PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 20, 2012 7:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Almare, powinnaś pojechać na Paluch sama.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Pon sie 20, 2012 8:53 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:
Szalony Kot pisze:Mam dużo gazet (przyjechał cały bagażnik małego samochodziku), których nijak nigdzie nie podrzucę, bo jest ich za dużo po prostu :( do odebrania na Natolinie. Ktoś ma pomysł i możliwości?

ja moge zgarnac w piatek ew poniedz wtorek.
Przypomnij mi sie prosz na pw w okolicach czwartku :wink:

Oooo, dzięki Ci wielkie :1luvu: bo mam teraz całą sypialnię w gazetach...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon sie 20, 2012 17:56 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

ja mam pudlo gazet i siatke pojemniczkow ale niestety jestem bez samochodu :|

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Pon sie 20, 2012 18:39 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Maykaw pisze:ja mam pudlo gazet i siatke pojemniczkow ale niestety jestem bez samochodu :|

Czy dasz radę podrzucić to do mnie (okolice ronda Wiatraczna) ? Chwilowo jestem bez autko , ale w sobotę będę miała czym pojechać na Paluch.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sie 21, 2012 7:34 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

mysle ze moge, kiedy Ci pasuje? jutro ( z tym ze jutro to do 18 tylko)? w czwartek? bo ja tez musze sie zorganizowac jakos, bo niestety musze miec tragarza bo mi nie wolno dzwigac a to troche wazy :|

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Wto sie 21, 2012 22:31 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Marta_od_Kropeczki pisze:Przyłączę się, jeśli można;) Wątek podczytuję po cichutku od jakiegos czasu, bardzo chciałabym jakoś pomóc (póki co dziś z Niemiec wyjechała paczka dla kotów). FB ogarniam jako tako, chętnie podpowiem;)

No i dotarła :ok:
Marta podzieliła się z głodnymi brzuchami swoim prezentem ślubnym (mam nadzieję, że to nie tajemnica) i Paluszki dostały dziś mega pakę :1luvu:

Jest i 10kg super suchego dla maluchów, jest TOTW dla dorosłych + mokre- dużo bozity i karma dla delikatnych układów trawiennych i alergików.
Marta, dzięki i wpadaj koniecznie 8) :piwa:

Ponadto, Dziewczyny, te "szmatki", które przywiozła Olesja z TŻem, rozparcelowałam pomiędzy maluchy i duże. Kocyki pachniały płynem do płukania tak, że rozmarzyłam się o "niebyciu na P." :lol:

Jedzonko i gazety także dotarły i poszły w ruch :ok:

DZIĘKUJEMY!!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sie 22, 2012 8:08 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Nie ma za co :oops: To był tylko kawałek tortu weselnego;) Zdecydujcie, co trafi do paluszków, co do postpaluszków. A ja na pewno w końcu się zjawię :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Śro sie 22, 2012 9:50 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

super Marta :1luvu:
aż by się chciało brać ślub-teraz już wiedziałabym co sobie zażyczyć w prezencie ślubnym...
ale niestety,"nie dla psa kiełbasa" :mrgreen: :lol:

Jamkasica-macie jakieś wnioski na temat żwirku czy też peletu?

bo np:
za 220 zł mogę zamówić 2x15kg (czyli 30 kg) silikonowego,lub też 13 x 20 kg (260 kg) peletu, jak wolisz.

i jeden i drugi ma swoje zalety-jak chce się zaoszczędzić kasę to nie ma nic lepszego od peletu-wymaga on jednak więcej pracy niż silikonowy.
no i trzeba wziąć pod uwagę że jeśli kociak lub kotek zje pelet to nic się nie stanie a jak zje silikon to już może byc tragedia-dlatego ja dla małych kociaków absolutnie nie stosuję silikonu..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 22, 2012 13:22 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Jej, przepraszam, zapomniałam of kors :roll:
Opiekunka jest "za" jeśli chodzi o żwirek na sale- oprócz szaf bo tam będzie ciężej go sprzątać i tam zostajemy przy gazetach. Dodatkowo- za dużo jest sal i kotków więc nie wszystkie niestety będą miały możliwość korzystania z niego, ale choćby pokoje adopcyjne czy koty po operacjach byłyby żwirkowe. Ze względu na stronę praktyczną i brak możliwości rozdzielania- "ten żwirek tu, a inny tam" postawiłabym raczej na pelet.
Pozostaje tylko odwieczny problem transportowo-magazynowy :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Śro sie 22, 2012 19:17 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

smarti pisze:super Marta :1luvu:
aż by się chciało brać ślub-teraz już wiedziałabym co sobie zażyczyć w prezencie ślubnym...
ale niestety,"nie dla psa kiełbasa" :mrgreen: :lol:
ale zawsze można wykorzystać inne okazje np. imieniny i zażyczyć sobie od gości ODPOWIEDNIE prezenty :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro sie 22, 2012 19:48 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

turkusowa pisze:ale zawsze można wykorzystać inne okazje np. imieniny i zażyczyć sobie od gości ODPOWIEDNIE prezenty :D

Znajoma nauczycielka prosi uczniów, by na koniec roku przynosili kocią karmę zamiast kwiatów;)
Nam na slubie udało się zebrać ponad 100kg karmy
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Marta_od_Kropeczki

Od: Nie paź 16, 2011 14:26

Post » Śro sie 22, 2012 21:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

jamkasica pisze:
Marta_od_Kropeczki pisze:Przyłączę się, jeśli można;) Wątek podczytuję po cichutku od jakiegos czasu, bardzo chciałabym jakoś pomóc (póki co dziś z Niemiec wyjechała paczka dla kotów). FB ogarniam jako tako, chętnie podpowiem;)

No i dotarła :ok:
Marta podzieliła się z głodnymi brzuchami swoim prezentem ślubnym (mam nadzieję, że to nie tajemnica) i Paluszki dostały dziś mega pakę :1luvu:

Jest i 10kg super suchego dla maluchów, jest TOTW dla dorosłych + mokre- dużo bozity i karma dla delikatnych układów trawiennych i alergików.
Marta, dzięki i wpadaj koniecznie 8) :piwa:

Ponadto, Dziewczyny, te "szmatki", które przywiozła Olesja z TŻem, rozparcelowałam pomiędzy maluchy i duże. Kocyki pachniały płynem do płukania tak, że rozmarzyłam się o "niebyciu na P." :lol:

Jedzonko i gazety także dotarły i poszły w ruch :ok:

DZIĘKUJEMY!!

na zdrówko koteczki :1luvu:

enedue

Od: Pon paź 10, 2011 17:41

Post » Czw sie 23, 2012 12:57 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

484/12 Obrazek z lecznicy po wypadku
490/12 Obrazek
493/12 Obrazek
495/12 Obrazek
504/12 Obrazek
510/12 Obrazek
512/12 Obrazek
513/12 Obrazek
520/12 Obrazek
527/12 Obrazek
530/12 Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Czw sie 23, 2012 13:04 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

za każdym razem serce mi się kraje :( :( :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Czw sie 23, 2012 13:15 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mi też. I wciąż nie mogę uwierzyć, że aż tyle kotów przestępuje progi schroniska :(
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

[poprzednia][następna]