Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 8:56 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

U mnie z imionami jest tak że jeśli sami nadajemy to raczej zostaje - Simbo oczywiście że jest zwany Ślimakiem albo Różowym ale nawet dzieci mojego brata mówią o nim Pan Simbo 8)
Sarabi z racji charakteru małego koteczka nie pasuje takie poważne imię więc nazywana jest Sarabką lub Smoczycą od syczenia na wszystkich

Arctica pewnie i zostałaby Arctiką gdyby nie fakt że to się ciężko wymawia zwłaszcza jak chcesz kota skarcić albo zawołać tak więc jest Tiką albo Tikulcem na co już ładnie zaczęła reagować

Mała z Simbusiem już pełna sztama - co prawda Różowy dostał ostatnio po buzi kiedy podczas lizania zaczął podgryzać szyję ale tak to uprawiaja wspólne galopady
Najbardziej Różowego dziwi że ten koteczek nie daje się przestraszyć - Simbo biegnie w jej stronę i robi napad z rozpędu a później musi hamować i odchodzi w głupią miną bo koteczek zamiast się poderwać i uciekać podnowi tylko głowę i patrzy się co się dzieje
Sarabka na nią cały czas posykuje - ale ona do tej pory posykuje na Simbusia i do tej pory nie dogadali się więc jak z małą będzie lepiej to będę się cieszyła - na razie przy misce syki da się powstrzymać
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Czw sie 16, 2012 10:12 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Super, że relacje międzykocie są coraz lepsze :)
Skoro Arctica się nie przejmuje sykami, to duecik musi odpuścić :mrgreen:
I fakt - maine coony nawet jako kocięta są chyba stateczniejsze niż moje dorosłe :lol:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sie 16, 2012 10:23 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Moje niespełna 5 miesięczne kocię waży 2,5kg - to prawie tyle co dorosły kosmita
żeby taką wagę wprawić w ruch trzeba trochę energii
która mimo podjadania jedzenia dużych kotów szybko się wyczerpuje

czarna.wdowa

Post » Pt sie 17, 2012 8:05 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Malutki koteczek wczoraj zrobił kupkę do wanny a przyłapany na tym poderwał się w upećkał pół łazienki :evil:

czarna.wdowa

Post » Pt sie 17, 2012 12:24 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

NIe strasz jej na drugi raz.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pt sie 17, 2012 12:32 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

To nie ja tylko Młody :evil:

Na froncie walk kocich względy spokój - Młody donosił ze wczoraj nawet ganiały się przez chwilkę z Sarabką - co nie przeszkadzało wieczorem syczeć

Z wujkiem Simbo pełna zgoda i czasem gonitwy z przebieganiem przez stoły i ludziów :twisted:

czarna.wdowa

Post » Pt sie 17, 2012 13:03 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A to przepraszam za podejrzenia :oops:

zuza

Post » Pt sie 17, 2012 15:40 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Super dokocenie :lol: fajnie się dogadały :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Sob sie 18, 2012 6:22 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

To znaczy już prawie jest wszystko w porządku między kotkami :)
Dasz jakieś fotki małej? :)

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Pon sie 20, 2012 8:03 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Z braku dobrego aparatu zdjęcia marnej jakości ale proszę bardzo

Pierwsze dni w naszym mieszkaniu
Jak widać maleństwo od początku było wyluzowane i dopisywał jej apetyt

Obrazek Obrazek

A tak mniej wiecej wygląda teraz
Rano leżąc w łóżku oblegają mnie dwa koty domagajace się wygłaskania
Czasem przychodzą kolejno a czasem oba jednocześnie
A później obserwuję takie sceny

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Co prawda w niedzielę kiedy towarzystwo się zagalopowało i wpadło na Sarabkę było trochę ostro
Nie ukrywam że przestraszyłam się kiedy zaczęła się ostra walka z Sarabi z Tiką a później z Simbusiem
Ale później towarzystwo wróciło do normy koty mijały się bez powarkiwania, robiły sobie noski itp
Simbo ułożył się spać na swoim fotelu, Sarabka na stole obserwowała czy wszystko gra a Tika łapała sobie słoneczko na dole

Obrazek Obrazek

czarna.wdowa

Post » Pon sie 20, 2012 9:43 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Cudownie sie morduja :1luvu:

zuza

Post » Śro sie 22, 2012 14:08 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Ależ Różowy wielki przy niej :lol: :lol: :lol: A mówiłam, że kocurek szybko się dogada z dzieciakiem, a ciotka nie :ryk:
A jak sobie radzisz z karmieniem. Fifulec miał problem z utrzymaniem wagi i musiał dostawać obiad :evil: Codziennie jeździła do domu i dawałam mu obiadeczek :evil: Inaczej chudł i marniał.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pt sie 24, 2012 8:42 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

U mnie nie ma problemów z jedzeniem - Młody ma jeszcze wakacje i od przywiezienia Tiki siedzi w domu
Mała wg ostatniego ważenia już prawie 3 kg i zastanawiam się nawet czy nie tyje zbyt szybko bo patrząc na Sarabkę potrafie utuczyć koteczka
ale nic dziwnego że tak szybko przybiera na wadze jak po zjedzeniu swojego jedzonka wyjada mokre ddużych kotów na które one kręca nosem

Mamy mały problem z robieniem przez Tikę kupki do wanny - przerzuciła się z drewnianeko żwirku którego używała na początku na bentonitowy w kuwecie dużych kotów i zaczęła korzystać tylko z ich kuwety aż nagle kupka zaczęła lądować w wannie
W domu stoją 3 kuwety - jedna dużych kotów z bentonitem, druga z bentonitem i trzecia z drewienkami - dwie ostatnie czasem używane przez małą tzn jedna kupka dziennie do kuwety - druga już do wanny
Próbowałam nalewać wody do wanny ale mam taki korek że po godzinie-dwóch woda spływa a kupka się pojawia, próbowałam przestawiać kuwety - nic nie daje rezultatu

czarna.wdowa

Post » Pt wrz 07, 2012 8:49 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Kupka Tiki w wiekszości przypadków trafia do kuwetki - czasem tylko zdarzy się jej jeszcze do wanny

Za to wieczorem Sarabka zaczęła wydalać z siebie na dwa końce i tak przez całą noc co kilka godzin zbieranie z podłogi rzygów i wycieranie tyłka po wizycie w kuwecie
Dziś rano dodatkowo jeszcze Simbo oddał śniadanie

Zaaplikowałam obu lek przeciwwymiotny, dałam coś na wstrzymanie, Młody ma do szkoły na późniejszą godzinę wiec ma obserwować

O dziwo oboje w pełni sił żwawo brykają a Sarabka nawet włam do szafki z jedzeniem i do pudełka Tiki uskuteczniała rano

Całe szczęście że Tika zdrowa

czarna.wdowa

Post » Pt wrz 07, 2012 13:07 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

To podobnie jak ja miałam z Cycem tydzień temu :? . A teraz Brenda kicha. Może faktycznie jakiś wirus krąży, jak sugerowała wetka?

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

[poprzednia][następna]