post » Pt sie 24, 2012 4:57 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:pomagał ludziom, bo „skórki z kotów skutecznie zwalczają ból kręgosłupa”

zawsze powtarzam że tylko pod warunkiem że w środku jest żywy kot

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt sie 24, 2012 11:32 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

Lilka Mrau pisze:
melancholia4 pisze:No cóż, jajka odeszły w siną dal zanim sierściuchy stały się nieodzownym elementem mojego "gospodarstwa" domowego. Pretensje juz nie do mnie. Choć raz się ujeżdżali 8O .

hihih ja tam nie mam nic przeciwko kastrowaniu , niektórych ludzi powinno sie tak tez traktowac!

a o tym słyszeliście?
"Jeśli zabijesz kota czeka cię 17 lat nieszczęścia. "?

Sugeruję to bardzo rozpropagować :!: To pierwszy pożyteczny przesąd na temat kotów z jakim się spotykam :mrgreen:

Lilka Mrau pisze:" 4 tysiące grzywny i ponad tysiąc złotych kosztów sądowych będzie musiał zapłacić mieszkaniec Biłgoraju, który handlował... skórami wyprawionych kotów. To pierwszy taki wyrok w Polsce.”

:ok: I tak trzymać.
Aczkolwiek sformulowanie nieco dziwne :?

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt sie 24, 2012 16:13 Re: Kocie zabobony czyli kot to szatan wcielony

[quote="Wyga"]W domu u znajomej, jeszcze z liceum widziałam 3 skórki z kotów. Straszny to był widok, kiedy zapytałam się po co to ma, bo przecież to okropne, stwierdziła:
- No przecież ładne są.quote]
:strach:
słabo mi się normalnie zrobiło...

Celinka

Od: Czw cze 09, 2005 21:13

[poprzednia][następna]