Moja gromadka.Malutki [']; kochany Albercik odszedł:(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2012 11:10 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Albert jest kiepski, to znaczy, je, jest komunikatywny, ale widać, że coraz chudszy i coraz mniej sił... :cry:

Moje kochane kotki wczoraj upolowały ogromnego pająka, i przyniosły go do łazienki, i na moich oczach zjadły. Głównym sprawcą incydentu był... Puchatek. Bardzo mu smakowało. 8) Zaczyna być lepszym łowczym niż Trusia.

Bambosz ma ogłoszenia i liczę na urywający się telefon. :lol: Bamboszek mnie znowu zadziwił, i po kilku dniach depresji dziś wyruszył na dom, trzęsąc boczkami i piszcząc: hi! hi! Jest teraz ogromnie zadowolony i odpoczywa w budce.

A ta duchota i gorąco to nie dla mnie. Te piękne dni, gdy temperatura była w okolicy 25 czy 26 stopni, to była bajka. A teraz...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sie 21, 2012 11:19 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Trzymam kciuki za Albercika i za domek dla Bamboszka :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A to nie ten pająk co mu imię nadałaś kiedyś ? :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 21, 2012 11:24 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Zgadzam się w 100% - ta duchota może wykończyć :evil:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 21, 2012 11:52 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

amyszka pisze: (...)

Nie... Tamten pająk, Witolda, dostała eksmisję. Pewnego wieczoru zapalam w przedpokoju światło, a tu pada na mnie złowrogi cień ogromnego cielska... To było straszne, siedziała na suficie i... Udało mi się ją schwytać w słoik i wyrzucić. Piękna była, ale straszna. Może poszła do kurnika? :wink:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto sie 21, 2012 12:46 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

anita5 pisze:
amyszka pisze: (...)

Nie... Tamten pająk, Witolda, dostała eksmisję. Pewnego wieczoru zapalam w przedpokoju światło, a tu pada na mnie złowrogi cień ogromnego cielska... To było straszne, siedziała na suficie i... Udało mi się ją schwytać w słoik i wyrzucić. Piękna była, ale straszna. Może poszła do kurnika? :wink:

:lol: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Wto sie 21, 2012 17:17 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Oj, to biedny Albercik :(

Ja też sobie chwalę koty pod względem oczyszczania domu z robactwa wszelakiego, ze szczególnym uwzględnieniem pająków, za którymi nie przepadam :wink:
A widok jak one z rozkoszą pałaszują te owady jest bezcenny :wink: Czasem zostają tylko odnóża :twisted:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro sie 22, 2012 7:15 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

mahob pisze:Oj, to biedny Albercik :(

Ja też sobie chwalę koty pod względem oczyszczania domu z robactwa wszelakiego, ze szczególnym uwzględnieniem pająków, za którymi nie przepadam :wink:
A widok jak one z rozkoszą pałaszują te owady jest bezcenny :wink: Czasem zostają tylko odnóża :twisted:

I ponoć to zdrowe dla kotów 8O :lol:
Takie dodatki do diety ...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro sie 22, 2012 7:25 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

te moje łajzy też zżerają co upolują :strach:
staram się ratować ale za wolna jestem :twisted:
Pola lubi pająki uczy je pływać ...do skutku, potem już ją nie interesują bo chodzi o to żeby gonić króliczka :evil:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro sie 22, 2012 9:53 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

:D Tak, dieta musi być urozmaicona. :)

Słuchajcie, kochane mahob i Korciaczki zrobiły Bamboszkowi ogłoszenia. Ogromne dzięki! :1luvu: Telefony są! Zobaczymy, co z tego wyniknie.

Dziś wieczorem wyjeżdżam na krótkie wakacje. Aż zdziwiona jestem. :D :D Będę z powrotem za tydzień, i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Koty i Zośka zostają pod opieką Tomka, który ma to wszystko ogarnąć. 8)

A upał dziś taki, że nawet Balbinka nie ma energii. Ale mamy nową umiejętność, tzn. podjeżdża, kładzie się na pleckach, wymachuje nóżkami (ale inaczej niż do siku), masuję chwilę brzuszek, podstawiam papierowy ręcznik i - jest piękna kupa. No czy to nie jest mądra koteczka? :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 22, 2012 10:12 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Udanego wyjazdu :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro sie 22, 2012 10:22 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

odpocznij :-)

a Balbinka sprytna :-)
a siki trzeba nadal wyciskać?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sie 22, 2012 11:18 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Tak, trzeba.

Nie wiem, jak to będzie bez kotów te kilka dni... A one chyba czują pismo nosem, bo wiszą na mnie od rana.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Śro sie 22, 2012 19:29 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Odpocznij i baw się dobrze :) :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw sie 23, 2012 7:33 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

Od czasu do czasu trzeba odpocząć :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie sie 26, 2012 16:50 Re: Moja gromadka.Malutki [']; maleńka tri wyprowadziła się

paw pisze:jej siostra nadesłała mi z wywczasów sms-a tej treści: "zapomniałam podziękować boicie5 za raczka, zrobisz to za mnie?" długo myślałam co z tym zrobić, w końcu postanowiłam umieścić tutaj :lol:
przy okazji pozdrawiam gromadkę w imieniu swoim i jej siostry

Powinno być "zapomniałam podziękować anicie5 za paczkę, zrobisz to za mnie?" - złośliwy telefon mi zmienia teksty :twisted:
sama dziękuję, bom dotarła do komputera
Kciuki za Alberta i resztę gromadki :ok:

jej siostra

Od: Nie cze 27, 2010 11:45

[poprzednia][następna]